Fotografija je simbolična
V Kijevu, Mariupolu in na vzhodu Ukrajine slišati eksplozije.

Iz ukrajinske prestolnice Kijev, pristaniškega mesta na vzhodu Ukrajine Mariupol in drugih delov države poročajo o močnih eksplozijah, navaja francoska tiskovna agencija AFP. Ukrajinski zunanji minister Dmitro Kuleba je sporočil, da je ruski predsednik Vladimir Putin sprožil obsežno invazijo na Ukrajino.

V središču Kijeva sta zgodaj zjutraj odjeknili dve eksploziji, nato pa je bilo slišati zvoke siren reševalnih vozil, poroča AFP.

Iz pristaniškega mesta Mariupol, ki je največje mesto v bližini frontne črte na vzhodu Ukrajine, poročajo o topniškem obstreljevanju. V Kramatorsku, ki je še bližje frontni črti, pa so odjeknile najmanj štiri močne eksplozije.

Eksplozije je slišati tudi v Harkovu v bližini meje z Rusijo.

Iz Ukrajine: Čas je za ukrepanje

O zvokih eksplozij poročajo še iz pristaniškega mesta Odesa na jugu države, oddaljenega približno 600 kilometrov od frontne črte.

»Putin je ravnokar sprožil obsežno invazijo na Ukrajino. Miroljubna ukrajinska mesta so tarča napadov. To je vojna agresije. Ukrajina se bo branila in zmagala. Svet lahko in mora ustaviti Putina. Čas za ukrepanje je zdaj,« je na Twitterju zapisal ukrajinski zunanji minister Kuleba.

Ruski predsednik Putin je zgodaj davi naznanil začetek vojaške operacije v Ukrajini. Ukrajinske vojake je pozval, naj odložijo orožje.

Pred tem sta Rusijo za pomoč pri »obrambi pred ukrajinsko vojsko« pozvala voditelja proruskih separatističnih regij Doneck in Lugansk na vzhodu Ukrajine, ki ju je Moskva priznala kot neodvisni ljudski republiki.

Ukrajinski predsednik Zelenski razglasil vojno stanje za vso državo

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je po začetku ruske invazije na Ukrajino, ki jo je sprožil ruski predsednik Vladimir Putin, za celo državo razglasil vojno stanje. Iz več krajev po Ukrajini medtem še naprej poročajo o eksplozijah, ukrajinski zunanji minister Dmitro Kuleba pa govori o obsežni invaziji na Ukrajino.

Zelenski je v nagovoru na Facebooku razglasil vojno stanje po vsej Ukrajini.

Sporočil je, da Rusija napada »vojaško infrastrukturo« in obmejno stražo. »Brez panike, pripravljeni smo na vse, zmagali bomo,« je povedal po poročanju francoske tiskovne agencije AFP.

Medtem je sicer že govoril po telefonu z ameriškim predsednikom Joejem Bidnom.

V Kijevu so se oglasile opozorilne sirene

Tudi ukrajinsko zunanje ministrstvo je sporočilo, da so pripravljeni na »odpor proti agresorski državi« in da bodo storili vse, kar je v njihovi moči, da bodo ubranili ukrajinsko ozemlje.

»Namen ruske ofenzivne vojaške operacije je uničiti ukrajinsko državo,« je še zapisalo ukrajinsko zunanje ministrstvo. Zahodne države je pozvalo, naj »takoj« uvedejo nove sankcije proti Rusiji.

O eksplozijah poročajo iz več delov države, med drugim iz prestolnice Kijev, pristaniškega mesta Mariupol in mesta Kramatorsk v bližini frontne črte na vzhodu države, pa tudi iz Odese na jugu in Harkova. V Kijevu so se oglasile tudi opozorilne sirene. Ljudje so se zatekli na postaje podzemne železnice, poroča AFP.

Ukrajina je zaradi ruske invazije zaprla svoj zračni prostor za civilna letala.

Komentarji (68)

tuncika

Če ste poslušali včeraj dr. Ferfilo na TV, je edini ključ do rešitve samo : diplomacija, in diplomacija. Zavedajte pa se da je Rusija svetovna velesila in da pogajanja ne bodo enostavna. Torej tiha diplomacija..................

. (ni preverjeno)

Kakšna diplomacija Rus pozna samo vojaško moč. Nato kolobocije so samo izgovor za napad.

In reply to by tuncika

. (ni preverjeno)

Tiste ki so se šli diplomacijo so zaprli ali pobili.

