72-letna voznica osebnega avtomobila je ustavila osebni avtomobil zgolj zato, da bi pozdravila opisanega pešca ... Sledila je tragedija.

Kot pojasnjujejo na Policijski upravi Maribor, je 72-letni moški včeraj na njivi v naselju Dolič s kombajnom spravljal koruzo. Okoli 13. ure je z delovnim strojem, kombajnom, zapeljal vzvratno, pravokotno proti vozišču lokalne ceste Levanjci - Dolič, z namenom da poravna kombajn za pričetek žetve nove vrste. 

Med vzvratno vožnjo je z zadnjim delom kombajna trčil v 66-letnega pešca, ki je stal ob desnem robu vozišča in se pogovarjal z 72-letno voznico osebnega avtomobila, ki je sedela v vozilu in se je ustavila zgolj zato, da je pozdravila opisanega pešca. 

Voznik kombajna je pešca po trčenju z zadnjim delom kombajna stisnil ob desni bok osebnega avtomobila, in ga z osebnim avtomobilom vred potisnil proti sredini vozišča.

Pešec se je ob tem hudo telesno poškodoval in so ga z reševalnim vozilom prepeljali v Splošno bolnišnico dr. Jožeta Potrča Ptuj. Tam je nekaj po 16. uri zaradi prehudih poškodb umrl.

Elektronski indikator alkohola je pokazal, da je imel voznik kombajna v organizmu še dovoljenih 0,19 miligramov alkohola na liter izdihanega zraka, brez upoštevane tolerance.

Policisti so mu odredili strokovni pregled, s katerim se bo ugotovila natančna stopnja alkohola v njegovem organizmu.

Ogled kraja prometne nesreče, ki so ga opravili mariborski prometni policisti, je vodila dežurna preiskovalna sodnica Okrožnega sodišča na Ptuju, ki je odredila tudi nekatera nujna preiskovalna dejanja. Navzoča je bila tudi dežurna okrožna državna tožilka iz okrožnega državnega tožilstva na Ptuju.

Lokalna cesta je bila za ves promet zaprta med 13.30 in 18.40.

Policisti bodo voznika kombajna kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu.

V letošnjem letu je na območju Policijske uprave Maribor v trinajstih prometnih nesrečah umrlo že štirinajst ljudi. V primerljivem obdobju lanskega leta je v devetih prometnih nesrečah umrlo devet ljudi.

S spleta

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Gost5 (nepreverjen)

Tako je to, kolesarji in pešči se obnašajo kot bogovi, delajo vse, samo na sebe na pazijo, potem so pa vse drugi krivi.

mymun (nepreverjen)

Tak je, v avtojaj, na motoraj itd, pa so same profesionalce, vsi popolne... Itak ja. Kriv je tej butel ka vozo kombanj, ka je slejpe ale pa čorave. Ajaaaaa, 70+ je star ja... Logicno, oboje je, slejpe pa čorave.

In reply to by Gost5 (nepreverjen)

mymun (nepreverjen)

pa še pijan je biu... 72 star, pa še pijan kcuj, kak da že nej zadoste čorave...ka pa si te pričakuvo. V zapor z njim!

In reply to by mymun (nepreverjen)

alkimist

Nafči se šteti, DOVOLJENIH 0,19 mg alkoloha. Ti si kombanj samo na sliki vido in ti pač nej jasno ka je dosta kotov skritih pri obračanji. S ten svojin elektro skirojon na poti v frizersko šolo, pa bejlimi zoklinimi do kolen nemaš gli pravice gučati človeki keri skrbi ka boš mel čičeriko na žemljo namazano ka je čoravi.

In reply to by mymun (nepreverjen)

Pišta70 (nepreverjen)

alkimist, mymun ma praf, ceglij je v dovoljene mere, je vseeno pijan... Trejzen neje. ;) Pa še lejta... Po moje ljudje stare nad 65 nebe vec smele nic voziti, ker majo slabe reflekse, koncentracijo, vid verjetno, itd...

In reply to by alkimist

jeveverica (nepreverjen)

Se strinjam. Večina nekoč ni dočakal 65 let starosti iz različnih razlogov.
Zdaj pa se ljudem umetno viša življenska doba (farmacija in povezava industrija pa lepo služi).

Sicer pa je zdaj že vseeno. Umrlemu to nič ne pomaga, če bodo kaznovali tega 72-letnega voznika kombajna.

In reply to by Pišta70 (nepreverjen)

Starejše novice