Tudi v Pomurje prihaja Čezvesoljska Zombi cerkev blaženega zvonjenja, ki se je registrirala kot verska skupnost marca 2013 in je trenutno najhitreje rastoča verska skupnost v Sloveniji. Več o sami cerkvi nam je povedal ustanovitelj Rok Gros.

Pripadniki Čezvesoljske Zombi cerkve blaženega zvonjenja verjamejo v čezvesolje ter častijo sveti zvon, pisker in lonec. Verske obrede opravljajo z javnimi mašami na javnih mestih ali kjerkoli vernik čuti potrebo po tem. Predvsem pred svetim hramom korupcije, kot pravijo parlamentu. Oblika verskega obreda ni strogo določena. Zaželeno je zvonjenje in izvabljanje milozvočnih zvokov iz svetega piskra in svete ponve, ni pa nujno. Če vernik želi, lahko v molitvi tudi meditira ali globoko premišljuje. Vera ali parodija?

»To je ena hujših žalitev za nas, ko nam kdo pravi, da smo parodija. Mi smo zelo resna cerkev. Kdor hoče razumeti bistvo naše cerkve bo to razumel, kdor noče, bo našel smeh tudi tam, kjer ga ni,« odgovarja nadsvečenik Rok Gros, ustanovitelj Zombi cerkve ter varuh Piskra in Ponve.

Do imena z demokratičnim glasovanjem vernikov

Čezvesoljska Zombi cerkev blaženega zvonjenja je nastala z združitvijo skupine vernikov na družbenem omrežju Facebook. Ker je vstajnike tedanja posvetna oblast imenovala Zombiji in je bila večina članov cerkve v tistem času vstajnikov, so dodali imenu Cerkev blaženega zvonenja še Zombi. »Tako smo postali Zombi cerkev blaženega zvonjenja. Ker pa verjamemo v Čezvesolje, smo izbrali sedanje ime z demokratičnim glasovanjem vernikov,« pojasnjuje varuh Piskra in Ponve.

Praznik več milijardnega evrskega vnebovzetja v Koruptlandu

Svoje svete zapiske imenujejo Sveta knjiga, ki vsebuje 20 členov, svetih dogem, dobrih oznanil in tudi praznikov. Med drugim tako praznujejo sveti leni ponedeljek, ko se vsak vernik trudi kar najbolj Zvonu povšeči počivati, dan gorečih grmov in govorečih kamnov, pa tudi praznik več milijardnega evrskega vnebovzetja v Koruptlandu, ko se spominjajo stvari, ki so izginile v čezvesolje ali na prelepe otoke.

Splet – najboljši način za širjenje vere. In Zvonu všečen.

Naj se vam zdi nenavadno ali ne, Čezvesoljska Zombi cerkev blaženega zvonjenja je trenutno najhitreje rastoča verska skupnost v Sloveniji, ki versko interakcijo in obrede opravlja tudi po spletu, ter na isti način pridobiva tudi pripadnike. Ko vprašamo zakaj, nadsvečenik Rok pojasni: »Sveta Ponev nam je razodela, da je to v današnjem času najboljši način za širjenje naše vere in Zvonu všečen.«

Kot pravijo, se ne norčujejo in ne žalijo nobeno od drugih cerkva. A se vidijo kot religija prihodnosti, saj se po njihovih besedah ne omejujejo in ne diskriminirajo: »Naši verniki in vernice so hkrati, ko so člani naše cerkve, lahko tudi verniki drugih cerkva.«

Prva prekmurska zvonarka

Širjenje svojega nauka nadaljujejo tudi v Pomurju. Jutri bo prva prekmurska zvonarka in predstavnica te cerkve v Pomurju postala Valentina Škafar, ki bo na maši to soboto »drugo leto Zombi štetja« v Murski Soboti uradno posvečena. 

Preberite še: Čezvesoljska Zombi cerkev blaženega zvonjenja prihaja v Mursko Soboto

S spleta

Komentarji (29)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
snops1 (nepreverjen)

Seveda je parodija. Bole točno povedano, najstniško norčevanje. Ne razmijo - in tudi neščejo razmite vernikov ali Cerkve, te se pa pač norca delajo. Tak kak či bi se delali norca iz ciganof, ka se prej ne mujveljo. Torej, nika nouvoga, še menje pa inteligentnoga.

