Vremenski portal AccuWeather je izdal dolgoročno napoved za poletje v Evropi. Čakajo nas vročinski valovi in nevihte.

Ameriški meteorološki spletni portal AccuWeather je tako kot pred vsakim letnim časom tudi za prihajajoče poletje izdal dolgoročno napoved. To bo podobno tistim izpred prejšnjih let, saj se nam obetajo vročinski vali, suša in nevihte.

Dolgotrajni vročinski valovi

Posebnost letošnjega poletja naj bi bili dolgotrajni vročinski valovi, ki naj bi se začeli že v mesecu juniju. Najbolj izpostavljena območja za vročinske valove naj bi bila vse od Iberskega polotoka do srednje Evrope s Poljsko in do Madžarske. Vročina naj bi bila dolgotrajnejša kot lani.

Vremenoslovci napovedujejo, da bodo vročinski valovi trajali tudi po več kot 10 dni skupaj.

Temperature nad 38 stopinj Celzija pričakujejo v Franciji, Belgiji, na Nizozemskem, Poljskem in tudi Slovaškem ter v Madžarski. Julija in avgusta bi se temperature lahko povzpele tudi nad 40 stopinj Celzija.

Zaradi ponavljajočih se vročinskih valov bo letošnje poletje povzročalo tudi nemalo zdravstvenih preglavic. Tako se ozračje ne bo kaj prida ohladilo niti ponoči, napovedujejo na AccuWeather.

Napovedana številna neurja

Ob vročinskih valih pa bodo predvsem na območju Balkana nastajale hude nevihte. V kolikšni meri bodo nevihtna obdobja s številnimi strelami, poplavljanjem, nalivi, točo in orkanskim vetrom dosegla tudi naše kraje, še ni možno točno napovedati.

Sušno in vroče vreme bo izdatno povečalo tudi nevarnost požarov, opozarjajo. Zaradi vremena naj bi bilo tudi letos zelo prizadeto kmetijstvo, zato meteorolog Tyler Roys napoveduje, da bo kmetijstvo v veliki meri odvisno od umetnega namakanja.

Komentarji (4)

MörskaPODVÜJST (ni preverjeno)

Noro precizna napoved,... Ponavadi je poleti rado vroče pa še nevihte so! Res!

(ni preverjeno)

Kak nan de trunf nastavo na termostati, tak bo.

Lampion (ni preverjeno)

Kda tak trejska se ges pa nasa najbole žgejva taka je te dupli zemljotres!!!
Vne nevihta v nase kuce pa tornado

Praznik 12345 (ni preverjeno)

Upam ka bo rejsan 38 stopinj živi bili pa videli

Starejše novice