Fotografija je simbolična
V Belgiji so potrdili prvi primer nove različice novega koronavirusa B.1.1.529, ki prihaja iz Južne Afrike.

Novico je sporočil belgijski minister za zdravje Frank Vandenbroucke, ki je tudi pozval k previdnosti, a ne k paniki. Belgijski premier Alexander De Croo je že napovedal omejitve potovanj z juga Afrike, poročajo tuje tiskovne agencije.

Razmere so slabše od vseh scenarijev

Belgija se je sicer že pred tem zaradi slabih epidemioloških razmer odločila za zaostritev protikoronskih ukrepov.

Stroge omejitve tako veljajo za gostinske lokale, nočno življenje in tudi zasebne zabave, deloma je obvezno delo od doma, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

»Razmere so slabše od vseh scenarijev, ki so jih predvidevali strokovnjaki,« je stanje v Belgiji opisal De Croo.

Kljub zaostrenim ukrepom za zajezitev okužb z novim koronavirusom Belgija z 11,5 milijona prebivalci beleži veliko število novih okužb. Glede na zadnje podatke so zabeležili več kot 25.000 novih okužb dnevno, kar je največ od začetka pandemije covida-19.

S spleta

Komentarji (36)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
dsf344242df (nepreverjen)

Neznanje in strah je največje orožje za manipuliranje ljudi!
https://www.facebook.com/100055981178962/videos/939050340295424

khmmmd (nepreverjen)

Kda bos na aparati v bolnici naj te je nej straj! Facebook de ti te pomago!!!

In reply to by dsf344242df (nepreverjen)

Gkuhkhfj (nepreverjen)

Bulshitt lažeš raj doma mrjen kak pa v bolnice ka tan te tak zapravijo samo ka pridejo do 50tisoč evrov nemoj ti meni srati.

In reply to by khmmmd (nepreverjen)

PCT strokovnjak (nepreverjen)

Če bi vedel kdo si in bi se ti ustavil prdec, bi ti dal "bot, pa se ga v rijt porijne, ta velka količijna dreka de sigurno vö šla!" Hipokratovo prisego sem izpolnil!

In reply to by Gkuhkhfj (nepreverjen)

7zz7878 (nepreverjen)

😱Že spet FB doktor.🤮🐔🧠😂

In reply to by dsf344242df (nepreverjen)

tzuieoe (nepreverjen)

Kar naprej vzdržujejo stopnjo strahu, da slučajno ne pade v medijih propaganda, zato manipuliranje na polno, vzdržuj stanje čredne izgubljenosti, kjer ti je dovoljeno vse v imenu zdravja, se dela vse drugo samo zdravi bolne NE.

Fjjfhjgh (nepreverjen)

Bravo resničen komentar KORONA NATEG IN PREVARA!

In reply to by tzuieoe (nepreverjen)

Janša lopov123 (nepreverjen)

Lažejo

In reply to by Fjjfhjgh (nepreverjen)

7zz7878 (nepreverjen)

😱🤮🐔🧠😂

In reply to by tzuieoe (nepreverjen)

Straj ma velke oči (nepreverjen)

Vah, san se že bojo, ka de epidemije konec! O čem bi se gučalo, o čem bi "sprejemali ukrepe", o čem bi mediji pisali? In kak naročeno: zdaj, kda de delte konec, kak stare kurve.... evo: nova, sveža krv! In kak fajn je, ka je alfa bila Kitajka, delta prišla iz Indije, ta novi epsilon pa iz čarne Afrike! Če je le možno naj bo zeta iz Latinske Amerike! Pliiiz!

cakicaki (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Mislis ka ti vujdes covidi? :) optimist no. cakaj, cakaj ti samo! Ze marsikeroga antivexera vec nega ale ma trajne posledice

In reply to by Straj ma velke oči (nepreverjen)

Ohjoj (nepreverjen)

Glej ce ga do zdaj covid ni povohna te ga zaj tudi nede! Nisem se niti enega necepljenega cula da bi privoscil hude str.ucinke cepljenim. Jebite se privoscljivci grdi!