Bistvo Zombi cerkve je v sovraštvi do katoliške Cerkve. In pod vplivon takšne čustvene motivacije se seveda fse fele falinge najdejo: od priviligeranoga pravnoga statusa do očitkov zoper vrvane v "pravlice". V maniri mojstrov sprenevedanja seveda vse iztrgano iz konteksta.

Poznan več takšnih lidij, in so v glavnon puni predsodkov, za razbijanje predsodkov je pa seveda najbaukši način, ka maš normalen, osebni kontakt z drugo stranjo. Ampak tou je nej lejko, či nega inteligence, te pa takšen sreča vernika, keri je praf tak brez inteligence, in iz toga dela sklepe.

Pogled na cerkev in vero je v ton primeri pooplnoma zreducerani na dobesedno verovanje v "pravlice". Zgolj in samo to. Podobno je pri t.i. "novih ateistih", kak je Dawkins. Pravzapraf smešno, kakša odmevnost, kda nešče iz lastnih predsodkov dela sklepe na nekši populaciji, del kere je nikdar nej bil.

In, kak san že večkrat pravo, či tij misliš, ka kritično razmišljaš, to še ne pomejni, ka tudi dejansko tak razmišljaš. Riba se namreč tudi ne zaveda, ka je v vodi.

joshy

@snops1, lejko prosim razložiš kakšne točno predsodke to misliš? Ker ob besedi "katoliška cerkev", jaz najprej pomislim na vse tiste pedofile, ki so se pod krinko cerkve izživljali na otroci, prav tako pomislim na vse tiste upnike, ki jim je cerkev preko skladov zvon pobrala milijone, ki jih več nikoli nebodo videli. Prav tako mi je prav slabo ko slišim v kakem bogastvu živijo, in koliko premoženja imajo brez da bi jim trebalo plačati enega centa davka. Pa tudi pomišljam o neštetih ljudeh, ki jih je rimskokatoliška cerkev v preteklosti v svojih križarskih vojnah pobila v imenu boga, in kako so človeštvo pahnili v več kot tisoč let nazadnjaštva, s tem ko so lovili in pobijali vse ki ki se niso držali njihovih načel in so razmišljali o napredku.

PrekmurjeSlovenija

To je njihova pravica, Malo je nerodno edino ker namesto vina kadijo travo in vohajo lepilo

Nadsvečenik Da… (nepreverjen)

Tovariši in Tovarišice. Sem Nadvsečenik v Čezvesoljski Zombi Cerkvi blaženega zvonjenja.

Ne razumem jeze vernikov Rimokatoliške skupnosti. Prav gospod ali gospa, ki si je izbrala nadimek Šnops opisuje termin predsodek, hkrati pa sam presoja o inteligenci vernikov ostalih verskih skupnosti. Torej moralni nauki nemoralnega v vsej njegovi razsežnosti. Hkrati se primerja vero z Romi. Gospod šnops preferira besedo cigani, čeprav vsi vemo, da je to žaljivka. Bom pa zaključil brez lastne inferiornosti, ki je lahko tudi na nek način nekakšen približek vsake vere. Veruj v tistega, ki dela dobro in želi dobro ljudem in ljudje bodo to dobroto širili naprej.BONG!

Nadsvečenik David Pokončni

snops1 (nepreverjen)

joshy, seveda, nega problema. Zača se s predstavami o dobesednem verovanju v "pravlice". In seveda o davkaj. Kelko mi je znano, Cerkev plačuvle vse davke ka se tiče nepremičnin, izključno sakralni objekti so izvzeti iz toga. V drugih formalnih pogledih je podobna društvon. Sicer pa ka se teh ekonomskih bonitet tiče, jih ge tak nemo zagovarja, ker san namreč na splošno, kak ekonomski liberalec, proti takšnin oblikan "pomoči". Kar se pa bogastva tiče, ge nekak ne vrvlen, ka se soboška župnija ali škofija kouple glij v pejnezaj.

