Nova podražitev za regulirani pogonski gorivi.

Polnoč je prinesla novo zvišanje cen neosvinčenega 95-oktanskega bencina in dizla na bencinskih servisih zunaj avtocestnega križa in hitrih cest. 95-oktanski bencin je zdaj dražji za 0,6 centa, za liter bo torej treba odšteti 1,355 evra. Dizel se je medtem podražil za 1,3 centa na 1,292 evra za liter. Cene tako visoke niso bile že od jeseni. 

Kot je znano, naftni trgovci cene 100-oktanskega bencina in kurilnega olja ter 95-oktanskega bencina in dizelskega goriva na bencinskih servisih ob avtocestah in hitrih cestah določajo sami, drugod po državi pa so cene 95-oktanskega bencina in dizla regulirane.

Določajo jih v skladu z uredbo o oblikovanju cen določenih naftnih derivatov vsaka dva tedna, po metodologiji, ki temelji na gibanju cen naftnih derivatov na svetovnem trgu in gibanju tečaja dolar-evro. 

Komentarji (8)

nergo (ni preverjeno)

Pa dajmo delavci! Končno stopimo skupaj pa vsaj dajmo nikšo peticijo za povišanje stroškov prevoza na delo (potne). Pa to je enako že 100 let, bencin pa vsakiva dva tedna dražji!!!!!!!!

BUM - LUP (ni preverjeno)

Do kdaj bomo še zraven gledali to bando pokvarjeno. Moramo res enkrat skup stopiti pa narediti red. Samo to je pri Slovencih prekleto težko zato pa delajo z nami kar hočejo in nas vlečejo ko magarce. Absolutno nobene reakcije ljudstva na vsako dnevne podražitve, mediji so vsi zlizani z oblastjo in lažejo in prirejajo vse kar vladi paše. Za nagrado dobijo mesto poslanca v Evropskem parlamenti cel svet nas zaradi takih iztirjenih osebkov ima vse Slovence za norce - butalce mi pa to vsi lepo zraven gledamo, hlapci smo bili in hlapci bomo večno, razen nekaj privilegirancev.

nergo (ni preverjeno)

Enkrat sem nekje zasledil, da je možno "ustvariti" peticijo in ob določenem številu podpisov je možno naprej urgirati. Dajmo, ukrepajmo! Prepozno de za nas, kaj šele za našo deco!!!

In reply to by BUM - LUP (ni preverjeno)

zvodnik milan (ni preverjeno)

Boje da damo denar za benzin kot pa za migrantuse
Takoj ko se je benzin podražil, sem jaz natankal poln tank dizla

obup (ni preverjeno)

kda bomo skup stopili....če kaj poveš ali napišeš, si takoj kao Janšov, pa ne ven kaj vse, samo ka te oblatijo in tej pokvarjenci zato ostanejo na oblasti....kda bode naš narod sprevido to igro??
kak smo slepi, kak smo zavedeni, nam še lejko sploh štoj pomaga?

kolo4 (ni preverjeno)

nikoli ,ovčke

In reply to by obup (ni preverjeno)

ante pavelički (ni preverjeno)

jaz sem pa slišal da je administrator peder
Marička marička meni pa je ves čas govoril da je kuhar pri gasilcih

rdeča zvezda (ni preverjeno)

pa saj to je eno i isto

In reply to by ante pavelički (ni preverjeno)

Starejše novice