In reply to by . (ni preverjeno)

Jack000000 (ni preverjeno)

Nisem poslušal, ampak prav ima... Podobno je bilo v kubanski krizi.. Lepo sta jo rešila Kennedy in Hruščov. Biden pa je tokrat hudo podcenil Ruse. So še vedno močni in trmasti. Tudi Ukrajina bi zadnjih 10 let lahko bolje krmarila svoj odnos z Rusi.. Eno so flance o enakih pravicah na nivoju OZN , drugo pa kruta realnost. Tako pa so se preveč opirali na velikega brata za hrbtom.

In reply to by tuncika

puklavi miha (ni preverjeno)

Heill Putler!
Napravite mi to evropo spet v komunistično baščaršijo!

In reply to by Jack000000 (ni preverjeno)

Zakaj (ni preverjeno)

Mnenje kaj je prav in kaj ni je deljeno.
Jaz osebno pa ne razumem kaj gre naš JJ. tja reševat.

Vrana (ni preverjeno)

Točno tak, rine z nosom v drek, samo da se piše o njem.

In reply to by Zakaj (ni preverjeno)

Zakaj (ni preverjeno)

Če se bo Slovenija vmešavala v ta Ruski drek in podpirala Ukrajino, smo potencialno lahko v nevarnosti.
Kot je izjavil Putin se bo Rusija maščevala vsakemu ki ji bo šel nasproti..
Se motim??

In reply to by Vrana (ni preverjeno)

per (ni preverjeno)

Saj on rešuje že ves čas Kosovo, Amerika, BIH, Kitajska in zdaj Ukrajina samo meša dr-k

In reply to by Zakaj (ni preverjeno)

black panter
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

prokleta gamad ruska

huehue (ni preverjeno)

miha vid lainščak. doj se zmiri. raje laro na pijačo pelaj.

In reply to by black panter

Ohjoj (ni preverjeno)

Uuuuu razkrita identiteta, panter Miha pazi da te ne zapazi...

In reply to by huehue (ni preverjeno)

black panter

Bougi mihec,daj povej tomi idioti ka si tou nej ti

In reply to by Ohjoj (ni preverjeno)

No, (ni preverjeno)

Malo se lepše izražaj , ka si še mlečen.

Vestni_opazovalec

Žal se je začelo tisto, skoraj neizbežno. ZDA v "prostem padu", odvračajo pozornost od svojega propada s tem, da tiščijo/vlečejo druge v situacijo, slabšo od njhove...v tem prmeru, prikazati Ruse kot grde, hkrati pa potisniti Ukrajince v vojno, jim prodati orožje in testirati pripravljenost NATO-a za nove "obrambe demokracije", kjer so ZDA privatni interesi. Dolgo so dregali "ruskega medveda v oko" in slednji se je zaman boril s proti-argumenti proti zahodni mass-media propagandi (kar kaže na EU servilnost do ZDA, čeprav so posamezne države izražale vsaj dvom, če že niso bile povsem proti eskaliranju situacije, a , kako lepo, demokratično, če je 15 od 28 držav za, je pač enotno stališče za...si se odrekel suverenosti odločanja za...kaj??).V bistvu se je američan pripravljen boriti do zadnjega Ukrajinca, znova pa bo Evropa kriva...kar tudi je nekako, saj ni konkretno podprla Rusov in Ukrajincev, da se sami dogovorijo, pač pa je klečeplazila pod ZDA, ki vedno delajo vojne daleč od svojega praga, potem pa pridejo in poberejo smetano...primer Kosova. Sorry.

VRANA (ni preverjeno)

Da, tudi Evropa je "kriva" za nastalo situacijo, ker se ni uprla ZDA pa Bednemu. ZDA hujskajo, kasira Evropa... Koji drek je pa eden dementni "Beden", ka de pravo "plina ne pustimo" v Evropo? Koji drek so ZDA, ka do cejlomi svejti diktirali, ka je prav pa ka nej? Jugoslavija je bijla premočna, pa smo se lejko odcepili pa razdružili ??!! Kda je ZDA interes, potem je vse "demokratično, volja ljudstva"... Kda pa njim ne paše, pa je agresija??? Isto kak pri fašisti Trudeau-ji... Ge so zdaj opozorila, sankcije,.... proti tomi debili ? BLM so zakurili cele ulice, ubili nekaj ljudi,... pa je debil podpiral "namen". Zdaj pri tovornjakarjih pa "vojno stanje". Pa nej bilou nikših izgredov, miroljubno protestiranje...

Ironija je pa še večja, da t.im. "leve stranke" izvajajo popoln fašizem, vsepovsod se kaže isto nagnjenje...

