Na Hrvaškem so v preteklih 24 urah potrdili 67 novih primerov okužbe z novim koronavirusom, s čimer se je število aktivnih primerov povzpelo na 435, je danes sporočil nacionalni štab civilne zaščite.

Na Hrvaškem je zaradi covida-19 v bolnišniškem zdravljenju 60 oseb, vendar nihče ne potrebuje respiratorja. Od 25. februarja, ko so na Hrvaškem zabeležili prvo okužbo, so potrdili 2691 primerov.

Umrlo je 107 ljudi, 2152 jih je ozdravelo. V samoizolaciji je trenutno 2279 oseb, piše STA.

V preteklih 24 urah so testirali 829 oseb, skupno pa 77.453, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

NIJZ: Premislite, preden boste šli na počitnice na Hrvaško

Po poročanju MMC RTV, na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje opozarjajo, naj ljudje skrbno premislijo, ali bodo šli na počitnice na Hrvaško, ki počasi postaja rumena država, kjer je povečano tveganje za okužbo. Tisti, ki se bodo za pot vendarle odločili, pa naj preverijo in ves čas spremljajo aktualne informacije na spletnih straneh zunanjega ministrstva in NIJZ-ja.

Situacije se spreminja iz dneva v dan, zato se pogoji ob vrnitvi, ne samo iz Hrvaške, lahko čez noč spremenijo in bo potrebna 14-dnevna karantena. Svetujejo tudi, da naj se ljudje tudi na dopustu držijo ukrepov. Izogibajo se naj torej tesnim stikom, v zaprtih prostorih naj nosijo maske, nujna sta tudi higiena rok in razkuževanje, še poroča MMC RTV.
 

Nove okužbe v državah nekdanje Jugoslavije

Nove primere beležijo tudi v drugih državah bivše skupne države, a ponekod se številke nekoliko umirjajo. Po poročanju STA so tako v sosednji Bosni in Hercegovini v preteklem dnevu potrdili 108 novih primerov okužbe, kar je precej manj kot dan pred tem, ko so zabeležili 172 primerov.

V Federaciji BiH so v preteklih 24 urah potrdili 68 okužb, v Republiki srbski pa 40. Največ okuženih v Federaciji BiH je v Sarajevu (33) in Tuzli (13), poroča Hina.

V Srbiji so medtem ob 4905 testih potrdili 254 novih primerov. Za covidom-19 so umrle še tri osebe. Skupno število okuženih je naraslo na 14.046, od začetka epidemije pa je umrlo 230 ljudi. V Srbiji je trenutno aktivnih 1312 primerov, 31 ljudi diha s pomočjo respiratorja, poroča srbska tiskovna agencija Tanjug. V Srbiji so sicer okužbo z novim koronavirusom potrdili tudi pri obrambnem ministru Aleksandru Vulinu in predsednici parlamenta Maji Gojković.

V Severni Makedoniji so v preteklih 24 urah ob 870 opravljenih testih potrdili 176 novih okužb. Umrlo je še devet bolnikov, 80 pa jih je okrevalo, je sporočilo ministrstvo za zdravje v Skopju. V Severni Makedoniji je za covidom-19 umrlo skupno 286 ljudi, trenutno pa imajo aktivih 3479 primerov, poroča makedonska tiskovna agencija Mia, piše STA.

Po svetu se je medtem z novim koronavirusom okužilo že več kot deset milijonov ljudi, covid-19 pa je zahteval že preko pol milijona življenj.

Komentarji (9)

šmrklavi (ni preverjeno)

Smejšno ka zdaj več nišče ne potrebuje respiratora, nišče več ne merje od toga virusa.... edino ka je ostalo isto je to ka se virus prenaša samo v določenih objektih in samo na določene ljudi. Prlej so se ljudje okužili samo v domovih za ostarele in v bolnicah, zdaj pa po novon se okužijo samo v diskotekah, nočnih klubih in na športnih prireditvah. Začuda se je pa še nišče v celih teh mesecih nej okužo v trgovini ali na delovnon mesti v tovarnaj in na privat žurkaj kere se dogajajo že celi čas od začetka toga svetovnoga natega.

Svetlana Maka… (ni preverjeno)

mislim da je Hrvaški virus manj nevren
kot pa Srbski
Jaz sem po rodu iz Banjaluke

In reply to by šmrklavi (ni preverjeno)

Svetlana Maka… (ni preverjeno)

mislim da je Hrvaški virus manj nevaren
kot pa Srbski
Jaz sem po rodu iz Banjaluke

In reply to by šmrklavi (ni preverjeno)

LG f st jj (ni preverjeno)

Na hrvaskem same pizdarije, policisti tujcem pisejo samo kazni, v enem tednu meni in kolegom napisani stiri kazni zaradi neobstojece korone.. Njihova ideologija se imenuje pokasirati cim vec tujcev! Mrš!

Baška (ni preverjeno)

Lepe pozdrave iz hrvaske v panicno slovenijo.

rawriksdo (ni preverjeno)

Ojoj strašno, poslušali/štele bomo fake news pa se not zaperali gelibar? Bee...

. (ni preverjeno)

Na trojanah v sloveniji takšna gužva ka nemreš parkirati, človek na človeku gor.

. (ni preverjeno)

Zakoj mamo ta inštitut, če nima jajc ka bi pravla ka nejte na hrvaško, še po sloveniji ni varno.

Varnostnik- (ni preverjeno)

Nigi je nej varno, tak na hrvaskon kak v sloveniji te lejko oropajo. Pa prehladis se tudi lejko vseposejdi.

In reply to by . (ni preverjeno)

Starejše novice