*Fotografija je simbolična
Obema je tekočina brizgnila v oči in jim pričela razjedati uniformo, a kljub ostri bolečini nevarnosti za svoje zdravje in življenje, saj je imel osumljenec v roki tudi kladivo, sta policista osumljenca obvladala in vklenila.

Policista Policijske postaje Maribor sta bila včeraj popoldan napotena na intervencijo na Ulico bratov Greifov v Mariboru, kjer je 80-letni osumljenec kršil javni red in mir.

Kot so sporočili možje v modrem, je osumljenec z še neznanim predmetom, po glavi poškodoval svojo 90-letno ženo. Ženi je pomagala stanovalka bloka, osumljenec pa se je zaklenil v svoje stanovanje.

Policistom vrat ni želel odpreti, iz stanovanja pa je ves čas vpil, da bo vse pobil in nato še sebe.

Policistoma tekočina brizgnila v oči in jima pričela razjedati uniformo 

Policisti so na kraj poklicali gasilce, da bi s tehničnim posegom odprli vrata, ker pa bi to trajalo dalj časa, saj so bila vrata protivlomna, sta se policista odločila, da bosta zaradi preprečitve ogroženosti življenja ukrepala drugače. 

Po gasilski lestvi sta se pričela vzpenjati na balkon stanovanja, takrat pa je osumljenec prišel na balkon in najprej enega, nato še drugega policista polil z jedko tekočino. Obema je tekočina brizgnila v oči in jima pričela razjedati uniformo. 

Kljub ostri bolečini in nevarnosti za svoje zdravje ter življenje, saj je imel osumljenec v roki tudi kladivo, sta policista osumljenca obvladala in vklenila. Reševalci, ki so bili na kraju so jima takoj nudili prvo pomoč in jima izprali ter nevtralizirali oči ter tako preprečili njuni hujši poškodbi. 

Oba policista sta utrpela lahke telesne poškodbe, eden od njiju je moral nastopiti bolniški stalež.

Reševalci so na zdravljenje v Univerzitetni klinični center Maribor odpeljali tako poškodovano žensko kot osumljenca.

Policisti po usmeritvah pristojne tožilke nadaljujejo s preiskavo kaznivih dejanj nasilje v družini, lahka telesna poškodba in napad na uradno osebo, ko opravlja naloge varnosti.

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Tristæn (nepreverjen)

Koronavirus kriv?

Mariborčani (nepreverjen)

Kakor tudi njihovi policisti niso kar tak.

nagicigan (nepreverjen)

staroga naj bi fuknoli dol z balkona in ne bi več delal pizdarije.

Starejše novice