Slika je simbolična.
Moški s pivom pogasil požar v avtomobilu.

Pivo lahko poleg žeje pogasiti tudi požar, je v soboto ugotovil 36-letni moški, ko mu je na avtocesti na severovzhodu Nemčije zagorel avtomobil.

K sreči je imel v avtomobilu precejšnjo zalogo piva, saj je za gašenje potreboval osem steklenic, je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa sporočila lokalna prometna policija.

Voznik je v soboto popoldne s štiričlansko družino potoval proti Berlinu, ko mu je zaradi tehnične napake zagorel motor avtomobila. Moški je nemudoma zapeljal na odstavni pas in se lotil gašenja.

»Družina je takoj zapustila osebni avtomobil, iz katerega se je močno kadilo, in se umaknila na varno,« je sporočila policija.

Moškemu je z nenavadnim gasilskim posegom sicer uspelo pogasiti požar, vendar avtomobila ni rešil. Škoda na vozilu Ford focus je bila ocenjena na 6000 evrov, poroča dpa.

Kljub temu je njegova hitra reakcija pripomogla, da ni prišlo do večjega onesnaženja. Ko so prispeli gasilci, so morali le še odklopiti akumulator in preprečiti iztekanje za okolje škodljivih tekočin.

Komentarji (2)

Dok (ni preverjeno)

Novica če se tomi tak pravi je že stara slab mesec...

Rudolf (ni preverjeno)

Pivo je najboljše gasilno sredstvo saj ima tri gasilne sestavine (vodo, CO2 in peno)

Starejše novice