Foto: Twitter
Kraš je lansiral novo embalažo priljubljenih piškotov Domaćica, ki pa je na družbenih omrežjih sprožila številne odzive občanov.

Izdelovalci priljubljenih piškotov Domaćica so se odločili, da v sklopu kampanje lansirajo novo embalažo za omenjene piškote, kar pa je privedlo do številnih negativnih odzivov in kritik. 

Na novi embalaži poleg imena dodani različni poklici

Nova embalaža omenjenih piškotov tako poleg imena Domaćica omenja še različne poklice, kot na primer Domaćica in vodja, Domaćica in pravnica, Domaćica in programerka, Domaćica in umetnica.

Embalažo pa naj bi v podjetju posodobili z namenom, da ženskam dokažejo, da lahko poleg tega gospodinjenja opravljajo tudi ostale poklice.

To pa se, kot vse kaže, na trgu ni dobro obneslo. Na račun nove embalaže se je usul plaz kritik, predvsem s strani ženske populacije. 

Številni problematizirajo, da se je imenu dodalo še poklice, nekateri so se kritično odzvali tudi na dejstvo, da ime Domaćica ne pomeni 'gospodinja', ampak domači piškoti.

Kot so zapisali hrvaški mediji, o novi embalaži kritike letijo iz vseh koncev in krajev.

»In potem je piškotek postal promotor zaostalih idej. Čez noč je v očeh teh istih naprednih mladih piškot postal nekaj, kar ženskam pove, kam spadajo in da so lahko vse, kar hočejo, dokler so gospodinje,« je ena izmed kritičnih misli.

»To je en velik 'ne', ker kaj ima piškotek sploh povedati ženskam in jim razložiti, kaj lahko in morajo biti. Gre za čisto norčevanje in za takšne predpotopne neumnosti dandanes ni prostora,« se glasi izjava nekoga drugega.

Burne odzive so občani delili tudi na družbenem omrežju Twitter, nekaj odzivov dodajamo spodaj. 

Foto: Facebook (Silvia Vidović)

Kaj odgovarja Kraš?

Kljub temu da je bil namen nove kampanje podjetja dober, so se na novo embalažo priljubljenih piškotov ljudje zelo slabo odzvali. Kaj pa imajo o jeznih odzivih in kritikah povedati v tovarni Kraš?

Tako so se odzvali:

»Cilj naše nove embalaže je ozaveščanje javnosti o pomenu in kompleksnosti odgovornosti, ki jih ženske najpogosteje prevzemajo v gospodinjstvu, ter ozaveščanje o tem, da je skrb za gospodinjstvo skupno delo vseh članov gospodinjstva, ne le žensk. Za tovrstno kampanjo smo se odločili predvsem zato, da pritegnemo pozornost občanov in odpremo pomembno temo. 

Kot prvi korak akcije smo tako na prodajne police postavili posebno izdajo piškotov. Poleg napisa Domaćica smo na škatle dodali več pogostih poklicev. Z akcijo želimo spodbuditi vse člane družbe, da prevzamejo svoj delež obveznosti in odgovornosti v domu, da bo enakomerna porazdelitev gospodinjskih opravil in ne bodo samo ženske tiste, ki poleg službe največkrat opravijo tudi gospodinjska opravila.

V sodelovanju z Ipsosom smo izvedli tudi raziskavo, v kateri večina anketirancev, kar 70 odstotkov odraslih žensk in 51 odstotkov odraslih moških, pa tudi 73 odstotkov najstnic in 72 odstotkov mladostnikov, trdi, da ženske opravijo večino dela v gospodinjstvu.

V naslednji fazi kampanje bomo na družbenih omrežjih z različnimi izzivi spodbujali tudi občane k prevzemu gospodinjskih opravil in dokumentirali specifične aktivnosti, s katerimi sodelujejo pri enakopravni delitvi gospodinjskih opravil. Del akcije bo tudi izobraževanje mlajših generacij o lastni odgovornosti do gospodinjskih opravil in pomenu pravične razdelitve gospodinjskih opravil med vse člane, da bi jih spodbudili k ustvarjanju pravih navad iz otroštva in jih posvojili za prihodnost. 

Verjamemo, da bo javnost prepoznala pravi namen te akcije in vabimo vse, da se vključite v ozaveščanje in promocijo te družbeno pomembne teme.«

Komentarji (11)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Gost#3 (nepreverjen)

Svet je res postal prekompliciran (stvari kot je spoštovanje spola ali drugih družbenih atributov) se rešuje drugače kot le s preformulacijo pojmov, da se slišijo "politično korektni". Spoštovanje se kaže skozi dejanja, sprejemanja,ne pa skozi verbalne "onanijade" enih ali drugih. Kot družba res tonemo, vse več je pravil in vse slabše odnose imamo. Za primerjavo eksperiment: nekje v Skandinaviji so imeli cesto s polno prometnimi znaki, na katere so se vsi zanašali in je bilo polno nesreč. V nekam trenutku so na delu ceste odstranili vse prometne znake in, glej čudež, število nesreč (nezgod) se je zmanjašalo. Zakaj? Ker so se vsi morali 2x prepričati, da ne ogrožajo sebe ali druge; prometni znaki so bili predpisi, ki so "umetno" (tudi kje nelogično) "povečali pravice" nekaterih pred drugimi - je pa to mednarodni kodeks za vsaj neko stopnjo standardov obnašanja...morda je "manj je več" to pot (ne pravim pa , da je edina in pravilna), ampak res morda, da bi z manj kompliciranja uspeli povrniti ne predpisano ampak obče človeško, naravno spoštovanje drugih, brez floskul, 40 strani drobnega tiska za kaj se sme & ne sme...samo uvedba zdrave kmečke pameti bi po moje bila dovolj...zanimivo bi bilo, ali jo še premoremo, medtem, ko so naše glave večino časa v gadgetih.

. (nepreverjen)

Kje je to gagdet?

In reply to by Gost#3 (nepreverjen)

Gost#3. (nepreverjen)

Gadet=pripomoček, naprava, v tem primeru mišljeno mobilni telefon, tablični računalnik, računalnik,....

In reply to by . (nepreverjen)

Gost#3. (nepreverjen)

Gadget

In reply to by Gost#3. (nepreverjen)

Đouže (nepreverjen)

Pa daj..napiši po naše..napisano je ..skomplicirano do amena😵😵

In reply to by Gost#3 (nepreverjen)

. (nepreverjen)

se zna ka nede ženska mogla biti precednik

fghgh (nepreverjen)

HAHAHAHA v svojeh 50 letaj nejsan nikole pomislo ka je domačica letelo na žensko kera je doma. Svejt je fuknjene dokraja. Fala bauge ka iden praute grobe. Ka za 30 lejt nede več za živeti ka ste lidgej vsi fuknjeni gratale.

helmut (nepreverjen)

hahahaha pa koga briga ka piše na emabalaži glavno ka so keksi dobri.

Hrib (nepreverjen)

Zanič keksi.

trebor (nepreverjen)

Ljudem je pri domačiih lokalnih izdelkih na področju zahodnega Balkana všeč, ne kvaliteta, ampak naivnost in barbariska mentaliteta - samo poglejte si trapast design vsee Kraševe ponudbe, spoh ne sodijo v njihov minimalistični butique na Slovenski cesti, niti na police sodobnih blagovnic, cuker pa voda ampak nostalgija je nostalgija.

. (nepreverjen)

Poglej si vrhunce slo venskih blagovnih znamk v rokah pametnih južnjakov.

In reply to by trebor (nepreverjen)

Starejše novice