FOTO: Jan Vitez

Minuli konec tedna se je v Termah Vivat v Moravskih Toplicah odvila 13. Tehnološka konferenca o vzdrževanju motornih vozil. Pod sloganom Izzive prihodnosti rešujemo danes so dobavitelji stroki in mehanikom posredovali nova znanja o današnjih tehnologijah v vozilih, spregovorili pa so tudi o sistemih, ki jih lahko na tem področju pričakujemo v naslednjih letih.

Med drugim so tako predstavili, kako bo v prihodnosti potekalo servisiranje in vzdrževali vozila, da bi zagotovili varnejšo udeležbo v prometu in manj prometnih nesreč. Kot so izpostavili bodo spremembe velike in hitre, zavedati pa se jih morajo tako proizvajalci in distributerji kot serviserji ter končni uporabniki.

GMT AvtoAkademija skozi prakso ponudila nova znanja

Dogodek je tokrat sicer prvič zaživel tudi v GMT AvtoAkademiji. V dopoldanskih urah so mehaniki spoznavali nove sisteme in tehnologije v teoriji, nato pa so v nadaljevanju dne zavili še v GMT AvtoAkademijo, kjer so se skozi praktični prikaz seznanili z delovanjem orodij in sistemov.

Včeraj so jim v okviru konference pobliže predstavili vžigalne svečke, servisiranja vozil s pogonom na plin LPG, akumulatorje v vozilih s sistemom Start/Stop, obnovo alternatorjev in zaganjačev, osredotočili pa so se tudi na težave, povezane z napačnimi ali slabimi plini in olji v sistemu klime, visokonapetostnimi kompresorji klime in njihovimi posebnostmi. 

Dan so nato zaključili s praktičnimi prikazi nedeljskih predstavitev na Avto Akademiji.

FOTO: Jan Vitez

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice