Milijoni telefonov te dni izgubljajo dostop do najbolj priljubljenih Googlovih storitev, kot so Google zemljevidi, YouTube in Gmail. Kaj je razlog in kako zaobiti blokado?

Google je potrdil, da bodo nekateri telefoni z operacijskim sistemom Android te dni izgubili dostop do popularnih Googlovih aplikacij. 

Uporabniki se v mobilnih telefonih več ne bodo mogli vpisati v Google račun in tako bodo izgubili dostop do aplikacij, kot so Gmail, Google zemljevidi, koledar, trgovina, Youtube in drugi.

Blokada bo doletela telefone s starejšo različico operacijskega sistema Android

Brez dostopa do Googlovih aplikacij bodo ostali lastniki telefonov, na katerih je nameščen operacijski sistem Android 2.3. Ta različica Googlovega operacijskega sistema je sicer začela delovati decembra 2010.

Zakaj se je Google tako odločil? Google redno opušča podporo za starejše različice programske opreme Android, saj nenehno izdajajo nove. 

Google je dejal, da umika svojo podporo, »kot del prizadevanj za zaščito uporabnikov«. Starejše različice operacijskih sistemov so namreč bolj dovzetne za okvare in hekerje.

Ali obstaja rešitev? 

Google priporoča nadgradnjo operacijskega sistema ali nakup novega mobilnika.

Če želite še naprej uporabljati te aplikacije, morate operacijski sistem nadgraditi na Android 3.0 ali novejšo različico. Napravo lahko posodobite tako, da odprete Sistem> Napredno> Posodobitev sistema.

Če posodobitev na novejšo različico ni mogoča, lahko težavo odpravite tako, da se v Googlove storitve prijavite v internetnem brskalniku na mobilnem telefonu. 

Težava je v tem, da se nekateri stari mobilni telefoni ne morejo posodobiti na novejši operacijski sistem kot Android 2.3.

Pametni telefoni, ki so obtičali z operacijskim sistemom Android 2.3 so: Sony Xperia Advance, Lenovo K800, Sony Xperia Go, Vodafone Smart II, Samsung Galaxy S2, Sony Xperia P, LG Spectrum, Sony Xperia S, LG Prada 3.0, HTC Velocity, HTC Evo 4G, Motorola Fire, and Motorola XT532.

Komentarji (2)

regerg (ni preverjeno)

Nihče več nema android 2.1 ker je tau itak vsen crknolo že pred lejtami. Neje to nokia ali pa sony ericson.

Jaz imam! (ni preverjeno)

Imam Samsung Galaxy Mini - S5570 z Androidom 2.2.1 Froyo. Štiri zamenljive baterije se še vedno napolnijo od 86 do 92 odstotka, telefon z eno deluje približno teden dni, skoraj nikoli manj.

In reply to by regerg (ni preverjeno)

Starejše novice