Predvidevan, ka ti je beseda Nemčija sinonim za koncentracijska taborišča, nacije ipd.?

rumble on

Kakšna pa je razlika??? Vse je parodija, ne glede kakšno je ime...
Rimokatoliška, evangeličanska, pravoslavna, islamska, zombijska, partijska, DURSovska, SDSovska, SMCjevska, SDesovska, SSSovska, mafijska,€pska...vse vam/nam je to isto!!! Vse so to religija=stranka. Gre samo za prepričevanje/nabiranje "vernikov" in "papanje love".

snops1 (nepreverjen)

@Nadsvečenik
"Prav gospod ali gospa, ki si je izbrala nadimek Šnops opisuje termin predsodek, hkrati pa sam presoja o inteligenci vernikov ostalih verskih skupnosti."

Zeh, nejsmo tovrstne klišeje že nekdi čuli? Lejko kaj izvirnoga?

Nejsan. Mi pa razloži, prosin. Trdil san, ka je nej mogoče razbiti predsodkov, če ena neinteligentna oseba sreča drugo neinteligentno osebo (kera je lejko rimokatoliške izpovedi), te pa z indukcijo prenese tou na populacijo (kar je nej inteligentno, za moje pojme). Bou?

"Hkrati se primerja vero z Romi. Gospod šnops preferira besedo cigani, čeprav vsi vemo, da je to žaljivka."

Tak kak se predsodek v pogovori uporabla, tak san ga tu napiso. BONG!

No, tou je tou, ka san gučo. Kda obstaja čustvena motivacija in predsodki, te se v sakši vejice lejko išče obtožbe. Aja, pa še eno o čredništve. Znate ka pomejni, kda oseba v prejšnji temi, kera odkrito gučij proti RKC, dobij velko večino "glasov" - plusov? No, to pomeni, ka ma mišljenje isto kak večina. Telko o čredništve.

SEVEDA (nepreverjen)

Seveda je parodija. Jaz osebno nisem neki radikalen slepi vernik, pač pa sodobno kritičen vernik. Pa vendar sem nekako užaljen, da uporabljajo besedo "cerkev", poleg tega pa nas še dodatno žalijo, da verjamemo v #pravljična" bitja. Razumem poanto te skupine ampak niso nobena cerkev. Čeravno po zakonih vse štima (kar je tudi njihova poanta, da dokažejo pomanjkljivost in absurdnost nekaterih zakonov). S tem, ko nas vernike žalijo, povzročajo novo delitev ljudi (za in kontra).
Zakaj niso ostali pri ideji proti korupciji, s tem se lahko strinjamo čisto vsi (razen lopovov, ki pa po zakonu niso lopovi). Banke, javna naročila,.... vse je zakonsko OK, pa vendarle so za mene lopovi, kot tudi za vsakega normalnega moralnega človeka!! In ta skupina uporablja iste vzvode, vse je kul. Ampak ne žalite drugačemisleče (verne ljudi). Če ti nisi vernik, ok, ni panike. Ampak ne žali mene. Če sam sebe smatraš za moralnega in OK človeka, se oba lahko strinjava z enim: "Ne počni drugemu tega, kar ne želiš sam sebi." Pa če temu rečeš vera, filozofija, svetovni nazor,morala,.... Tukaj se verjetno lahko strinjamo vsi.

zima.bella

RE: snops1 (193.2.4.4)

Razpravljaš in razpravljaš ter s tem razkrivaš, da poslanstva ČZC sploh ne razumeš. A ma ništa!
Niso namreč uperjeni proti bilo kateri veri, niti katoliški. Organizirali so se le na način, kot so organizirane in ustanovljene vse verske skupnosti v SLO.

Da cerkev plačuje vse davke - le za sakralne objekte ne - je milo rečeno za lase privlečeno. Tak je predlog v nepremičninskem zakonu, ki pa je padel. Ko pa bo veljal, pa bo tako. Ker, na sakralne objekte ne bo davka (ne na katoliške, ne na džamije, ne na evang., ne na pravoslavne)--- in tudi davka na sakralne objekte Čezvesoljske cerkve ne. Ker bom član, pa bo sakralni objekt TUDI moj dom - in bo tako izvzet iz davka na nepremičnine! Čisto po zakonu!!!

Častijo pa ponev in pisker - to pa zato, ker vse več Slovencev nima vanju kaj dati! Kaj je tu slabega? Če drugi častijo nek polmesec, nek plus,......
Nimajo rožnih vencev in drugih molitev - pač zvonijo z zvončkom.. in to je njihova molitev.
NE VEM, KAJ JE TU NAROBE oz. ni v skladu z Zakonom o verkih skupnostih?
Prosim, pojasni mi.
Da šnofajo lepilo - ne vem, kdo jim je to prilimal, saj to ni res.
Če si pa kdo skadi kdaj kak džoint, pa ..... prosim, idi en sobotni večer malo ven po soboških lokalih!!!!
Pa špricerje, pa pivo, pa kavo menda pijejo!

GLEJ: na "cerkveni" način

zima.bella

RE: SEVEDA (109.182.170.187)

Verjameš v Miklavža, Dedka Mraza, Božička, palčke, gozdne vile, Smrkce, in Rdečo Kapico?
Da ne,.... zakaj pa ne?

snops1 (nepreverjen)

@zima.bela
"Da cerkev plačuje vse davke - le za sakralne objekte ne - je milo rečeno za lase privlečeno. Tak je predlog v nepremičninskem zakonu, ki pa je padel. Ko pa bo veljal, pa bo tako. Ker, na sakralne objekte ne bo davka (ne na katoliške, ne na džamije, ne na evang., ne na pravoslavne)--- in tudi davka na sakralne objekte Čezvesoljske cerkve ne. Ker bom član, pa bo sakralni objekt TUDI moj dom - in bo tako izvzet iz davka na nepremičnine! Čisto po zakonu!!!"

Trenutno še nega nepremičninskoga zakona, se pa plačuje nadomestilo za uporabo stavbnega zemlišča. Te pa daj povezave do zakonov, ka mo točno znau. So še kakšni objekti oz. zemlišča izvzeta iz zakonov?

SEVEDA (nepreverjen)

zima.bella
Ta tvoj odgovor meni je malo čuden!!?? Sem univ.izobražen človek, med študijem, ko se še človek išče, sem prebral mnogo filozofije, razprav, debat, dokazov in kontradokazov,... Tudi fizikalni zakoni, termodinamični mi pravijo, da energija iz nič ne more nastati. Akcija-reakcija. Nekaj je moralo biti, prvotni "gibalec", torej v to jaz verjamem. Nekako se pa odmikam od ideje o "kaznovalcu". Toliko zelo na kratko in na grobo, ker ni debata o tem.

Če bo pa tvoj dom sakralni objekt in zato ne boš plačeval davka, si pa isti kot drugi lopovi, ki po zakonu to niso. Ker, če ti ne plačaš nič, bom jaz verjetno moral plačati več. Ne misli, da država svoje ne bo pobrala!! Jaz to nekako razumem kot posmehovanje iz poštenih ljudi. Vem, po zakonu je vse OK. Ti čutiš pri tem, da si celo inteligenten, v resnici si se pa samo spustil na nižjo raven, na raven lopovov, ki to po zakonu niso. Zakaj si ne bi raje prizadevali za spremembo nerazumnih in absurdnih zakonov, za pošteno zakonodajo? Ustvarjate pa zopet nasprotja in tenzije. Vsi, verniki in neverniki, se lahko strinjamo, da lopovi morajo povrniti, kar pokradejo. S tem bi dosegli večjo maso pristašev in simpatizerjev...

Zvonarka (nepreverjen)

