V prometni nesreči v Slovenskih goricah sta umrla dva.

Zgodnji nedeljski dopoldan v središču Slovenskih goric, med Lenartom in Ptujem, se je začel izjemno žalostno, s tragično nesrečo, v kateri je umrl 19-letni domačin, njegov leto dni mlajši prijatelj, sopotnik v avtomobilu pa se je hudo poškodoval. 

Najprej so z Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje sporočili, da je ob 9.50 v naselju Janežovski Vrh, v občini Destrnik, osebno vozilo zapeljalo s cestišča in trčilo v drevo. 

»Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Ptuj so zavarovali kraj dogodka, s tehničnim postopkom rešili dve osebi iz vozila, jima nudili pomoč do prihoda reševalcev Nujne medicinske pomoči Ptuj ter odklopili akumulator,« so sporočili iz Regijskega centra za obveščanje.

19-letnik umrl na kraju, tragična vest o 18-letniku sledila kasneje

Nekoliko pozneje pa je iz Policijske uprave Maribor sledila še posebej šokantna novica, ki nikogar na območju občin Destrnik in sosednja Trnovska vas, ni pustil ravnodušnega.

»Mariborski policisti obravnavamo prometno nesrečo IV. kategorije v okolici Destrnika, o kateri smo bili obveščeni okrog 9.50. 19-letni voznik je s sopotnikom vozil po regionalni cesti od Lenarta proti Ptuju, ko je z vozilom zapeljal po nabrežini izven vozišča in trčil v drevo.

Pri tem je voznik na kraju izgubil življenje, 18-letni sopotnik pa se je huje poškodoval. Policisti še preiskujejo okoliščine prometne nesreče,« je nekaj po 13.20 sporočila Anita Kovačič Čelofiga, predstavnica za odnose z javnostmi Policijske uprave Maribor.

Zdaj so iz mariborske policije sporočili še, da je umrl tudi 18-letni sopotnik. 

Komentarji (3)

Komentar051 (ni preverjeno)

Žal se to dogaja... le kaj si misli ta mladina. Če ne divjaš nisi frajer.... žalostno

geto-glamurr (ni preverjeno)

Iskreno sožalje svojcem!💔🕊🕊

Leon Tratnjek (ni preverjeno)

Sožalje

Starejše novice