No, vsemu v Ukrajini bi se lahko izognili s preprostim zagotovilom, da Ukrajina ostane "nevtralna", ne vstopa v NATO... In zakaj smo se npr. Slovenija lahko odcepili (volja ljudstva), Lugansk in Donetsk (tudi referendum, 90% podpore) pa nimajo pravice do samoodločbe???

In reply to by Vestni_opazovalec

can can can (ni preverjeno)

Strinjan se skoraj s vsen ka si napiso, razen s Kanado. Trudeauja si označo za fašista.... ne ven ali si namerno mimo vseko ali pač ne poznaš situacije v Kanadi trenutno. "Tovornjakarski" protest so organizejrali in ga vodijo neonacisti s podporo belih rasistov - White Supremacy. Če bi pogledno kakšne posnetke teh protestov, bi se ti dostikrat pojavile slike tovornjakov okrašenih z nacističnimi zastavami. Moj prijatelj v Kanadi pravi ka ne razmi kak se lejko ljudje po svejti navdušujejo nad temi protesti in jih celo kopejrajo (naš kao konvoj svobode), če pa to vse maslo primitivnih neonacistov. Glih tak kak večina protikoronskih protestov po evropi, še celo po Nemčiji.

In reply to by VRANA (ni preverjeno)

VRANA (ni preverjeno)

Sorry, ampak ti si pod vplivom globalistične propagande!! Kdor se ne strinja z debilom pač ni in ne bo nikoli avtomatsko rasist in neonacist !! To je LAŽ, katero so fašistu že dokazali v parlamentu!! Protestniki imajo edino drugačno mnenje in nič drugega !!! Videl sem XY posnetkov, nisem videl niti ene naci zastave !! Gledati moraš posnetke navadnih državljanov, ki so OSEBNO stopili tja in objavili posnetke, ko so slišali za LAŽI tega pokvarjenega fašista... Poglej si tudi posnetke, kako je propagandni stroj prirejal številke, maso ljudi na protestih... Snemali so ob robu protesta, kamere obrnjene vstran proti prazni cesti, hahaha. In poročali so, da protestira "peščica norcev". Ko so jih pa miroljubni protestniki opozorili, da naj obrnejo kamere proti masi ljudi, da naj ne LAŽEJO, pa so zagnali vik in krik, da jih napadajo!!! In to, da so jih dobili pri LAŽI in PRIREJANJU, je zdaj njihov argument, da baje napadajo novinarje, hahahaha !! Tale levi fašizem se mora nehati, čimprej !!!

In za primerjavo: npr. na nogometnih tekmah po Evropi je skoraj 100% na vsaki tekmi kakšen idiot, skrajnež z naci zastavo!!! Je potemtakem tekma "naci tekma", tekma simpatizerjev nacizma in rasisti??? Ne, nikakor ne !!! Lahko pa na veliko to propagandni stroj propagira! In ljudje, ki 1x niso bili na tekmi, bodo verjeli, da na tekme hodijo samo "naciji" !!!

In reply to by can can can (ni preverjeno)

can can can (ni preverjeno)

Kak boš pravo, ti sigurno bole znaš od mojoga prijatela keri dejansko živi srejdi toga. Je pa zanimivo ka evropska in tudi slovenska desnica, označujeta Truedoja za levičara keri udraja po svobodomiselnih demonstrantih, po drugi strani pa te iste demonstrante podpejrajo najbole ekstremistične skupine po svejti. Pogledni malo zakoj so prekinili dotok financne pomoči protestnikon in što so bili glavni financeri. Ges man kar nekaj rodbine in prijatelov v Kanadi, večkrat san tudi že bil tan in lejko poven ka man mogoče malo boukši vpogled v situacijo. Neje vse tak enostavno kak si v evropi predstavlamo.

In reply to by VRANA (ni preverjeno)

VRANA (ni preverjeno)

Daj ne hecaj se, no. Tou, ka si tij bil v Kanadi, je referenca, ka maš boukši vpogled v situacijo, hahaha... Si bil zdaj, med protestami tan?? Če nej, si na istom, kot jaz !!
Ges gledam posnetke in debate iz parlamenta, pa vidim kakšen kreten pa fašist je tej pokvarjenec! Vsakomi, ka se z njim ne strinja, tala "naciste, podpornike rasizma,....." pa nekšne brezvezne floskule woke retardirancov !!! Vejpa vsaki woke debil, kda nema več argumentov, kriči "naci, rasist, homofob,...." Pa tou je otročje !!
Kar se tiče protestov, pogledni si posnetke navadnih lidij, pa boš vido dejansko stanje....

