V Ljutomeru je bila danes prava drama. Eden od osnovnošolcev tamkajšnje šole naj bi grozil, da bo nekaj sovrstnikov pomoril. Veliko otrok je zato danes ostalo doma, na šoli so bili prisotni tudi policisti.

Učenec naj bi sošolcem ljutomerske osnovne šole sporočil, da ima izdelan načrt za napad nanje. Starši so hitro začeli komunicirati drug z drugim in opozarjati na grožnje, zato danes k pouku ni prišlo veliko otrok. 

Ker preiskava še poteka, veliko informacij iz šole niso podali, je pa zagotovo, da so otroci, starši in zaposleni precej prestrašeni.

Branko Meznarič, ravnatelj Osnovne šole Ivana Cankarja Ljutomer, je povedal, da bodo imeli sestanek s starši, kjer bodo policisti predstavili informacije, ki so jih zbrali do sedaj: »Da s pomočjo policistov razjasnimo, kaj se dogaja, kaj je na stvari.«

Dodal je še, da je možno, da bodo policisti prisotni na šoli tudi jutri. 

Valeta na šoli pod vprašajem

V sredo so na ljutomerski šoli načrtovali tudi valeto. Ta je za zdaj pod vprašajem, svoje bodo povedali tudi starši učencev. 

Danes dopoldne marsikdo na ulicah Ljutomera še niti ni vedel, kaj se je dogajalo. Kljub temu da je Ljutomer precej malo mesto in se marsikdo pozna med sabo.

»Upamo, da to ni res,« je povedal mimoidoči. »Stvari pač ne gredo v pravo smer. Že dalj časa,« pravi drugi. »Otroci pač slišijo pri poročilih in to nadaljujejo,« meni tretji krajan.

Vse skupaj pa odmeva toliko bolj zaradi nedavnih dogodkov v Beogradu.

Dolžnost centra za socialno delo je pomagati

Na Centru za socialno delo Pomurje oziroma v tamkajšnji ljutomerski izpostavi o dogodkih uradno danes dopoldne še niso bili obveščeni.

So pa povedali, da je v takšnih primerih njihova dolžnost pomagati.

»Center v bistvu najprej ugotavlja, ali so prisotni kakšni dejavniki, zaradi katerih bi bilo potrebno družino obravnavati v okviru javnih pooblastil,« je povedala Nina Cigut, vodja ljutomerske enote centra za socialno delo: »Če takšnih dejavnikov ni, družino obravnavamo v okviru socialno varstvenih storitev.«

Kar v praksi pomeni, da otroku in njegovim staršem nudijo razbremenilni pogovor. Ponudijo jim različne oblike pomoči. Tako na samem centru kot tudi izven tega. 

Na center za socialno delo se lahko obrnejo tudi drugi, ki so na kakršenkoli način oškodovani zaradi podobnih primerov. Cigut je dodala: »Mi jih bomo vključili v oblike svetovanja, ki jih nudimo.«

Obrnete se lahko torej na lokalni socialni center za socialno delo, razprostrti so po vsej državi. Na njihovi spletni strani imajo navedenih 54 enot, tam pa tudi najdete kontaktne podatke.

Komentarji (15)

Lukčev Mesec (ni preverjeno)

Kako je lahko valeta pod vprašajem ?

Kaj policija ni kos enemu devetošolcu ?

Aja, biti za vogalom in kasirati za pas je enostavno.

Imeti po nadzorom devetošolca pa ni mogoče.

No, okrog CSD pa naj bodo raje tiho.

Te tetke so zadnje, ki bodo takega potihtale.

. (ni preverjeno)

Policisti bojo usmerjali promet?

. (ni preverjeno)

Na csd pa samo med uradnimi urami je pozobila dodati.

kisilak (ni preverjeno)

Na CSD pa je zelo nevarno, zato imajo varnostnike, zelo zanimiv lastni primer, pred leti prišel na CSD, bil malo prej kot je bil čas uradnih ur, počakam, ko je prišel čas ugotovimo, da gospoda/gospe ni, je službeno odsoten/na, da še ne bi enkrat hodil poizkušamo zadevo nekako urediti, nam ne uspe pa čeprav se na vse kriplje trudimo, . . . nadaljevanje potek prepuščam bralcu !?

In reply to by . (ni preverjeno)

Kuli (ni preverjeno)

Hahaha, zaradizdaj že trendovskih groženj enga maltretejranoga dijaka ali dijakinje, je valeta postavlena pod vprašaj? Hahahahaha.

Kuli (ni preverjeno)

Šolarja* typo

In reply to by Kuli (ni preverjeno)

44 (ni preverjeno)

Noro
Pa da vidimo rezultat pristojnih...verjetno vsi pokrivaju eden drugega

Cort (ni preverjeno)

Zblojeno !!! Dobesedno se je ze vsem odpelalo . Pa kaj je te cundras Rambojov sin mogoce ? Keroga je celi bataljon nej mogel potamaniti !

Darac22 (ni preverjeno)

Ni Rambojov,je pa vnuk od Milice Makoter
Tak da bo to hitro pozabljeno

In reply to by Cort (ni preverjeno)

Gost90 (ni preverjeno)

Cigut je dodala: »Mi jih bomo vključili v oblike svetovanja, ki jih nudimo.«

Hehe, to je to. A lahko te ustanove ukinejo ze vceraj, ker so same sebi namen in totalno feminizirane. Kvote??

penzionist (ni preverjeno)

Zakoj ne napišejo ime in priimek toga ČONDRAŠA, keri je frajer in GROZI sošolcem ... ali je res Makoterov, kak je napiso eden nazaj. V šole in druge ustanove mora priti vzgoja, ki je bila 40 in več let nazaj v čas YU-ge. Tistega časa ni bilo, da se UČITELJI in STARŠI BALI od razvajenih FROCOV.

Malo za hec ... (ni preverjeno)

Eh, to se je mali samo zajebova. Po mojen.

Kak pa te (ni preverjeno)

Stora de jemi zrihtala še odškodnino, ka ste ga po kriven obsodili.
Te vidli, doba de par sto tisoč e za vašo krivo pričanje.

Fančika (ni preverjeno)

Da bi vsaj dobil..

In reply to by Kak pa te (ni preverjeno)

čarni vrag (ni preverjeno)

Glede na dejstvo, da izhaja iz "fine familije" kera je pred leti dolgo polnila strani črne kronike nič čudnega. Čudno je samo, da se policaji, učitelji in starši bojijo tega smrkavca in njegove pozadine.

Starejše novice