Možje v modrem so minuli petek obravnavali dva voznika, ki sta omejitev hitrosti prekoračila za več kot 80 kilometrov na uro.

Policisti Postaje prometne policije Maribor so minuli petek na avtocestnem križu na območju Policijske uprave Maribor opravljali nadzor cestnega prometa s civilnim vozilom policije, ki ima vgrajen video-nadzorni sistem Provida 2000.

Na avtocesti A4 med Slivnico in Gruškovjem so izven naselja Slivnica, kjer je hitrost omejena na 130 kilometrov na uro, okoli 8.40, ugotovili, da je 44-letni voznik osebnega avtomobila znamke Mercedes Benz, na razdalji 1515 metrov vozil s povprečno hitrostjo 210 kilometrov na uro.

To je kar 80 kilometrov na uro več od največje dovoljene hitrosti vožnje na avtocesti.

Predpisana sankcija za ugotovljen prekršek je 1200 evrov in devet kazenskih točk. Voznik, slovenski državljan s prebivališčem v Avstriji, je polovični znesek izrečene globe plačal takoj na kraju prekrška.

Divjak tudi na pomurski avtocesti

Istega dne, okoli 13.30, pa so na avtocesti A5 med Pernico in Cerkvenjakom, izven naselja Cerkvenjak, kjer je hitrost omejena na 110 kilometrov na uro, ugotovili, da je 37-letni voznik osebnega avtomobila znamke Audi, doma iz okolice Murske Sobote, na razdalji 1013 metrov vozil s povprečno hitrostjo 197 kilometrov na uro.

Tako je največjo dovoljeno hitrost na tem delu pomurske avtoceste prekoračil za 87 kilometrov na uro.

Predpisana sankcija za ugotovljen prekršek je 1200 evrov in devet kazenskih točk. Vozniku so policisti na kraju zaustavitve izdali plačilni nalog.

Komentarji (2)

Novinarcek (ni preverjeno)

Audi na lizing, zdaj de pa problem ka de trbelo kazen placati na obroke

HojSS PRESS (ni preverjeno)

Ehhh, kakšen divjak ????

Z današnjimi avtomobili višjega razreda je pač normalno, da se pelješ 190 ali 200 po AC.

Divjaki so tisti, ki se v strnjenem naseljumed bloki in kjer je šola in vrtec vozijo 60 ali 70 !!!

In spet je en policaj doživel orgazem, ko je lahko ustavul tega voznika.

Tak, ki ima avto za 60k+ mu tudi ni problem plačat kazen.

Bo kak teden ali dva dodatno šušmaril. Ali napisal višji račun za javni sektor.

Starejše novice