Tou, ka so prekinili finančne pomoči, tou je tisti čistokrvni FAŠIZEM ! PAZI: človek, keri je küjpo navadno majico v podporo, je "terorist", blokiran račun, obiski policajev,.... GoFundMe denar so fašisti preprosto UKRADLI... Kradli in na silo odvzeli so gorivo tovornjakarjem, zaprli črpalke,.... Pa takšne zadeve dela S.Koreja, Kitajska, vsaka DIKTATURA !!! Fašistek se niti 1x nej srečal s tovornjakarji !!! Tou je diplomacija, razgovori, pogajanja,???? Tale fašizem se mora nehati !!!

In reply to by can can can (ni preverjeno)

can can can (ni preverjeno)

Zdaj san glih na vezi z bratrancon iz Kanade. San njemi pokazo tvoje poste. Je pravo ka ne vej, če se naj smije ali joče. Ali nema veze, ti ma pač svoje mnenje in maš vso pravico do njega.

In reply to by VRANA (ni preverjeno)

VRANA (ni preverjeno)

In tou naj bi bil "argument", ka se un smije ali joče?? To pove samo eno: ka je ovčica, kera pridkano glejda propagandno TV in pametuje...
Sploj se ne zaveda, ka je lejko un naslednji "terorist", keromi do zaprli npr. bančni račun, ker je "lajkal" napačen post nekje brez veze !!!

Tou, ka fašistični režim lejko že samo na podlagi "lajkanja" posnetkov, proti tebi v Kanadi izvršuje pritiske, tou njemi je pa vüjšlo ??? Svašta no...
"Fašisti prihodnosti bodo sebe imenovali antifašisti" - še kak istina, pa kdorkoli je tou izjavil...

In reply to by can can can (ni preverjeno)

vranakamarad (ni preverjeno)

Tovarisge Vrana, vejpa malo dihajte zmejsge. Vas Komandir, ritolizec vseh okupatorgof pa kolaborantof, ka nemre prejk priti ka njemi ocim bil caren, keri sovrazi in napada fse in vsaksoga keri izrazi samo pikico naciso mnenje in tau prek drzavnoga aparata, tej geste on demokrat i antifasist?! Vejpa malo malo morgen, decko dragi moj. Trbelo bi si malo cistoga vina natociti zmejsge

In reply to by VRANA (ni preverjeno)

Vestni_opazovalec

Ponovno, žal, se moram strinjati z vami. Kanada je ena 5 držav, ki so sklenile "varnostno" partnerstvo (USA, CAN, GBR, AUS, NZL), kar pomeni totalni nadzor prebivalstva, SW v stilu NSA in pri tem pa s solzami nevoščljivosti "orgazmirajo" nad tem, kako so to rešili Kitajci, sploh s testiranjem v praksi, na Ujgurih (hmh, delovna taborišča, v obsojanja vredni obliki so bila..obsojena v Nürnbergu....). Dejstvo je, da zahodni kapitalizem priznava ekonomsko učinkovitost "kitajskega hibrida" (komunizem-kapitalizem, v bistvo etatizem), oziroma življenje slehernika v "zlati kletki", s palico in korenčkom za red in disciplino (s pomočjo medijev, lahko kreiraš red, kjer bodo sosedje ovajali ali izvajali "sojenje" s šikaniranjem, če se ne boš obnašal main-streamovsko). In Kanada je pristaš uvedbe digitalnih potnih listov, ki dejansko pomenijo povečano kontrolo nad prebivalstvom, začetek uvedbe pa je covid-potrdilo. In kakorkoli bodo mass-mediji obračali zgodbo in jo pripisovali raznim ekstremnim skupinam, je v ozadju dosti večja in bolj orwellovska resnica, zatorej naivni, debeli, bradati šoferji preprečujejo, da "naivni, dobrosrčni" in v oblast verujoči državljani ne izgubijo še zadnje, resnične svobode. Elite, multinacionalke prevzemajo obast nad državami, tudi to je resnica, z lastno glavo razmišljujoči pa vedno z dvomi (večinoma upravičenimi) pristopajo, ker vsak naslednja stopnja upora bo težja ali na koncu celo nemogoča (ko bomo v totalni kontroli, ko boš obsojen že na podlagi svojih misli, NE DEJANJ -sploh poslušaš tipa v Davosu, ki matematično pove, da se človeka da programirati...pot v pekel je tlakovana z dobrimi nameni, a je tako g. Musk-Neura-link???). Srečno vsem...tovornjakarjem v Kanadi pa moja podpora, saj se ne borijo proti ljudem, pač pa proti povampirjenemu kapitalu.

