Na tekmi 14-letnih vaterpolistov v Beogradu je prišlo do hudega incidenta med starši mladih športnikov. Pretepali so se tako očetje in mame kot dedki.

ekma med Partizanom in Beogradom, ki ni odločala o ničemer, je bila zaradi pretepa staršev tri minute pred koncem pri izidu 5:5 prekinjena, poroča Sportski žurnal.

»Očetje so se tepli, matere vlekle za lase, dedek pa je bil celo pripravljen uporabiti letev,« poroča časnik. Tekma je bila prekinjena, zaradi pretepa na tribunah pa je morala posredovati celo policija.

Tekmo naj bi mladi vaterpolisti do konca odigrali danes.

Starši se pogosto vedejo neprimerno

Dogajanje v Beogradu je preseglo vse meje neprimernega obnašanja staršev ob spremljanju svojih otrok v športu, a je tema aktualna tudi v Sloveniji. Tako bo denimo Nogometna zveza Slovenije spomladi na otroških nogometnih obračunih uvedla kartone za starše, poroča STA.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
brum (nepreverjen)

"Tako bo denimo Nogometna zveza Slovenije spomladi na otroških nogometnih obračunih uvedla kartone za starše, poroča STA."

Vej pa fubal je itak šport za primitivce. Njajte staršon ka svoje frustracije izživljajo nad bougo deco. Tou nikaj nej takšoga. Vej je pa tou samo fuzbal.

Vipko
Truplo

Taki primeri niso samo v nogometu oz. v tem primeru vaterpolu. V mojih "časih", pa malce pozneje, ko sem še hodil na tekme in zaklel bi se, da tudi dandanes, ko teh tekem več ne spremljam, so bili najboljši "sodniki" starši na tribunah. In potem se čudimo, da pri košarki praktično ni mladih sodnikov oz. hitro obupajo?

Starši navadno vejo vse, zapovedovali bi tudi trenerjem, češ, "zakaj moj otrok tako malo igra. Bo šel v drugi klub" ipd...

Tako, da je obnašanje staršev (pa dostikrat tudi drugih gledalcev) največkrat največji primitivizem, kar se tiče tekme!

In reply to by brum (nepreverjen)

Starejše novice