In reply to by cakicaki (nepreverjen)

Straj ma velke oči (nepreverjen)

Moren ti izdati velko skrivnost! San puno cepleni (AZ, junija druga doza) pa san pred mesecem že tudi prebolevnik! Zeeeelo blag potek; pa poanta mojega zapisa je nej antivaxer/vaxer ampak v smislu, da tega sranja nikoli ne bo konec. Kaj naprimer, če bi se naš zdravstveni sistem končno začel pripravljati na novo stanje? Po letu in pol oni še vedno jokcako, kot so marca lani. Država, namesto, da je zmetala milijarde v "ukrepe" (beri: do vrha so napolni svoje žepe in žepe povezanih!) ni storila nič, ama baš NIČ, da bi ojačala zdravstveni sistem. Tudi vsi odgovorni (Poklukar, Beović, Crack, Grosupelski....) trobijo le eno: cepite se! Kaj je to za banditske klike?

In reply to by Straj ma velke oči (nepreverjen)

necepec (nepreverjen)

Pri nas je pač tak.
Cestare tudi vsako zimo znova sneg preseneti!

In reply to by Straj ma velke oči (nepreverjen)

PCT strokovnjak (nepreverjen)

Da dobi država zdravnika, je potrebno približno 12 let šolanja izven osnovne šole. Pa si šele začetnik takrat!
Ni to obiskovanje in končanje filozofsko/modrovanske fakultete, katero končaš in si takoj strokovnjak. Ali še bolje, izobraziš se na internetnih medijih. Ti vejo še največ!

In reply to by Straj ma velke oči (nepreverjen)

Akcim (nepreverjen)

To je samo "vabilo" k cepljenju. V bistvu so strašni siromaki, ka nevejo več ka bi si zmislili ka bi lidij panika grabila in bi šli v vrsto stat! Ojoj ojoj 🤯

100-100 (nepreverjen)

Ka me pa košta, či se dan cepiti, nikaj. Miljarde lidi so se že cejpile, pa ka se je zgodilo. Nekaj lidi je mrlo, pa od fsakoga vrastva so lidge mejrali.

In reply to by Akcim (nepreverjen)

Gjjhffgg (nepreverjen)

Ti se samo cepi 3x pa še deco tudi daj cepite s ten strupon pa da ti deca mrjejo te se tuče po prsaj kak kura na dreki jebote u lažnivi mozag!

In reply to by 100-100 (nepreverjen)

100-100 (nepreverjen)

Puno takšij kak si ti , mislin na Romsko populacijo je naselo toj propagandi, zdaj da so nešterne cejle familije v špitali vas je pa ešče itak nej nikaj nafčilo. Pa nikaj nej zatou, telo je vaše.

In reply to by Gjjhffgg (nepreverjen)

PCT strokovnjak (nepreverjen)

Romi se po svoje že v naravi skeptični. O tem mi je pripovedoval en Rom, morda se moti, ne vem. Pravil je tudi, da so po svoje še vedno nekako v kančku duše milo rečeno pogani, čeprav so uradno npr. katoličani. So povezani in če se eden odloči, da se ne bo cepil, navadno z njim drži cela družina in še sorodniki okrog.

In reply to by 100-100 (nepreverjen)

dodolax (nepreverjen)

Dokler ne merješ ti od cepiva ali pa što od tvojih bližnjih, dotečas pač pišeš takšne oslarije.

In reply to by 100-100 (nepreverjen)

100-100 (nepreverjen)

Za tebe so tou oslarije, zamene pa pametna odločitev. Sakši misli za sebej, kak je najbokše. Lidge delajte po pameti, ne nasedajte, drago vas lejko košta, puno jih že svojo odločitev necepljenja težko žaluvle.

In reply to by dodolax (nepreverjen)

Tinka13 (nepreverjen)

100-100 kaj si pridobil s cepljenjem za svoje zdravje? zboliš lih tako kot necepljeni, lahko imaš težak potek kot necpleni, lahko prenaša virus prav tako kot necepljeni. Aja ti lahko imaš hude stranske učinke od cepljenja, kar jih necepljen nemore imet. Res si na boljšem.
Ja pa trgovski center in v kafič lahko greš. Res si ful na bolješ

In reply to by 100-100 (nepreverjen)

100-100 (nepreverjen)

S cepljenjon san bar malo poskrbo za svojo varnost, či de me že zakačilo me nede fejst, tou san pridobo. Ka san še pridobo, ne vampirijo me fsaki drujgi den, iden lejko kama ščen. Itak, pa čiglij san cepleni se zavedan, ka san lejko prenašalec, zatou pa si dezifinceran roke, nosin masko, ne lejčen v gužvo, ne kelin se na rit, nekomi v bauti, držin razdaljo, skratka se obnašan odgovormo.

In reply to by Tinka13 (nepreverjen)

Tinka13 (nepreverjen)

Po čem sklepaš, da neboš zaradi cepljenja imel hujšega poteka?
Nemoreš, ker ga nisi prebolel necepljen. Če si ga pa že prebolel prej, pa imap protitelesa od prej in samo od cepiva

In reply to by 100-100 (nepreverjen)

100-100 (nepreverjen)

Poglej Tinka, če želiš komentirati, se vsaj nauči pravilno pisati. Bi pričakoval, da boš kot komentator, vsaj sposobna pisati tako kot je treba. Kar se pa tiče sklepanja in garancij nezbolelosti, teh garancij ni in jih ne bo. Prav tako kot ni garancij, da necepleni ne boste zboleli. Sva prišla do konca ali bova nadaljevala razpravo. Praviloma pišem v Prekmurščini, sem pa sedaj naredil izjemo.

In reply to by Tinka13 (nepreverjen)

Tinka13 (nepreverjen)

Pameten si 100/h. Preberi še enkrat vse kar sem napisala. Necepljeni in cepljeni imamo vse možnosti enake, edino necepljeni hvala vesolju nemoremo imet hudih stranskih učinkov ali pa umremo od cepiva. No to je pa kar omembe vredna razlika. Če se tebi ne zdi to pomembno, komot greš po “poživitveni” odmerek vsak teden. Samo, da boš varen in se neboš čutil ogrožen od nas necepljenih

In reply to by 100-100 (nepreverjen)

2022 (nepreverjen)

26.11.2021 14:45
V Zdravniški zbornici Slovenije ugotavljamo, da trenutna plačila, ki glede na obremenitve niso primerljiva z zahodnoevropskimi državami, povzročajo težave pri zagotavljanju zdravniškega kadra. Mladi zdravniki se zaradi težjih pogojev dela za določene zdravniške specializacije vse redkeje odločajo. To je najbolj očitno v družinski medicini, vendar ostajajo specializacije nezasedene tudi na področju pediatrije, anesteziologije, nefrologije, urgentne medicine in tudi infektologije. Trenutno (stanje 17. 11. 2021) je nezasedenih 131 od 310 razpisanih mest.

Na enotnem evropskem trgu dela medtem sosednje države načrtno iščejo zdravstvene delavce, kar je vidno tudi iz oglasov v slovenskem dnevnem časopisju. Zdravnikom specialistom ponujajo delo pod izjemno konkurenčnimi delovnimi pogoji. Zdravniška zbornica Slovenije je skladno s svojimi pooblastili v minulih letih letno izdala med 150 in 300 tako imenovanih potrdil članom ZZS o dobrem imenu, ki so med drugim tudi pogoj za delo v tujini. V letu 2014 se je po podatkih zbornice za zaposlitev v tujini odločilo vsaj 34 zdravnikov. Nevarnost še večjega odliva zdravnikov v prihodnosti, ki se kaže na podlagi več kot 100 vlog za izdajo potrdil o dobrem imenu v zadnjih nekaj dneh, ni demonstrativna - je resnična in se že uresničuje. V tem trenutku gre velika zahvala našim mlajšim kolegom, da so se v velikem številu odzvali klicu dolžnosti v času epidemije in opravljajo dela na najbolj obremenjenih deloviščih. V nasprotnem bi bilo odhodov v tujino še več in težave v zdravstvu še večje.

Zdravniki smo večkrat javno podprli zahteve za izboljšanje delovnih pogojev v zdravstveni negi. V medicini gre za timsko delo, ki potrebuje ustrezno usposobljene in motivirane člane. Zdravnik je nosilec dejavnosti in odgovoren za njeno izvajanje. Delovni pogoji (tudi v Sloveniji) morajo zato ustrezati odgovornosti, ki jo zdravniki prevzemajo.

teta pehta (nepreverjen)

2022 - ko boš ti nehal lepiti, neham tudi jaz!

Dragi mladi zdravniki, ker vem za boj generacij v medicini (stari zdravniki : mladi zdravniki) vas razumem. Vem koliko polen vam leti pod noge, koliko se vas onemogoča in kakšno je razmerje plač mladi:stari.! Ampak, ta medgeneracijski spopad znotraj medicine boste morali dobiti sami, tu vam državljani oz. pacienti ne moremo pomagati.

Ampak; medicino ste šli študirat, ker "bi radi pomagali ljudem".

Ko pa doštudirate in specializirate, pa ugotovite, da bi radi pomagali predvsem sami sebi. Vse lepo in prav, vsak si želi čim večjo plačo, in ko gledate "ta stare" in njihove plače, razumem , da vam pogled takoj uhaja čez mejo, kjer imajo zdravniki boljše plače. Jih pa imajo pa tudi trgovke, tajnice, šoferji, delavci za tekočim trakom!
Na to pa hote pozabite. In ravno ti, zadnji našteti, so sfinancirali vašo diplomo, vaš doktorat. Vse od gimnazije (4 leta), medicinske fakultete (6 let npr.), specializacije (tudi par let);
in ko to seštejemo, dobimo 10-15 let vašega, pri nas brezplačnega šolanja. Če bi študirali v tujini, bi bili do grla zadolženi s kreditom za študij (razen, če bi bili iz bogate familiije). In od velike doktorske plače v tujini bi 10-15 let odplačevali svoj študij. Vi to dobro veste in namenoma prezrete.
Da ne dolgovezim: moje mnenje je, da bi "potrdilo o dobrem imenu" za odhod v tujino lahko pridobili šele, ko bi zgoraj omenjenih 10-15 let oddelali doma i tako nekako "odslužili" ljudstvu, ki je vaše izobraževanje "častilo". Če to razumete kot "omejevanje osebne svobode", potem si pa vzemite osebno svobodo že prej in se vpišite na študij medicine v tujino!
To pa bi bilo izvedljivo le pri redkih, a ne?!
Poznam "doktorsko" familijo v Ameriki. Oba starša zdravnika, dva otroka - oba študirata medicino. Starša delata še pa še, da zaslužita dovolj, da lahko plačujeta študij sina in hčere.
In ko se ta dva upokojita, bo njuna življenjska bilanca izgledala takole: imela bosta dva otroka - zdravnika, eno leseno , po ameriško veliko hišo in vsak svoj avtomobil. Celo življenje sta delala za to!
Malo si predstavljajte, kakšna je "življenjska bilanca" ob upokojitvi slovenskega zdravniškega para.
Pa zlate palice lahko zanemarite!

In reply to by 2022 (nepreverjen)

Janša lopov123 (nepreverjen)

Virus nov ne obstaja. Sam pišete laz hlabci

7zz7878 (nepreverjen)

😱 FB 👨‍⚕️🤮🐔🧠😂

In reply to by Janša lopov123 (nepreverjen)

Tinka13 (nepreverjen)

Ko vidiš, da cepivo ne deluje, da je treba ljudi kar naprej prepričevat v poživitvene odmerke, cepivo ostaja, kljub temu, da ga ponujaš zastonj, otrokom,... .ustvariš novi sev in rečeš, da je verjetno odporen na vse ! Tako to gre.
Koliko sevov in valov še, da bo elita dosegla cilj?

7zz7878 (nepreverjen)

😱 FB 👨‍⚕️🤮🐔🧠😂

In reply to by Tinka13 (nepreverjen)

Tinka13 (nepreverjen)

Ti si očitno eden tistih, ki “ verjame znanosti” glede cepiva za kovid, vendar ne verjame znanosti glede nastanka zemlje, evolucije, naravnih pojavov . Jako zaupanje

In reply to by 7zz7878 (nepreverjen)

100-100 (nepreverjen)

Gda pa je še kaj 100% delüvalo. Je kaj bokšoga na razpolago, d vitamin, lugt , gibanje, napiši alternativo.

In reply to by Tinka13 (nepreverjen)

teta pehta (nepreverjen)

100% deluje pa teta Matilda. Tudi tebe nekoč obišče, cepljen ali ne!

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice