AMZS raziskava: Kako je epidemija koronavirusa vpliva na mobilnost prebivalcev Slovenije?

Delo od doma, čakanje doma, prepoved druženja, prepoved prehajanja občinskih meja, prenehanje delovanja javnega prometa in drugi ukrepi za zajezitev epidemije novega koronavirusa so v zadnjih dveh mesecih temeljito spremenili življenje in vplivali tudi na mobilnost. AMZS je z raziskavo »Koronamobilnost« želel ugotoviti, kako se je v tem času spremenila osebna mobilnost prebivalcev Slovenije.

Spremenjene oblike mobilnosti

Nova realnost, ki je družbo v boju proti širjenju koronavirusa izolirala in osamila, je opozorila na še eno dejstvo: za osebno mobilnost, s katero si mnogi zagotavljajo oskrbo z življenjsko nujnimi potrebščinami, so ob zaustavitvi javnega potniškega prometa ostale le še noge, kolo – in osebni avto. 

»V AMZS smo želeli z raziskavo »Koronamobilnost« ugotoviti, ali in kako se je mobilnost prebivalcev Slovenije v tem obdobju spremenila in kakšen je po nekaj tednih drugačnega vsakdana njihov pogled na različne oblike mobilnosti oziroma na kakšen način bodo posamezne oblike mobilnosti v prihodnje glede na trenutne izkušnje (še) uporabljali«, je namen raziskave predstavil odgovorni urednik AMZS Motorevije Blaž Poženel. 

Po besedah Poženela nekateri rezultati ankete niso presenetljivi, nekateri pa nakazujejo, da bo morda po odpravi ukrepov treba spremenili nekatere mobilnostne navade.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
prekmurski123

Corone sploj nega. Vse skupaj laž. Zdaj ze navadna gripa pomeni corona

Starejše novice