Dragi užaljeni verniki ostalih cerkva!
Resnično ne razumem vaše užaljenosti!
Zakaj vas žalimo? Ker tudi mi verujemo v nekaj transcendentalnega, katerega obstoj ni mogoče niti dokazati, niti zavrčti, čeprav nam sodobna znanost na vsakem koraku pojasnjuje, zakaj in na kakšen način funkcionirajo stvari na tem svetu, v tem kozmosu?
Zakaj vas žalimo? Ker smo tudi mi proglasili nek objekt za svetega, nek tekst za svetega, ker je naš ustanovitelj dobil razodetje, tako kot je dobil razodetje Jožef, da bo njegova žena rodila odrešenika sveta in je v davni preteklosti skupina ljudi zapisali nekaj, kar danes kristjani častite kot sveto????
Zakaj vas žalimo? Ker opravljamo obrede zvonenja, tako kot vi opravljate nedeljske maše, delite nekaj, čemur vi pravite kristusovo telo????
Zakaj vas žalimo? Ker smo tudi mi, tako kot rimokatoliška cerkev vpisani v register kot verska skupnost, ker tako kot vi izpolnjujemo vse pogoje verske skupnosti (imamo svete predmete, svete knjige, verske dogme, etc), za vpis v register????
Zakaj vas žalimo? Ker smo tako kot vi, iz naslova uradne verske skupnosti upravičeni pravic in dolžnosti verske skupnosti?????
Zakaj vas žalimo? Ker se (baje) tako kot vi zavzemamo za humanitarnost, pravičen svet in dostojno življenje za vsakega???? Na naš, zelo poseben način, ki ga nekateri primerjajo z parodijo???
Pa tu naj dodam, da se v tem primeru vaša in naša cerkev zelo razlikuje, saj imate vi in še katera druga uradna verska skupnost zelo krvavo prtljago na ramenih!!! Verjetno vi, kot član RKcja še bolje poznate zgodovino RKCja; križarske vojne, inkvizicija, pedofilija, pohlep in enormno bogastvo, pentlanje z vladajočimi elitami skozi zgodovino, in držanje štange sistemom, ki so vedno bili proti malemu človeku in ga še vedno sistematično uničuje, medtem ko s prižnic vaši duhovniki pridigajo o skromnem življenju? In še bi lahko naštevala.
Zakaj vas torej žalimo?????
A morda zato, ker vam predse postavljamo ogledalo v katerem preko nas vidite, kako absurdna in primitivna je neka verska ideologija, ki jo v kontekstu današnjega razvoja znanosti in razumevanja sveta resnično lahko opišemo kot pravljica in bi kot taka morala spadati na intelektualno-razvojno pokopališče naše civilizacije?
Zakaj so naše dogme sporne, vaše pa ne? Zakaj je naš obred za mnoge komentatorje blesav in vreden žaljivk, od drugih verskih skupnosti pa ne? A samo zato, ker se ene oblike verskih obredov opravljajo več tisočletij, naše pa šele nekaj več kot eno leto? Kdo je tisti, ki lahko odloča, katera »verska pravljica« je bolj legitimna od druge??? Nasploh pa, a ste sploh dojeli, kaj je bistvo naše cerkve, brano med vrsticami????
A vas morda žalimo samo zato, ker vam sporočamo resnico o absurdnosti vašega lastnega verskega prepričanju ali vaši lastni verski organizaciji, ki je več kot očitno niste sposobni prenesti, sprejeti???? Kje je tukaj čustvena inteligenca in zrelost na katero se sklicujete? Jaz vidim samo odziv majhnega otroka, ki noče sprejeti dejstva, da Božiček ne obstaja!
Zakaj mi žalimo vas, saj vam mi nismo pisali vaših verskih obredov in prepričanj, mi jih zgolj reflektiramo!!!! Če bi bili v harmoniji z vašim lastnim verskim prepričanjem, vas mi nikakor ne bi uspeli užaliti, a ne da? Sedaj pa hočete ustreliti poštarja, ki vam prinaša slabo novico. Pa kdo je sedaj tu nor?
Mi, kljub temu, da smo resna cerkev, se lahko smejimo na naš račun, kaj pa vi na račun svojega? Igrate užaljenega klovna?!
Kdo tu resnično žali koga, dragi užaljeni verniki?

snops1 (nepreverjen)

"Zakaj vas žalimo? Ker tudi mi verujemo v nekaj transcendentalnega, katerega obstoj ni mogoče niti dokazati, niti zavrčti, čeprav nam sodobna znanost na vsakem koraku pojasnjuje, zakaj in na kakšen način funkcionirajo stvari na tem svetu, v tem kozmosu?"

Haha, kakšno sprenevedanje. Tou je tisto, kda pravijo, ka tak laže ka sam/a sebi vrvle? Ej, mo žaljivi, pa mo pravo, ka je tou neinteligentno.

Naj ti razložin, zakoj je žaljivo. Glej, nej tij in nej vaša cerkev ne vrvlete v neka transcendentalnoga. Tij samo tak praviš zatou, ka - po domače povedano, zajebavleš druge vernike. Vij ste napravili parodijo na temo tistega, v ka drugi dejansko vrvlejo. Evo, zato je tou žaljivo. Razumljivo?

zima.bella

Evo, snops1 (193.2.4.4) in SEVEDA (109.182.170.187),

zgoraj vama je "zvonarka" lepo vse napisala. Meni se ne bi dalo na tako dolgo, njej se pač je. Hvala, Zvonarka.

Če vam vaša podoba v ogledalu ni všeč - pa razbijete ogledalo, a ne?!

Šnops, midva bi pa morala na doooolgo debato ob pivu ali kuhančku,
tukaj se tole ne da tako na dolgo!!

Pozdrav vsem - verujočim v eno, drugo ali tretje, pa če je to pisker ali ponev!

snops1 (nepreverjen)

@zima.bela
Či je tou, kar ste simpatizerji Zombi cerkve "pokazali" zgoraj, vse kar znate v napadi na cerkev, san vas pred vašimi argumenti dosta preceno. Pa brez zamere. Kopica predsodkof pa sprenevedanja. Nadaljujemo kdaj ob pivi.

joshy

@snops1, moji argumenti so za tebe kopica predsodkov in sprenevedanje??? Človek dragi, vse ka san ges napiso so DOKAZANA DEJSTVA!!!

gost (nepreverjen)

Vsa verstva v zgodovini človeštva in tudi v sedanjosti so bila ustanovljena za namen manipulacije z naivnimi ljudmi, kateri se pustijo zmanipulirati. In nič drugega!

Zvonarka (nepreverjen)

Šnops: dve stvari:
Kako lahko meni dokažeš, da verjamem ali ne verjamem v nekaj transcendentalnega? Vera v nekaj transcendentalnega je po svoji naravi nekaj osebnega, večplastnega in dovoljuje širok spekter možnosti. Trditi, da je zaradi tega nekdo lažnivec, je isto, kot če bi vse vernike ali dvomljivce imenoval za lažnivce, torej tudi samega sebe. In zelo zelo verjamem pravzaprav sem prepričana, da je treba (najmanj) zvoniti pred hramom korupcije, dokler tistim, ki nas vodijo v pogubo, ne odzvoni!!!! In to je bistvena zapoved naše cerkve, ki jo lahko primerjaš z eno od desetih zapovedi RKCja.! In mi poleg zvonenja delamo še kaj drugega, da se situacija v SLO spremenila.
Praviš, da delamo parodijo na tisto, v kar drugi verjamejo, torej tudi ti: v isti sapi pa praviš, da je vera v nekaj transcendentalnega neinteligentna. Torej si tudi ti neinteligenten? In hipotetično, če mi delamo parodijo na nekaj, v kar drugi verniki resnično verjamejo, a nismo potem ravno mi bolj inteligentni od teh vernikov, ker pravzaprav ne verujemo, kot trdiš zgoraj? Hipotetično??? :D
Bo treba argumente malo izpiliti, a ne, ker sam sebi nasprotuješ!
Ogledalce, ogledalce, na steni povej, kdo najbolj veren v deželi je tej???? :)

SEVEDA (nepreverjen)

joshy
Kar si napisal so dokazana dejstva, v imenu vere se dogajajo grozodejstva brez primere!!! Niti za trenutek ne izpodbijam tole, se pridružujem temu: primeri pedofilije (in prikrivanje le-teh), kraj, vojn,... V IMENU VERE, so zavržna dejanja in pika. Brez kakršnekoli dodatne debate!! Poglej poročila, IS tudi V IMENU VERE pobijajo,.... Poudarek je V IMENU VERE. Ampak to niso verniki, razumeš razliko!!! Kot navadno se vsaka dobra stvar izrodi in potem meče slabo luč na vse skupaj.
Zvonarka, ti si pa dvojna parodija. Poglej, jaz razumem, da je to narejeno tako, da ustreza zakonom in vse "paše". Ne vem zakaj si tako na dolgo razlagala sploh??? Saj pa to je poanta tega, da se vse ZAKONSKO ujema!!!
Ne vidiš, da tale debata tukaj poteka sedaj pro ali kontra veri?? Namesto, da bi debata tekla proti koruptivnemu sistemu, uzakonjenih krajah, da se odstrani golazen, ki nas okrade do konca.... kar sem mislil, da je celotna ideja!!!?? Proti korupciji bi morali nastopiti vsi, verniki in neverniki!!!! Očitno sem tudi jaz precenil vse skupaj... In potem še pravite, da niste nastrojeni proti verujočim?

