*Fotografija je simbolična
7-letni otrok je utrpel hude poškodbe, po tem ko je vanj trčil kolesar.

Včeraj, okoli 16. ure, je 23-letni državljan Kosova kolesaril po povezovalni cesti med parkirnimi boksi, iz smeri vhoda v trgovski center Planet Tuš proti Murkovi ulici v Mariboru. Ob tem je trčil v 7-letnega otroka, ki se je zadrževal na vozišču. 

Otrok se je ob tem hudo telesno poškodoval. Z lastnim prevozom so ga prepeljali v Univerzitetni klinični center Maribor.

Policisti bodo kolesarja kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu, zakonitemu zastopniku otroka pa bodo izdali odločbo o prekršku, saj je opustil dolžno nadzorstvo nad otrokom, s tem pa je dovolil oziroma dopustil, da je otrok ravnal v nasprotju s cestno prometnimi predpisi.

Komentarji (3)

Jebiveter (ni preverjeno)

ka pa of v Kopri?

čukundeda (ni preverjeno)

Enkrat končno naj policija začne kolesarje kontrolirat. Vsak dan srečujem take, ki dobesedno dirkajo s kolesi. Potem sta pa kolesarska pot in pot za pešce skupaj na enem pločniku. Za pešce je manj prostora, kot je človek širok.
In mimo pešcev letijo kolesarji. Da je mera polna pa se peljejo še nasprotno, kot je narisana smer. In potem brez, d sploh kaj pogleda leti čez cesto ali krožišče. Tudi v nasprotno smer, kjer ga avtomobilist sploh ne pričakuje.

e moj čukundeda (ni preverjeno)

prav si napisal, za te dirkače ni predpisov vsi bodo enkrat prišli (dirkači) na haubo ali pod avto .... kriv de pa šofer avta, ker je vzel prednost kolesarju.

Starejše novice