YouTube ustvarjalec se je s piškoti, napolnjenimi z zobno pasto, ponorčeval iz ubogega brezdomca. Sodišče mu je naložilo 15 mesecev zaporne kazni.

Praktične potegavščine, ki jih na YouTubu kar mrgoli, so lahko dobrodošlo razvedrilo. Toda ko si šaljivci privoščijo nemočne, šibkejše člane družbe, s katerimi se je življenje že tako grdo poigralo, to izzove vse kaj drugega kot smeh.

Kanghua Ren, na omenjeni spletni platformi znan kot ReSet, se je leta 2017 kruto pošalil na račun naključnega brezdomca in za to tudi plačal.

Kremni nadev zamenjal z zobno pasto

Takrat 19-letni Ren je s priljubljenih piškotov postrgal kremni nadev in ga zamenjal z zobno pasto, nakar je prigrizek, zapakiran v embalažo, ponudil starejšemu beraču pred trgovino v Barceloni. Nič hudega sluteči možakar je priboljšek hvaležno sprejel in se 'dobrotniku' veselo zahvaljeval.

Pozneje je ReSet svojo žrtev znova obiskal, da bi preveril, ali je piškote pojedel, in ga povprašal ali je opazil kaj nenavadnega. Vse skupaj je seveda ujel v video posnetku, ki ga je pozneje naložil na YouTube. Svoji objavi je neokusno pripisal:

»Morda sem šel predaleč. Ampak poglejte na to s pozitivne plati: tako si je vsaj očistil zobe. Mislim, da si jih ni umil že vse odkar je postal reven.«

Kot je pozneje razkril Romun, ki si ga je mladenič grdo privoščil, je piškota z zobno pasto zaradi slabosti izbruhal že pet minut po zaužitju. Dejal pa je tudi, da v vsem svojem času na ulici ni bil deležen slabše izkušnje z ljudmi.

Skušal kupiti molk družine

Zgroženi so bili tudi številni uporabniki YouTuba. Svoje ogorčenje so delili v komentarjih pod videom, ki je bil s portala nato umaknjen. Pod pritiskom kritik se je ReSet vrnil pred trgovino, možaku dal 20 evrov, njegovi hčeri pa ponudil 300 evrov, da bi družina molčala oziroma da zadeva ne bi pristala na sodišču. 

A ga je roka pravice le dosegla. Minuli teden je na sodišču v Španiji bil spoznan krivega kršitve moralne integritete; sodnica je razsodila, da posnetek nedvomno predstavlja ponižujočo vsebino, žrtev pa utrpela tudi fizične bolečine.

Obsojen je bil na 15 mesecev zaporne kazni, ob tem pa naj bi žrtvi plačal še 20.000 evrov odškodnine. Prav tako je sodnica ukazala zaprtje njegovega računa na portalu YouTube in drugih družbenih omrežjih za obdobje 5 let.

Toda glede na to, da gre za njegov prvi prestopek, Ren za rešetke verjetno le ne bo šel, piše New York Times.

S spleta

Komentarji (10)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
TouTeBuje (nepreverjen)

Pomagati sočloveke, sak človek si zasluži dostojanstvo nej pa takše nespoštljive odnos kar za ''zabavo''... Več kazni bi jeme dal

Fainšček Ekolog (nepreverjen)

V Prekmurji te ljudje povozijo, če si bougi človik. Prekmurski ljudje so eni najbolj pokvarjenih, deleč naokoli.

In reply to by TouTeBuje (nepreverjen)

Gost434 (nepreverjen)

Se strinjam.

In reply to by Fainšček Ekolog (nepreverjen)

100-100 (nepreverjen)

Te da ste knan prišli, te ste prnesli seuf (hamičijo, lopovščino, leve pa desne ).
Pravi prekmurec je nigdar nej takšen.

In reply to by Gost434 (nepreverjen)

A0I (nepreverjen)

Kakoli ka je to dejanje sprevrženo, se mi zdi 15mesecev zapora fejst pretirana kazen.
Vseeno ide samo za slabo šalo, pri keroj nišče neje poškodovani.

Glih tak dvomin ka bi prišlo sploj do kakšne kazni če ne bi bil klošar vpletenj...

c c c (nepreverjen)

Zobna pasta vsebuvle natrijev lauril sulfat zato nesmis pozreti zobne paste ker je zdravji skodljivo...

In reply to by A0I (nepreverjen)

Orthodox (nepreverjen)
KF (nepreverjen)

Kak je tejbe še nišče nej blokero?

In reply to by Orthodox (nepreverjen)

feri11 (nepreverjen)

Praktične potegavščine...???? Prevajati se nafči, nej pa se z Googlon prevajati.... Tou je glij, kak da na Dicovery prevedejo iz amerikanščine besedo MOTORIST, ka pomejni avtomobilista oz. voznijka v motorista... Te pa tak vo vijdi, ka na ameriški cestaj samo motoristi vozijo.... Tepci "prevajalski"

Međimurec (nepreverjen)

Sramota za tega balavca če je vejč mislil nahraniti bogoga brezdomca je to mogel narditi onak kak se i šika a nej ka se je znorčeval z njega.FUJ Gadijo mi se taki ljudje nedaj Boug da bo i on jenga dneva na isti mesti tak kak i tej brezdomec pa se bo i z njega nešče tak zasmehoval.I prav mo bodi ka so ga kaznili drugo si je nej niti zaslužil.

Starejše novice