In še vedno ostajam pri tem, da je moral obstajati "prvotni gibalec", ne navkljub, ampak ravno zaradi vsega, kar sem se naučil na faxu in kar sem prebral o tej temi v prostem času!!!
Nekdo je omenil Dawkinsa: ja, inteligenten človek, všečen, proba ateizem razlagat z argumenti. Videl sem mnogo njegovih YouTube posnetkov. Zelo dobro pripravljen in načitan. Navadno ima slabo pripravljene nasprotnike v debatah in vse raztura. V spominu pa mi je ostal en posnetek, ko mu da en udeleženec argument "za obstoj Boga", pa 2 minuti razmišlja, kaj bo rekel nazaj. Dobesedno 2 minuti, zmedel se je do amena!!!?? Mogoče pa je v tistem trenutku uvidel, kako napačno razmišlja???

gost (nepreverjen)

...argument "za obstoj Boga"...

To me pa res zanima. :)

jezus (nepreverjen)

gamat aka lumpenproletariat

Muhamed (nepreverjen)

Islam je edina prava vera Slovenije. Alah Akhbar!

sukarchavo21 (nepreverjen)

ONLY IN SLOVENIA, tou te buje ZOMBI cerkev? Resno...Bouga Slovenija nej je zadosti ka mate ZOMBIJE v parlamenti.

zima.bella

RE: Muhamed (89.143.97.3):
Se ne strinjam s tabo!
Tudi islam je že zelo stara vera (1.400 let), zdaj je potreba po nečem novem, AKTUALNEM! ( ker: judovstvo=4.000 let, krščanstvo = 2.000 let, na kakšni stopnji razvoja pa je že človeštvo?)

Sukarchavo: ne razumeš situacije doma: namreč, ravno oni v parlamentu (vladi) so nas SLEHERNIKE, ki proti njim protestiramo, poimenovali ZOMBIJI! Tak da zombiji - to smo torej mi, nezadovoljen folk!

Čika.pajo (nepreverjen)

Prosim da se spravite delat in nekaj ustvarjat ne pa da mešate meglo ter ustvarjate
razdore med še to malo medsebojnega razumevanja.

čudnoparodično (nepreverjen)

ne razmin tou novo cerkveno parodijo . cerkev pišejo z malo začetnico-to pomeni objekt(cerkev) ali? samo ka oni baje ne uporabljajo cerkev. če pa so kao neke vrste krščanske skupnosti-kar baje niso-te bi morali pisati z velko začetnico(Cerkev) tak ka glede na njihovo registracijo ne razmin niti kak parodijo ka jim pomeni beseda-pojem cerkev v ustanovnem aktu?? ajde ka bi smiselno bilo : zombi skupnost,z...društvo, klub Zombi...in podobno.

snops1 (nepreverjen)

@zvonarka
Pa ja, v eni sapi se večina simpatizerof spitavle kak lejko lidgej v 21. stoletje vrvlejo v nekše nesmisle oz. pravlice brez znanstvene podlage, po drugi se pa sprenevedaš, kak je nej mogoče dokazati, či nešče neka vrvle ali nej. Seveda, lejko se delajo metafizične špekulacije v nedogled, ampak sakšome je De facto jasno - simpatizeron pa tudi drugin - ka je govora o parodiji, in ka ste pač zapriseženi ateisti oz., boukše povedano, antiteisti.

Muhamed (nepreverjen)

Sve religije, vkljucno sa zombi crkviju su lažne, paganske, jer Bog je samo JEDAN, i njegovo ime je ALAH!

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice