Fotografija je simbolična
Vrstijo se šokirani odzivi na dogodek na bencinski črpalki na zahodu države, na kateri je v soboto moški ustrelil in ubil 20-letnega prodajalca, ki ga je pred tem pozval, naj si nadene zaščitno masko.

Spor v mestu Idar-Oberstein v zvezni državi Porenje-Pfalška v Nemčiji se je začel, ko je blagajnik, študent, moškemu, ki je želel kupiti pivo, dejal, naj si nadene zaščitno masko. Te so namreč zaradi pandemije covida-19 obvezne v vseh trgovinah v Nemčiji. Po kratkem pregovarjanju je moški odšel.

Dejal, da se je zaradi protikoronskih ukrepov počutil stisnjenega v kot

Približno uro in pol pozneje se je vrnil, tokrat z masko. A ko je s pivom prišel na blagajno, jo je snel in sledil je nov prepir.

»Storilec je nato izvlekel revolver in ga ustrelil naravnost v glavo,« je novinarjem v ponedeljek zvečer pojasnil tožilec Kai Fuhrmann.

49-letni Nemec se je naslednji dan sam odpravil na policijsko postajo in se predal. Umor je priznal in policiji povedal, da se je zaradi protikoronskih ukrepov, ki da jih doživlja kot kratenje svojih pravic, počutil stisnjenega v kot.

Videl naj ne bi »drugega izhoda«, žrtev pa se mu je zdela »odgovorna za celotno situacijo, ker je uveljavljala pravila«, je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa dejal Fuhrmann.

Župan Idar-Obersteina Frank Frühauf je dejanje označil za nedoumljivo in grozljivo, prebivalci pa pred bencinsko postajo polagajo cvetje in sveče. Obsodbe in šok izražajo tudi politiki, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

V Nemčiji številni nasprotovanje ukrepom za omejevanje širjenja novega koronavirusa, vključno z nošenjem mask izražajo na protestih že vso pandemijo. V ospredju je gibanje Querdenken, ki je na svoje shode pritegnilo različne skupine ljudi, vključno z nasprotniki cepljenja, neonacisti in člani skrajno desne stranke AfD.

Komentarji (30)

Don Mentony (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Psihopati proticepilni in protikoronski. Pa saj če pogledaš petkove kolesarje in najbolj zagrete antijanšiste, to so ljudje za na psihiatrijo .

Alphonso (ni preverjeno)

Seveda so takoj krivi proticepilci

In reply to by Don Mentony (ni preverjeno)

gost81 (ni preverjeno)

Cepi se naj kdo se hoče, vsak je svojega telesa gospodar. Jaz se zaenkrat še nisem cepil, nimam pa nič proti tistim ki so se oz. ki se niso cepili. Tvoje razmišljanje pa je čist SDS , pamet glavo poba, ne sledi JJ, saj vidiš ka pri vseh aferah poleg.

In reply to by Don Mentony (ni preverjeno)

Rdečeberzijanec (ni preverjeno)

Lp gost81

V avtomobilu po zakonu moraš uporabljati varnostni pas, pa čeprav si Ti gospodar svojega telesa.
Npr. imaš Kasko zavarovanje (kompletno), zletiš z ceste....postaneš invalid, ker se Ti dokaže, da nisi uporabljal varnostnega pasu zavarovalnica nima nobene odgovornosti za odškodnino.
Pa še kazen boš plačal za neuporabo varnostnega pasu.

Ldan

In reply to by gost81 (ni preverjeno)

Maskacepivo (ni preverjeno)

Ja saj pri voznji mores masko tudi uporablati, ce mas nesrečo, če dokažejo ka si bil brez nje ostanes brez vsega, saj lejko okužiš gasilca / policista / reševalca ali pa če je poškodba prehuda pa nemas maske lejko zaradi covida umreš 😏

In reply to by Rdečeberzijanec (ni preverjeno)

Rdečeberzijanec (ni preverjeno)

Lp Maskacepivo

Tvoj komentar totalno mimo. Otročji.
"Promašio si ceo fudbal"

Lnoč

In reply to by Maskacepivo (ni preverjeno)

Cepilski psihopat (ni preverjeno)

zurnal24/magazin/vip/jan-se-je-oglasil-na-facebooku-to-ni-kmetija-to-je-gonjerija-psihiatrija

In reply to by Don Mentony (ni preverjeno)

Cepilec (ni preverjeno)

Kdo pa pravi da ni bil cepljen?

