Fotografija je simbolična
Facebook in Instagram uvajata velike spremembe. Obe družbeni omrežji bosta deležni novih posodobitev. Kaj bodo te spremenile za uporabnike?

Napovedana je bila nova serija posodobitev Facebook Messengerja, prav tako bodo spremembe doletele družbeno omrežje Instagram. 

Sporočila bodo po določenem času izginila

S posodobitvijo Facebook Messengerja bo v zasebnih pogovorih mogoče omejiti, kako dolgo bodo vidna naša sporočila. Ta bodo tako po določenem času lahko samodejno izginila. 

Ustanovitelj Facebooka izvršni direktor podjetja Meta Mark Zuckerberg je uporabnike Messengerja ob tem posvaril, naj ne delajo posnetkov zaslona klepetov.

»Uvajamo spremembe, po katerih boste v Messenger pogovor dobili obvestilo, da je nekdo naredil posnetek (začasnega) zasebnega sporočila,« je sporočil in dodal: »Dodajamo tudi gife, nalepke in reakcije za skrite pogovore.« 

Objavi na Facebooku je priložil fotografijo pogovora s svojo dolgoletno ženo in partnerko Priscillo Chan. Zuckerberg se v klepetu pošali o superračunalniku, Priscilla pa naredi posnetek zaslona. 

V Evropi naj bi posodobitev lahko pričakovali že v tem tednu. Spremembe storitve Messenger sledijo obljubam o povečanju varnosti in zasebnosti uporabnikov

Posodobitve bodo veljale tudi za Instagram, ki je prav tako v lasti Mete.

Instagram zgodbe dobivajo všečke

Do zdaj je bilo prejemanje odzivov na Instagram zgodbe precej nadležno. Instagram uvaja novo funkcijo, ki omogoča všečkanje Instagram zgodbe, ne da bi poslali zasebno sporočilo tistemu, ki je zgodbo oziroma 'story' objavil. 

Po novem bo ob ikoni papirnatega letala v spodnjem kotu prikazana tudi ikona srca, je dejal vodja Instagrama Adam Mosseri.

»Če se dotaknete te ikone, boste avtorju zgodbe poslali všeček, ki se bo prikazal v pregledovalniku in ne v vašem zasebnem pogovoru z njim,« je dodal. 

Za razliko od všečkov na glavnih objavah, všečki zgodb ne bodo javni. Nihče razen tistega, ki je zgodbo objavil, ne bo vedel, da ste jo všečkali.

Starejše novice