Slika je simbolična.
Amazon ukinja spletno knjigarno Book Depository.

Ameriški gigant Amazon bo 26. aprila ukinil spletno knjigarno Book Depository, ki je imela uraden sedež v Veliki Britaniji, piše britanski BBC. Kupcem je novico o zaprtju spletne knjigarne po skoraj dveh desetletjih sporočilo samo podjetje Book Depository. Kot razlog BBC navaja masovno ukinjanje delovnih mest znotraj Amazona po vsem svetu.

Stranke lahko knjige naročijo le še do opoldneva zadnjega dne trgovanja, 26. aprila.

Po pisanju BBC so številni uporabniki oz. kupci spletne knjigarne z vsega sveta novico sprejeli z žalostjo. »Žalostno je to slišati. To je velika izguba za vse nas,« je na Twitterju zapisala novozelandska pisateljica in pesnica Lang Leav.

Odločitev so s težkim srcem sprejeli tudi v samem podjetju, je za BBC povedal Amazonov tiskovni predstavnik.

Podjetje Book Depository sta leta 2004 ustanovila Andrew Crawford, nekdanji uslužbenec Amazona, in njegov poslovni partner Stuart Felton.

Svetovni spletni prodajalec knjig, ki ga je leta 2011 kupil Amazon, ima sicer pisarne v Londonu, Gloucestru, Madridu, Cape Townu in Chennaiju.

Amazon je letos tudi sicer v želji po zmanjšanju stroškov ukinil na tisoče delovnih mest. V okviru restriktivnih ukrepov je podjetje napovedalo spremembe tudi na drugih področjih poslovanja s knjigami. Že januarja je izvršni direktor Andy Jassy na svojem blogu zapisal, da bo podjetje ukinilo več kot 18.000 delovnih mest.

Komentarji (2)

Ich (ni preverjeno)

Konec sveta......

Rvpilot (ni preverjeno)

Kolk sem žalosten, zdej sem kumi zvedu za to knjigarno, na pa jo ne bo več

Starejše novice