In reply to by Don Mentony (ni preverjeno)

KlausiSchwabli (ni preverjeno)

Cenim to njegovo dejanje, bil je toliko pošten do njega da ni trpel. Jaz osebno ga ne bi v glavo... Tisti kateri nam jemljete pravice, pripravite se na najhujše, tud z mojimi živci je konec. Jaz ne z orožjem pridem ampak z eksplozivnim telesom. Naj gorijo petroli! Boom💣💥

In reply to by Don Mentony (ni preverjeno)

Vajz (ni preverjeno)

Prej bo obratno. Cepljeni proticepilcev v ničemer ne ogrožajo, proticepilci pa ogrožajo sebe in DRUGE.

In reply to by KlausiSchwabli (ni preverjeno)

KlausiSchwabli (ni preverjeno)

Cenim to njegovo dejanje, saj ga je zrihto brez ka bi trpel, spoštovanje. Jez bi ga drugače, brez orožja, z explozivnim teleson. Enim nam je že tudi počil film. Naj gorijo tile petroli v zlovenistanu. 💣💥

In reply to by Don Mentony (ni preverjeno)

Druga plat (ni preverjeno)

Ceniš to, da nekdo ubije 20-letnega uslužbenca, ker mu pove, da rabi masko? Ti si izmeček, ker za kaj takega ni opravičila (je počil film - pa kaj še!)!!!

In reply to by KlausiSchwabli (ni preverjeno)

KlausiSchwabli (ni preverjeno)

IMA DA NAM VSEM POČI FILM!
DOVOLJ TEH FAŠITIČNIH IGRIC, MI LJUDJE SE BOMA MED SABO PREJ POBILI, DO TEGA NE RABI PRIT, SAMO IGNORIRAJTE KAJ VAŠI FAŠISTIČNI NADREJENI VAM ZAPOVEDUJEJO, ČE BI TILE FANT TUD REKEL NE GREM SE VEČ TEH FAŠISTIČNIH IGRIC IN MOJA DOLŽNOST JE DA SPOŠTUJEM ZAKONE IN USAVO BI TILE FANT ŠE DANES BIL MED NAMI. ŽAL IN SE JE ODLOČIL DA IZVAJA FAŠISTIČNE UKREPE!

In reply to by Druga plat (ni preverjeno)

Vajz (ni preverjeno)

Streljanje po tvoje ni fašističen ukrep. Morda pacifističen?

In reply to by KlausiSchwabli (ni preverjeno)

KlausiSchwabli (ni preverjeno)

Če boš ti nekomu jeb. l. mater, ima vso pravico da te poči!

In reply to by Vajz (ni preverjeno)

Don Mentony (ni preverjeno)

Tebe je sigurno babica zlorabljala v otroštvu, imela pa je brke kot jih ima Adolf. O moj bog, največji antifašisti bolj fašistični od fašistov, pobijali bi zaradi mask in prav se jim to zdi ? Sobotainfo, se vam zdijo takšni komentarji ki vzpodbujajo pobijanje primerni ?

In reply to by KlausiSchwabli (ni preverjeno)

black panter

KlausiSchwabli
ka je tij tele anticepilno levičarsko,ka se pa sliniš....

In reply to by KlausiSchwabli (ni preverjeno)

Gadafi (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Bar nej za covidin mrau kak sralaš zdaj se kak heroj

gost81 (ni preverjeno)

naši bi napijsali ka zaradi kovida .

In reply to by Gadafi (ni preverjeno)

KORONČKA (ni preverjeno)

V KERON FALATI POMURJA JE TEJ VARAŠ ???

normalen (ni preverjeno)

Takšnih primerov de še več saj pa ljudje zgubljamo smisel. Ja in krivi spet anticepilci.
To še ni nič kaj še pride pa ne zaradi anticepilcev.

Cjghhbb (ni preverjeno)

Anticepilec te naredo ti parazit lažnivi podkupljeni gnojnik ničvreden!

In reply to by normalen (ni preverjeno)

pct-pct (ni preverjeno)

cjghhbb....
vaj, ka astra zeneka dela!!!
Te ni sram samega pred sabo? Nemaš face?

In reply to by Cjghhbb (ni preverjeno)

čarni vrag (ni preverjeno)

Tudi pri nas de prihajalo do takšnih pa še hujših dogodkov, če de se te psihoteror nadaljeval. Ljudje zgubljajo vero v državo in njen pravni sistem, zato si bodo pravico iskali sami. Divji zapad.

Draksler (ni preverjeno)

Kakšna ironija trenutne situacije.... v Sloveniji desničari goreči zagovorniki nesmiselnih protikoronskih ukrepov, v Nemčiji desničari nasprotniki nesmiselnih protikoronskih ukrepov. Pri nas na demostracijah levičari, v Nemčiji desničari.
Najbole smejšno pa je ka naši desničari davlejo za primer Dansko, ge majo levo vlado, levičari pa se navdušujejo na Mađarsko ge so skoz celo to korono nej meli pou tak strogih ukrepov kak pri nas in majo vse odprejto brez mask že od letošnje pomladi. Če se malo poglobiš v celo to situacijo po Evropi na konci ne vejš ali bi se smejo ali bi se đouko.

anton77 (ni preverjeno)

Lipou si tou povedo.... Si se nekak talajo na lejve pa desne, političari so pa itak sami za sebej pa za svojo rit, i lejvi, i desni.... Me včasik kar straj popadne od enih zasleplencof, kda javno poven, ka psihični bolniki ka npr. Jenulli nemajo kaj delati v politiki... Evo pa san že janšist, pa da poven, ka Žan Mahnič nema kaj gučati, ka je v živlejnji nej ešče čista nika napravo, razen ka se v rit vlčej, san pa levičar!!!!!! Pa zaj te razmi.....

In reply to by Draksler (ni preverjeno)

VRANA (ni preverjeno)

Tou je samo taktika večjih playerjev... Cejli svejt so skregali kao levo-desno. Zdaj dodatno skregani cepec-necepec. In takšnih "nasprotij" so ustvarili XYZ...

"Deli in vladaj" ni še bil nikdar tako izrazito viden v živo !! Vsa ta govna politike, skorumpirane farmacije, govnarskih socialnih omrežij, ki cenzurirajo 300/h, govnarskih propagandnih medijev.,... vsa ta govna bi morali VSI SKUPAJ skozi vrata potisniti na cesto-pa nikoli in nikdar več ne bi smeli biti na kakršnikoli poziciji moči!! In svet bi bil doooosti lepši... Namesto toga pa se zdaj mi, raja, med samo driblamo in si dokazujemo svoj prav eden drugemu...

In reply to by Draksler (ni preverjeno)

hjrefrvgfr5t (ni preverjeno)

https://www.zsss.si/ss-git-sporoca-da-je-pritiskov-209/
-Odpoklic PCT pogoja za vrtove in terase gostiln in lokalov, kjer je možnost okužbe minimalna!
-Odpoklic PCT pogoja za javne prevoze! S tem je vlada po njihovem delavkam in delavcem onemogočila javni prevoz na delo in z dela!
-Odpoklic PCT pogoja za oskrbo z bencinom na bencinskih črpalkah, kar je prav tako življenjskega pomena za delavke in delavce, ki prihajajo na delo z lastnim prevozom!
-Ukinitev PCT pogoja za uporabo zdravstvenih storitev!
Sindikat delavcev gostinstva in turizma Slovenije (SGiT) je predsedniku vlade ter ministroma za zdravje in gospodarstvo poslal kritično pismo, v katerem sporoča, da je gostincem zaradi velike zmede, povezane z uvedenimi PCT pogoji za večino dejavnosti in aktivnostmi, ter splošnega nezadovoljstva dovolj!

Don Mentony (ni preverjeno)

Hahaha, na 1. mestu GOSTILNE :) . Pa jaz to ves čas govorim, lahko zaprejo ambulante za tiste brez PCT, lahko službe, lahko pošte, banke...samo GOSTILNE NE :) .

In reply to by hjrefrvgfr5t (ni preverjeno)

. (ni preverjeno)

jebeni poročevalci

Starejše novice