Veliko Pomurk in Pomurcev se še vedno odloči, da svoj dopust preživi pri naših južnih sosedih. Toda destinacija, ki je dolgo časa veljala za idilično, v zadnjih tednih postaja vse bolj nepredvidljiva, celo nevarna.

V zadnjem tednu dni so na hrvaški obali namreč zabeležili kar štiri fizične napade na turiste iz drugih držav. Pri tem je bil umorjen fant iz Nemčije, turista iz Avstralije in Francije pa sta bila ranjena, piše Reporter, ki ob tem dodaja, da sta bili žrtvi napada tudi ruska in slovenska državljanka.

Do umora je prejšnjo sredo prišlo v Pulju, 32-letnik je z nožem umoril 23-letnega državljana Nemčije. Dva dni kasneje je do napada z nožem prišlo v enem od splitskih nočnih klubov, ranjene so bile štiri osebe, med njimi tudi 23-letni državljan Avstralije.

Kot še poroča Reporter, je bil minuli ponedeljek huje ranjen tudi 31-letni Francoz, ki je želel preprečiti tatvino, pri tem pa ga je napadalec zabodel v predel prsi. Do napada, tokrat na žensko, je prišlo tudi ta ponedeljek in minuli petek. V ponedeljek sta hrvaška državljana na Krku pretepla Slovenko, minuli petek pa je napadalec oropal in napadel 47-letno rusko državljanko.

Hrvaški Index ob tem navaja tudi nedavne izjave hrvaškega notranjega ministra Davorja Božinovića, da je varnost ena od blagovnih znamk hrvaškega turizma. Ob tem dodajajo, da so fizični napadi na turiste, ki so se zgodili v minulem tednu dni pokazali, v kolikšni meri je Hrvaška dejansko varna država.
 

Komentarji (16)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA
gesaprin (ni preverjeno)

Kaj se dogaja z Olgo Belec? Sobotainfo o tem nic.

Tujec 2 - pijancek (ni preverjeno)

Kdo je Olga Belec

In reply to by gesaprin (ni preverjeno)

to je sedaj vp… (ni preverjeno)

Kaj se dogaja na Hrvaškem? Enega turista umorili, dva zabodli in pretepli turistki

In reply to by Tujec 2 - pijancek (ni preverjeno)

HRVAŠKA KUL (ni preverjeno)

Zlonamerno, hinavsko pisanje pokvarjenih slovenskih novinarjev. Zanimivo pa nič ne bodo pisali kaj se dogaja v Sloveniji to se pa mora strogo skrivati pred ljudstvom. Že mnogo let hodim na Hrvaško in nikoli nisem doživel kaj negativnega. Me je pa dostikrat sram ko na Hrvaškem gledam kako se obnašajo tam nekateri Slovenci. Moraš se pač zavedati, da si tam tujec in se obnašati malo drugače kot doma - kjer je vse dovoljeno.

luc-ifer (ni preverjeno)

Če prideš na dopust in pohvališ frizuro enemu domačino on te pa za nagrado zabode do smrti je to obnašanje malo drugače kot doma? Ali te vabijo in obljubljajo vse ugodnosti in prestiž, ali v trgovini si nekaj probaš in potem ne kupiš te takoj ubijejo ti tega nisi doživel intudi jaz ne vendar je dolžnost sredstev obveščanja da objavljajo take stvari, da se veš odločiti kje boš dopustoval in se počutil koliko toliko varnega saj vse to plačaš?

In reply to by HRVAŠKA KUL (ni preverjeno)

Putin (ni preverjeno)

Tisti steri iscejo, tudi dobijo!

stric vili (ni preverjeno)

Kaj pa rinejo tja? Na območju Mediterana so še druge destinacije, ki so zanimivo še cenejše in kakovost na višjem nivoju.

galeb_ (ni preverjeno)

preveč Thompsona poslušajo te pa jin zavre v glavi. sploj tan v Dalmaciji pa okolica, če si "Janez" skous problemi, zaj rajši na druge destinacije hodimo dopustovat po Sredozemlji pa je božji mer pa še ceneje

Majster95 (ni preverjeno)

Točno tak kak praviš.sigdar sranje z njimi cesi dober al nej.thomson pa tak škoda reči v hagg ga poslati ka spodbuja Nacionalizem.

In reply to by galeb_ (ni preverjeno)

žlijčar (ni preverjeno)

Nikak je prepovedal pisati ,da tožijo državno sekretarko Olgo .

Kam na dopust? (ni preverjeno)

1. Grcija
2. Albanija
3. Turcija

Toti glih (ni preverjeno)

Na Hrvaškem se dogaja isto kot na drugih destinacijah, vendar o tem ne pišejo. No, 10 let hodim v Grčijo in nobenega podobnega primera.

.... (ni preverjeno)

F soboti so tudi zadnjič enoga premlatili...

www (ni preverjeno)

Tau majo dodatno ponudbo. Ka lejko opravičijo višje cejne...

Balkan (ni preverjeno)

Ka pa odijo ta k ten idijoton.Tak če ne bi drugje morja bilou!!!

Tujec 2 - pijancek (ni preverjeno)

Dvabodo še pojedli
iz enega bodo napravili golaž
enga bodo še posilili

Kaj se dogaja na Hrvaškem? Enega turista umorili, dva zabodli in pretepli turistki
ali res ne najdete bolšega aslova

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Starejše novice