V dobi koronavirusa, v kateri smo morali najti drugačne in predvsem varne oblike poslovanja, so v mestu Čakovec svojo mestno tržnico prenesli kar na splet.

Spletna tržnica Čakovec obratuje na spletnem mestu trznica.cakovec.hr in omogoča nakup živilskih izdelkov, ki jih kupci drugače tradicionalno kupujejo na njihovi tržnici. Tako zaenkrat na spletni tržnici ponujajo sveže sadje, zelenjavo, sveže in posušene gobe, namaze, olja, sokove, testenine in tudi pekovske dobrote.

Ideja se je uresničila v trenutku, ko je postalo jasno, da bodo ukrepi omejitve gibanja za preprečevanje širjenja koronavirusa še nekaj časa veljali.

Vzpostavitev spletne tržnice omogoča lokalnim predelovalcem in kmetom nov način prodaje, s čimer bodo vsaj deloma nadomestili izgubo svojega prihodka zaradi zaprtja tržnice in s tem njihovih stojnic.

Spletna tržnica Čakovec je zasnovana za nakupe preko spletne strani, kjer posamezniki postavijo želene izdelke v virtualni voziček. 

Dostava je brezplačna pri naročilih nad 50 kun in je organizirana v ponedeljek, sredo in petek. Zaenkrat so na voljo izdelki približno 30 medžimurskih kmetij in proizvajalcev, od katerih je večina dobro znana kupcem s trga v Čakovcu, njihovo število in ponudba izdelkov pa bi naj bila vsak dan večja.

Komentarji (3)

prekmurc (ni preverjeno)

Ne pijšite na pamet tou že tam majo en čas pred koronavirusom .

vrazmislek (ni preverjeno)

svaka jin čast

. (ni preverjeno)

Prinas toga nega? Nega računice?

Starejše novice