In reply to by VRANA (ni preverjeno)

ššleperaš (ni preverjeno)

Zanimivo mi je pa najbole to, ka gda so pri nas v Ljubljani organizejrali podoben konvoj svobode z istimi nameni kak v Kanadi (proti skorumpejrani vladi in nesmiselnim protikoronskim ukrepom), pa jih je večinsko javno mnenje raztrgalo in se norčevalo iz njih. Za slovence so protestniki v Kanadi oh in sploh pozitivci, protestniki z istimi nameni pa so za slovence v sloveniji delomrzneži, levnuhi, soroševi plačanci, nastavljenci iz murgel, prisesanci na državne jasli.... in še bi lejko naštevo.

In reply to by Vestni_opazovalec

teazeleni (ni preverjeno)

Prvo bi lejko definero, ka za tebe pomeni fasizem. Me prav zanima.

In reply to by VRANA (ni preverjeno)

Znon ale nej (ni preverjeno)

Se več ale menje čista strinjan. CIA kasejra milijarde za svoje ne/analize in ka dobijmo? Navadno vsejkajo mijmo, ka je navadnoga človöka groza. Zakoj so dregale že 1997 leta? Zakoj v Ukrajine 2014? Ruse so potijsnole ob zijd, znamo pa, ka je z njimi nej dobro črešnje geste!
Ne praven, ka je glij ta invazeja Rusov pravilna, prehitra, tou mo težko znale. Ges somo praven, ka so Ruse za sovražneke Evrope napravele Amerekance. Zakoj ide Janša v Ukrajino? Tak je, zdaj ka ide je nej dobro, če nebe šou, be glij tak nej bilou dobro. Lejve be tou obrnole, kak njin paše. Če be biu ges na njegvon meste nebe šou, bar nej tak hitro. Mij smo male, nepomembne in trbele be se malo držate fkraj. Je tou lepou ale nej, koga pa v Evrope tou sploj briga?
Najvejkšne zmagovalec tej krize de Kitajska, bar mijslen. Malo do čakale, ka se Amerekance tü v Evrope rejdno zapletejo, te do pa napadnole Tajvan. Ruse nedo pravle nite rejče. De Amerekanec brano Tajvan brez diplomatske Evrope in brez vojaške Britaneje, pa verjetno računajo tüde na Francoze?
Lepou san pred lejte napijso, ka mo se še đoukale za Trumpom! Človek je meu svoje glejdanje, nite ene bojne je nej začo, ale je znau točno piknote bilokoga, koma je trbelo. Pod Trumpom nebe doživejle takšen fijasko v Afganestane, zdaj de podoben v Ukrajine. In eno Kosovo se je lejko odcejpelo, ena Kataloneja se nesme, ena Oseteja, Abhazeja se nesmeta, za ene Jeruzalem nesme biti glavno mesto Izraela (pa je tou dejstvo, mogouče začasno, ka pa znamo), Palestince za ene nesmejo mete države, za drüjge be jo mogle mete. Kelko je takšneh primerof, štere nemajo nikšne vejze z enof normalof, v ozadje so somo interese, navadno pa tou navadnen liden nika ne pomaga.
Na konce mo mele še bole močno Rusejo (nej se hecate s tejme sankcejame, tou je fudanje v zrak), pa popolno politečno in vojaško prevlado Kitajske na tihomorskon območje.

In reply to by Vestni_opazovalec

Pax (ni preverjeno)

Odličen komentar👍🏻
Pa pa še to:
A nismo malo dvolični? Ko smo se mi osamosvajali, smo prosili za podporo po celem svetu, imeli polna usta demokratičnih sprememb in pravice do odcepitve? Sedaj pa to isto pravico oporekamo republikam v Ukrajini, z več kot 80% ruskega prebivalstva?
Kar se pa tiče Amerike in njenega ”izvažanja” demokracije, pa nima smisla trošiti besed.

In reply to by Vestni_opazovalec

Vestni_opazovalec

Super...kaj je z zgodbo "Kosovo"? Zakaj so ZDA tam? Mimogrede, zakaj so ZDA v Siriji, če jih uradna oblast ni prosila za pomoč, avtonomna oblast pa jih ne more prisiliti, da bi zapustili državo, ki so jo napadli/okupirali (del ozemlja)? Kje je tu ZN, ki zdaj tako veselo obsoja Ruse? A ZDA kot največji vplačnik v ZN imajo nadpravico, da mimo ZN resolucij, delajo red in širijo demo(n)kracijo, kot to ustreza njihovemu kapitalu? Dokler ne bo imel nekdo "jajc" povedati tej "bully" državi, da jih imamo "poln kufer", ker kot najbolj zadolžena država, ki ne bo mogla nikoli poplačati niti obresti tega dolga, drugim soli pamet in jih uničuje s pomočjo IMF, EBRD in podobnih podaljškov FED-a (ki mimogrede ni v lasti države ZDA, pač pa privatnega kapitala, ki je ubil celo 2 svoja predsednika, ki sta poskušala vrniti to inštitucijo v last ali jurisdikcijo države). Če se niso ustavili pri ubijanu svojih predsednikov, zakaj mislite, da se bodo npr. pred prelivanjem krvi Ukrajincev. Najbolj pokvarjen narod (ne govorim o vseh, preprostih amijih), a žal, ta isti pohlep, je Ameriko iz 80-ih naredil najbolj nedemokratično državo, čeprav študije kažejo, da se je ta proces začel že sredi 60ih, le da je šlo vse skupaj bolj potiho, od 90ih pa kar brez sramu, javno, s pomočjo podpore mass-medijev in še danes je tako.

In reply to by Pax (ni preverjeno)

Pax (ni preverjeno)
warthog (ni preverjeno)

Niti ena vojna je nej dobra ali če je že do toga prišlo, vüpan ka do Rusi razčesnoli tej ukrajinske neonaciste.
A naša politika kak po navadi, se vedno zliže z luzerami. Mejne zanima, če je Janša gnes resno šou v Ukrajino ali se je zdaj sposro in se zavlejko v kakšno zaklonišče v Ljubljani???

ZA warthong (ni preverjeno)

Ti si eno zelo veliko tele, če odobravaš to kar delajo rusi, ogromno vas je prijateljev diktatorske rusije, kaj so jim pa ti nedolžni civilisti v Ukrajini krivi, ki bodo žrtve tega. SRAM NAJ TE BO ZA TAK KOMENTAR.

In reply to by warthog (ni preverjeno)

antipasti (ni preverjeno)

Že pa eden ka se njemi ne senja ka se dogaja in ne razmi situacije. Žalostno...

In reply to by ZA warthong (ni preverjeno)

🇷🇺🇷🇺🇷🇺 (ni preverjeno)

Pojma nimaš. Ne na pamet. Kakšno knjigo vzemi v roke, pa potem modruj po spletu.
Malo grobo se je izrazil, vendar je zadel bistvo.

In reply to by ZA warthong (ni preverjeno)

TRUMF (ni preverjeno)

Če bi bil predsednik ZDA Trumf tega sigurno ne bi bilo, bravo vsem ki ste mu nasprotovali, sedaj boste imeli svetovno vojno in na tisoče nedolžnih žrtev, prekleta pamet slovenska in svetovna.

Vestni_opazovalec

Res je... on je za trenutek preprečil orožarskim jastrbom ZDA, da rešujejo svoj kapital z izvozom vojn. Če bi zmagala Hillary, bi imeli to UKR vojno že pred 2 letoma. Kakorkoli mi Trump ni všeč, je po dolgem času bil predsednik, ki je začel reševati stvari doma, brez zaslužkarjev v tujini. A so ga hitro spakirali demokratični prijatelji s pomočjo 5.kolonašev v njegovi lastni stranki, ki jim je sicer zdaj že malo žal, zato ga niso odpisali in zaradi podpore ljudi (ki je bila v primeru zadnjih volitev, kljub šikaniranju z obeh strani skoraj 50:50) želijo znova poslati na volitve kot svojega kandidata. Zanimivo. Politika je res "pocestnica" ;-)

In reply to by TRUMF (ni preverjeno)

osanja (ni preverjeno)

na oblast so prišli bolniki, psihiči, nej diktatorji .....in to Byden je, Putin pa še večji.
Kdo v današnjon cajte vojno odobrava, tume nega pomoči!

In reply to by Vestni_opazovalec

Vestni_opazovalec

Noben (upam), da ne zagovarja vojne, sem pa nasprotnik hipokrizije in "večvrednosti" nekaterih in s tem večjih pravic, kot si jih lastijo, medtem , ko drugim te omejujejo (poslušaj kaj ti govorim in ne glej kaj delam??) Hujša od bully-ev je servilnost malih in članov določenih asociacij-NATO, ki ne upajo ugovarjati velikim/ZDA npr.). In ja, negativna selekcija politikov (tudi s pomočjo manipulacije e-volitev), totalna odsotnost etike in morale so današnje stanje duga (fancy wording: Zeitgeist).

In reply to by osanja (ni preverjeno)

Jaranee (ni preverjeno)

Korone je konec in z tem tudi FB doktorov. Zdaj bomo čez noč dobili FB diplomate in analizatore.

Fuj vaxerji (ni preverjeno)

Ti vaxer cepljeni 4x ze zihr,tvoji fb doktorji so bolj tocno napivedali lazno pandemijo itd its kot tvoj podkupljeni sef in tvoj doktor...idi spat nazaj

In reply to by Jaranee (ni preverjeno)

Jaranee (ni preverjeno)

Nizko izobražena populacija je tipično bolj dovzeta na fake novice, saj verjamejo vsem nakladačem razem dejstvom in raziskavam. Tam je treba vklopit možgane.

In reply to by Fuj vaxerji (ni preverjeno)

huehue (ni preverjeno)

lepo si opisal sebe in mainstream medije. samo nizko izobraženi kak ti so dovzetni za takšen nateg. mogoče začni z vklopom možganov pri sebi.

In reply to by Jaranee (ni preverjeno)

Vestni_opazovalec

...je rekel "evangelis"t mass-medijev in farma-kapitala. Sicer, čisto svobodna odločitev. Kot skeptik pa ugotavljam, da imajo fb-jaši kar nekaj dobrih argumentov, na katere ni odgovora druge strani...no, ker pravijo, da čas pokaže vse...bom še malo počakal (na svoje stroške)!

In reply to by Jaranee (ni preverjeno)

Jack0000 (ni preverjeno)

Tonina poslat, naj tam bombe meče

15092021 (ni preverjeno)

Kaj pa je s korono? Dve leti so nas mediji dnevno šopali s podatki o koroni, sedaj pa se umikajo na drugo medijsko bolj udarno temo.
Na koncu največ trpijo navadni ljudje, bogati bodo še bolj bogati. Ti vrli politiki niso storili prav nič, da bi se spor rešil na miren način.
Če je res, da obstajajo določeni sporazumi, bi bilo dobro, da se javnosti razkrijejo vsi relevantni podatki.

$$$$$$ (ni preverjeno)

ka nete jutri pa vsi preseneceni gda do se ponovno vse cene zdignole, se najbole cene goriv. te se spoumnite za koj se pri vsen ton ide in o kon se je slo pri koroni.

Cacoisbak (ni preverjeno)

Bedak ukrajinski zeleni ka je spadno na finto pokvarjenih kapitalistov!!!! Pa ka je mislo ka de sto z zahoda poslo vojsko njemi v pomoc? Edino parole de doubo pa orozje za stero de mastno placo! Osto de pa brez gat!!! Z velesilo na svoji meji se je zajebavo pa v kao neki nato silo! Edino nevtralnost mu je bila opcija, samo tou je ten vojnim zahodnimdobickarom nejpasalo.

micikaaa (ni preverjeno)

Rusija do Jadrana.....to se bo zgodilo....molite....

Ministrant (ni preverjeno)

Brez skrbi Micika, Putin ni neumen; se pa ne da v nedogled zajebavat in izigravat ...Molite rajši za kaj drugega; recimo za ameriške volitve, ampak do takrat je še dolga pot. Upam, da bomo vzdržali ...

In reply to by micikaaa (ni preverjeno)

Čudo (ni preverjeno)

Predvsem je na dolgi rok to začetek konca Putinovega vladanja in razpad še tistega, kar je ostalo od Sovjetske zveze. Še Ruska federacija bo razpadla na koncu. Ruska federacija ima gospodarsko moč enako Španiji. po tej vojni in sankcijah bo ta še manjša. In, ko bo poprečni Rus spoznal, koliko slabše živi z vsako tako Putinovo potezo, se za slednjega ne bo dobro končalo. Že zdaj mu vladanje uspeva samo in predvsem z zapiranjem in zastrupljanjem političnih nasprotnikov.

In reply to by micikaaa (ni preverjeno)

Rdečeberzijanec (ni preverjeno)

Putin je FAŠIT in pika. BIDEN pa en senilni STARČEK. EVROPA pa je z svojo "varnostno" politiko postala jebena "Fegi-begi" skupnost.

kukolelesa (ni preverjeno)

Vau, telko dodatne vrednosti v komentari san ze dugo nej vido. Ekspert reden.

In reply to by Rdečeberzijanec (ni preverjeno)

Rdečeberzijanec (ni preverjeno)

Lp kukolelesa

Očitno si "FEGI BEGI", ali PEDER.

Ldan

In reply to by kukolelesa (ni preverjeno)

kukolelesa (ni preverjeno)

:) Bole ti.

In reply to by Rdečeberzijanec (ni preverjeno)

Livian (ni preverjeno)

Vsi ste tu neksni dr. Experti,pisete neka na pamet,mialite ka vse znate. Cilo vec od lidi keri se z ten ukvarjajo. Ploskan van

Cacoisbak (ni preverjeno)

Jako se razmijo, se vidi kake so kvasili pa ukrajince gor napelavali, v tou ka de se razmi edino rusek, mi prekmurci nebi 1000 let pod madzari obstali ce bi po nepotrebnom izzivali!! Edino nasa prefriganost nam je pomagala. Edinoga jokera so ukrajinci meli v nabijanju nevtralnosti, nej pa ka so vrvali zahodnim slinavin politikon steri si pred volitvami tocke nabijajo!

In reply to by Livian (ni preverjeno)

doopleki (ni preverjeno)

Orban bi Prekmurje tuj tak probo nazaj dobiti, ce bi lejko. Samo ma Kosovarskoga domobranskoga doktora, ka njemi tau prek upravne enote zrikta.

black panter

anticepilci so se iz strokovnjakov za viruse pa cepiva,spreobrnoli v diplomate,vojaške eksperte,pa še postvavili so se na stran gnile rusije

Cacoisbak (ni preverjeno)

Pa ka ne vidis ka je covid so 2021? Se politiki oa strokovnjaki so se navolili toga nabijanja! Za tebe so strokovnjaki tisti ki propagirajo vojno, klanje, begunce na racun pravice do kao samoodlocbe za nato?

In reply to by black panter

pingven (ni preverjeno)

ne palamudi sigdar

In reply to by black panter

ChinaMana (ni preverjeno)

Jes san sikdar pravo, ka prekmurski narod je najčednejši. Iz enega ekstrema v drug ekstrem. Iz korone doktorov v diplomate in generale. Prekmurje je meka znalcov.

Vestni_opazovalec

...in ljudi svete preproščine, ki jih je zelo lahko peljati žejne čez vodo...žal, gre eno z drugim kar lepo skupaj. Na žalost pa se nivo inteligence (t.i. zdrave kmečke pameti) hitro znižuje, ker vsi visijo na e-napajalnikih (socialna omrežaja in stric google, ki so polni manipulativnih dejstev na prvih straneh in z odebeljenimi naslovi, ki pa jih večina ne gre preverjat, tiste, ki pa jih razkrinkajo, pa se opravičijo čez 3 tedne nekje v rubriki mali oglasi in tako prevladuje napačna informacija, vtisnjena v misli in dejanja preprostih ljudi.

In reply to by ChinaMana (ni preverjeno)

HojSS PRESS (ni preverjeno)

Ameri so dosegli svoje !!!!!!!
Zanetili so vojno v Evropi !!!!!!
Dosegli so, da je Severni tok 1 in 2 ustavljen !!!!!!!
Sankcije Amerov ne bodo udarile !!!!
Ameri bodo še zaslužili !!!!!!!!
Sankcije bomo plačali MI !!!!!!!!!
Krka ima tovarno v Rusiji !!!!!!
In danes so delnice KRKE padle za 12 % !!!!!
Danes je cena elektrike v Nemčiji zrasla za 30 % na borzi !!!!!!!
Ukrajinski predsednik Zelenski pa je itak lutka v roka Amerov !!!!!!!
In tudi, ko se bodo pričela pogajanja o miru in razdelitvi ozemlja bo Zelenski bolj gledalec !!!!!!
Pogovarjali in ODLOČALI pa bodo Ameri, Rusi, Francozi, Angleži, Nemci !!!!!!!!!
Ukrajina je poligon in talec za Ameriške interese !!!!!!!!
Rusom je pač bilo enkrat dovolj in so udarili po mizi in bodo temu sranju naredili konec !!!!!!

smrkci (ni preverjeno)

Za vojno v Ukrajini je kriva Amerika in to je resnica,Amerika je vse vojne skuhala in tretjo bo tudi Amerika skuhala,posledice pa bo nosila Evropa kot vedno,Amerikanci so kot psihični manipolatorji,ker jim vsi verjamejo in nasedejo.

svanja (ni preverjeno)

amerika krijva, ka evropa drislava, po tvoje

In reply to by smrkci (ni preverjeno)

. (ni preverjeno)

škoda da so nej naši pametni politiki šli doj s patrijo.

. (ni preverjeno)

Na kero stran de streljaj Tonin s svojimi topeki?

ru (ni preverjeno)

kda šteš komentare misliš ka si odpro pravda(.)ru po pomoti :)

Starejše novice