Vir: Slovenske železnice
Na železniški progi med Savo in Mošenikom se je zaradi plazu iztiril potniški vlak. Plaz je zasul tudi avtobus, dva potnika sta se poškodovala.

Včeraj zvečer, ob 21.35,  je na železniški progi Zagorje-Sava iztiril potniški vlak, ki je malo pred železniško postajo Sava naletel na zemeljski plaz. 

Kot so zapisali na spletni strani Slovenskih železnic, je vlak zaradi neurja v Zasavju preventivno vozil z zmanjšano hitrostjo. Na vlaku je bilo okoli 20 potnikov in nihče ni bil poškodovan. 

Železniška proga je do nadaljnjega zaprta, za potnike je organiziran nadomestni avtobusni prevoz

Prav tako je zaradi slabega vremena na železniški progi Sava-Kresnice prišlo do nanosa zemljine na železniško progo.

»Posledično je zaradi več plazov in iztirjenje vlaka 2278 pred železniško postajo Sava zaprta proga med Zagorjem in Kresnicami,« so pojasnili na železnicah in dodali, da bodo zaradi nastalih razmer nastale večje zamude potniških vlakov, tovorni promet pa je ustavljen.

Kamniti plaz zasul avtobus

Kot poroča Uprava za zaščito in reševanje, je zaradi plazu prišlo tudi do poškodbe avtobusa, in sicer na cesti med Zagorjem in Litijo. 

Kamniti plaz ga je delno zasul in poškodoval. Dva potnika na njem sta bila lažje poškodovana in oskrbljena s strani ekipe Nujne medicinske pomoči Zagorje ob Savi. 

Ostale potnike so z gasilskimi vozili razvozili gasilci Prostovoljnih gasilskih društev Trbovlje mesto in Zagorje mesto. 

Starejše novice