Pred dnevi smo razkrili, da je v noči na četrtek več patrulj slovenske policije čez mejni prehod v Šentilju lovilo 43-letnega Ukrajinca.

Iz Policijske uprave Murska Sobota so sporočili, da so s čezmejnim zasledovanjem policisti pobeglega storilca prijeli v Avstriji.

Podrobnosti lova

Pomurski policisti so bili 6. januarja 2022, ob 2.54, obveščeni, da je na bencinskem servisu v Pincah voznik osebnega avtomobila Citroen Saxo natočil gorivo in se odpeljal, ne da bi to plačal, kar pomeni, da je storil kaznivo dejanje tatvine.

Patrulji Policijske uprave Murska Sobota sta vozilo izsledili na avtocesti A5 v smeri Maribora in ga ves čas vožnje poskušali zaustaviti z modrimi lučmi in zvočnimi znaki.

Voznik posebnih svetlobnih in zvočnih znakov policistov ni upošteval, ampak je z nezmanjšano hitrostjo nadaljeval vožnjo v smeri Maribora. 

Ob 3.22 je patrulja Policijske uprave Maribor na avtocesti, natančneje izven naselja Pernica, uporabila sredstvo za prisilno ustavljanje vozil, znano kot stinger, katerega je obvozil po skrajnem robu vozišč avtoceste in nadaljeval z vožnjo v smeri Avstrije.

O možnosti čezmejnega zasledovanja so bili obveščeni avstrijski varnostni organi.

Ujet šele v Gradcu

Policisti policijskih uprav Murska Sobota in Maribor so med vožnjo za pobeglim voznikom vstopili na ozemlje Avstrije in izvajali čezmejno zasledovanje. 

Voznik je bil prijet v bližini Gradca in v postopek predan avstrijskim policistom.

Ugotovljeno je bilo, da gre za 43-letnega državljana Ukrajine, ki ima urejeno bivanje na Češkem.

Kaj sledi?

Tujec je bil 7. januarja 2022 na Mejnem prehodu Šentilj s strani avstrijskih policistov v nadaljnji postopek predan policistom Policijske uprave Murska Sobota.

Zaradi storitve kaznivega dejanja tatvine goriva bo zoper tujca podana kazenska ovadba po redni poti.

Ugotovljeno je bilo še, da tujec poseduje veljavno vozniško dovoljenje, vendar z veljavnim ukrepom prepovedi vožnje do februarja 2023.

Zoper njega je bil podan obdolžilni predlog na sodišče za prekrške, kjer mu je bila s sodbo zaradi vožnje v času ukrepa in prekrškov storjenih med vožnjo izrečena kazen 2200 evrov in stranska sankcija 23 kazenskih točk.

Komentarji (13)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAR.. (nepreverjen)

Metek v čelo je najcenejša vajranta.

čarni vrag (nepreverjen)

Zaradi storitve kaznivega dejanja tatvine goriva bo zoper tujca podana kazenska ovadba po redni poti.

Osumljen je, da je ukradel avtomobil in storil goljufijo z gorivom.

Kaj je zdaj res? Je ukradel avto ali ga ni? Če avta ni ukradel je zaradi nekaj deset Evrov takšno filmsko zasledovanje in uporaba stingerja višek norosti in uničevanje državnega denarja. Mogoče pa je policajem dolgčas.

Znon ale nej (nepreverjen)

Jezoš, kak se čeden! Pa dokejč ga nedo obsoudele, je osumljene. Te je tou nej jasno? Ja, kak te je nej dosta drüjgoga. Drüjgo ne delaš, kak vedrijš na ton portale, pa kozlarije pijšeš.
Zagnječ so malo bole tirale nekakoga, pa je bijla v Polane nesreča, pa ste se spravele na policijo, ka lejče, lejko be ga zgrabela naček. Zdaj so delale naček, pa je nej dobro? Se mogouče pomislo, ka je trajalo, ka so afto izsledijle, te pa je že itak biu nejdaleč od Afstrije. Če so štele ta... so znonkar Aftrijce zapovedale, kak ga naj lovijo. Be tij rad, ka so mrtve?

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

. (nepreverjen)

Če se nebi niti coj spravili bi fsi to delali. Pogledni politike. Nihče nika kriv pa se kouplejo v spokradnjenih pejnazih. Banda.

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

Dudul Odranski (nepreverjen)

In kak bi naj policaji to vedeli? Lejko bi bil kakši iskani morilec. Ne vejš dokler ga ne staviš. Te se kumaj vijdi ka je.

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

HojSS PRESS (nepreverjen)

Hmmm, Ukrajinec ima pač srečo, da se nahaja v EU, kjer s takimi tipi delajo v rokavicah !!!!!
V Ameriki bi bila on in avto, kot švicarski sir !!!!!!!!!!

gferga (nepreverjen)

To zdaj gucimo o max 60 evricaj ali? :DD

čarni vrag (nepreverjen)

V Saxo nemreš natočiti več kak 30 litrov. To je menje kak 50 Eur.

In reply to by gferga (nepreverjen)

Pipo (nepreverjen)

Pač majo čas

In reply to by gferga (nepreverjen)

Gost1 (nepreverjen)

Svetski neksi clovik, ukrajinec iz ceske, tanka v sloveniji lovijo ga pa po avstriji :D

. (nepreverjen)

Kolko nafte so do graca potrošili policaji?

astra zenika (nepreverjen)

panduri se kurčijo z temiVRS,PA NEMRE ZGRABITI ENE STARE KANTE ,ka nema niti 60ps

Ja ja (nepreverjen)

Vinjeto je imel?

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice