Bi se preizkusili prvem digitalnem dirkaškem prvenstvu in se tako potegovali za vožnjo na pravem dirkališču?

V Mursko Soboto prihodnji torek prihaja prvo digitalno dirkaško prvenstvo, ki bo pod okriljem podjetij Huawei in A1 Slovenija v nakupovalnih središčih večjih slovenskih mest potekalo vse do letošnjega decembra.

Simulator bodo lahko preizkusili vsi dirkaški navdušenci ob različnih terminih in se v dirki na čas pomerili v slovenskem prvenstvu, ki se bo zaključilo 8. decembra v nakupovalnem središču Citypark Ljubljana.

Kje v Sloveniji živijo najbolj nadarjeni dirkači?

Iz Maribora se prvenstvo zdaj seli v BTC City v Murski Soboti, kjer bo potekalo od 4. do 8. septembra. Vseslovenska digitalna dirka je uvod sicer doživela konec avgusta v ljubljanski Supernovi.

»Simulator je priložnost, ki je mariborski in murskosoboški navdušenci nad hitrostjo ne smejo zamuditi. Tako z gibanjem kot s podajanjem informacij ponuja resnične občutke in doživetje prave dirke. Veselimo se dirkaških bojev med vsemi slovenskimi adrenalinskimi navdušenci in resnično nas zanima, v katerem delu naše države živijo najbolj nadarjeni dirkači,« je o adrenalinski dirki novih dimenzij povedal Matevž Šmalc, direktor za upravljanje blagovne znamke in izkušnje v A1 Slovenija.

200-kilogramska konstrukcija pričara realno vožnjo

200-kilogramska konstrukcija jekla in aluminija s tremi velikimi monitorji uporabnika s simulacijo hitre vožnje kar najbolj približa resničnemu doživetju. Voznik sede v dirkaški sedež OMP, opremljen z varnostnimi pasovi, kot v pravih dirkaških avtomobilih, položi stopala na stopalki za plin in zavoro ter obdan s tremi 49-palčnimi visoko-resolucijskimi 144 Hz zasloni LED ter vrhunskim ozvočenjem lahko začne prvovrstno dirkaško izkušnjo. Simulator ne simulira samo vožnje, ampak z gibljivo konstrukcijo v šestih diagonalah prinaša tudi pravi občutek vožnje.

Tako si organizatorji prizadevajo, da »uporabnik doživi karseda realno izkušnjo drvenja v dirkalniku«, kar so prvi odzivi že potrdili.

Več o tekmovanju, informacijah o najboljših voznikih, predvajanju dirk v živo, terminih, lokacijah in sodelovanju pa lahko preverite tukaj

Do konca leta bodo med tedenskimi in mesečnimi zmagovalci tako dobili tiste najhitrejše, ki bodo za nagrado preživeli dan na pravem dirkališču in izkusili vožnjo v pravem dirkalniku.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice