Štajerska avtocesta je po poročanju prometnoinformacijskega centra zaradi prevrnjenega tovornjaka zaprta že več ur.

Zaradi prometne nesreče je zaprta štajerska avtocesta med priključkoma Slovenska Bistrica sever in Slovenska Bistrica jug v smeri proti Ljubljani, poroča Prometno-informacijski center za državne ceste.

Zaprt je tudi uvoz Slovenska Bistrica sever proti Ljubljani. Obvoz je po regionalni cesti. Nastaja zastoj med Framom in Slovensko Bistrico sever na avtocesti ter skozi Slovensko Bistrico na regionalni cesti.

Kaj se je zgodilo?

Po podatkih Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje je ob 2.43 na avtocesti med izvozoma Slovenska Bistrica sever in jug, občina Slovenska Bistrica, tovorno vozilo trčilo v odbojno ograjo in se prevrnilo na bok

Gasilci PGD Slovenska Bistrica so s tehničnim posegom rešili voznika iz kabine, prečrpali gorivo iz vozila in posuli iztekle tekočine po cestišču. Reševalci nujne medicinske pomoči so poškodovano osebo na kraju oskrbeli in prepeljali v Univerzitetni klinični center Maribor.

Kot nam je pojasnil vodja Službe direktorja Policijske uprave Maribor Bojan Kitel, bo štajerska avtocesta zaprta še eno uro, saj morajo pristojne službe pretovoriti razsut tovor. 

»Gre za zamrznjene svinjske polovice, ki jih je v tovornjaku prevažal poljski državljan. Vse te svinjske polovice moramo pobrati in počistiti vozišče, da bo primerno za nadaljnjo varno vožnjo,« je dejal. 

Štajerska avtocesta je zaradi prevrnjenega tovornjaka zaprta že več ur (foto: PGD Slovenska Bistrica).
Foto: PGD Slovenska Bistrica

Zaradi nesreče med počivališčem Polskava in uvozom Slovenska Bistrica - sever v smeri Ljubljane nastajajo zastoji v dolžini šest kilometrov.

Gost promet z zastoji je tudi na regionalni cesti Fram - Slovenska Bistrica.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice