Slika je simbolična.
Odrejen je pripor za devet osumljenk zaradi kaznivih dejanj tatvin.

Radovljiški kriminalisti so preiskali več kaznivih dejanj premoženjske kriminalitete s prejšnjega torka in kazensko ovadili devet žensk iz ene od slovenskih regij. Za vseh devet je bil po privedbi na pristojno sodišče odrejen pripor.

Osumljenke, stare med 19 in 46 let, so na območju Bleda in Radovljice izvrševale tatvine v šestih prodajalnah. Policisti Policijske uprave Kranj poročajo, da so delovale kot organizirana združba. 

Odtujene artikle so zlagale v torbe ali pod oblačila in jih tako odnašale mimo blagajne. 

Osumljenke poskušale zbežati policistom

Prvič so bile pri dejanju zalotene v torek, 23. novembra, na Bledu, kasneje isti dan pa še v Radovljici, kjer so bile tudi prijete.

Pri prijetju je sodelovalo več policijskih patrulj, ker so se osumljenke razbežale. Vsem so policisti odvzeli prostost in jih pridržali. Zasegli so jim tudi vozila.

Nakradle za več kot 3000 evrov izdelkov

Med preiskavo so radovljiški kriminalisti zasegli različne prehrambne izdelke, izdelke za osebno nego, igrače, tekstil ter okrasne in druge artikle v vrednosti nad 3000 evrov.  

Večina stvari je bila že vrnjena trgovcem.

Vse osumljenke so bile v preteklosti že obravnavane za tovrstna kazniva dejanja.

Za to kaznivo dejanje se storilca kaznujejo z zaporom do petih let.

Komentarji (13)

sijo1972 (ni preverjeno)

Sigurno novomeški brazilci

Tejjja (ni preverjeno)

Seveda, poleg 1000 eur podpore imajo lepo čas za stranske zaslužke. To so jim omogočile leve vlade.

In reply to by sijo1972 (ni preverjeno)

abraham55 (ni preverjeno)

1000 € podpore imajo tvoji skisani možgani. ne vse ljudi metat v en koš, dobro? niso vsi na podpori huligani in lenuhi. da sem jaz brezposeln in mi nekdo reče kaj takega, bi ga tožil. sicer pa probaj ti biti brez dela in tudi brez podpore. sram te naj bo in vse druge, ki tako razmišljate!

In reply to by Tejjja (ni preverjeno)

Pokemonica (ni preverjeno)

Eeeee, točno tako, točno tako! Bravo! Tudi jaz sem že sita takih nepravičnih izjav, brez da bi preverili dejstva, sicer pa se nikogar ne tičejo take zadeve. Sicer pa komur ne paše več delati, naj gre nasocl. podporo in bo videl, če res dobi 1000 € in ptem naj proba živeti tako več let. Vsem takim ljudem bi to privoščila in garantiram, da nikoli več ne bi izjavljali take norije.

In reply to by abraham55 (ni preverjeno)

nagicigan (ni preverjeno)

evo, te ženske bodo dobile za 3000 €, do 5 let zapora, KOLIKO SO PA DOBILI TISTI, KI SO POKRADLI MILIJONE €€€€€€€ ..... NEKATERI NIČČČČČČČ, DRUGI PA VIKEND ZAPOR .... MILIJONE PA OBDRŽALI PRI SEBI, a ni tako.

Minister Vizjak (ni preverjeno)

Jaz sem pa še vedno na prostosti in še vedno dajem inštrukcije, kako se izogniti plačilu davkom v Sloveniji. Sicer imam veliko konkurenco v Roku Snežiču ampak vseeno, posel cvete kot še nikoli.
#vizjaksvetuje #neplačujdavkov

In reply to by nagicigan (ni preverjeno)

Tejjja (ni preverjeno)

He he, levi so pokradli miljarde (Janković, Bratušek, iranska teroristična miljarda, 11 miljard bančne luknje,...) in bi jih JJ rad zašil pa ne more, ker je tožilstvo in sodstvo levo in se med seboj ščitijo.

In reply to by nagicigan (ni preverjeno)

necepec (ni preverjeno)

Prvo kak prvo: najprle bi mogli zašiti glij JJ za preprodajo orožja
in če bi se to zgodilo, sto nadaljnjih lopovščin sploh ne bi bilo!

In reply to by Tejjja (ni preverjeno)

A vem (ni preverjeno)

Morda bi se res morali dve, tri leta po osvojitveni vojni enostavno znebiti Janše na način, da bi se mu dalo priznanje za udeležbo v vojni, neko službo in to bi bilo to. Ampak, tudi Kučan je bil zraven, pa to ni morda. Tole pa "baje": Kučan bi naj imel tudi skriti fond nekje, izviral pa bi naj iz bivše Jugoslavije. O tem piše Rado Pezdir.
Tako za konec: če bi takrat po vojni pometli z vsemi komunisti in jim prepovedali vsaj za 10 let ali več udeležbo v nekih vodstvenih funkcijah, uredili sodstvo, da bi bilo hitro in učinkovito (seveda je potrebno sprejeti zakone o tem), bi imeli danes mir. Prepričan sem! Sedaj pa imamo že naslednike tistih predvojnih komunistov, kateri pač mislijo, da so nad vsemi zakoni, podporo pa seveda imajo pri svojih starših, starih starših, torej strukturami prejšnjega režima.

In reply to by necepec (ni preverjeno)

pikiliniki (ni preverjeno)

hja, kaj pa je za pričakovati če ne to in da bo samo še več in več ter več kriminala. saj pa koliko slabega dela ta vlada, ni ne služb, ne normalnih plač...potemtakem skoraj da lahko rečem, hvala bogu, da je vse več kriminala. itak, da je valda kriva za to in tudi za covid stanje, ker je bilo ničkolikorat povedano, da ignorira zdravstveno stroko. ah, škoda da se ne da kar tko neko bombo vržti na poln parlament. politiki si zaslužijo vse najslabše

Andreass (ni preverjeno)

Brazilke

HojSS PRESS (ni preverjeno)

Hmmm, jaooo, kakšne imajo.
Grozi jim zapor do 5 let !! Hehehehe !
No, vem ,da so sodniki pametni ljudje in noben ne bo nobene zapiral za 5 let, ker je to potem za državo prevelik strošek !!!!
Vsak zapornik je za državo strošek v višini 3.000,00 EUR mesečno !!!!
3.000,00 X 12 = 36.000,00 letno !!!
Če bi jih zaprli za 5 let je to 36.000,00 X 5 = 180.000,00 EUR !!!!!
Če bi vseh 9 zaprli za 5 let bi to zneslo 180.000,00 X 9 1.620.000,00 EUR !!!!
Dober milijon in pol bi država porabila, da bi jih zapirala za toliko časa !!!
Ehhhh, mogoče nekaj mesecev ali pogojna.
V glavnem je bistveno bolje, da so na socialki, kot pa v zaporu, ker je bistveno ceneje !!!!!!!!

A vem (ni preverjeno)

Saj bodo morale v zaporu nekaj delati! Morda pomagati pri humanitarnih akcijah? Ne vem, kakšne programe vse imajo.
Na koncu se mogoče celo solidno socializirajo in bo imela država pozneje celo hasek od njih. Če bomo gledali samo na stroške in jih ne zaprli, bodo to početje nadaljevale pozneje...

In reply to by HojSS PRESS (ni preverjeno)

Starejše novice