Zakaj ena položnica za odmero NUSZ v LJ namesto v MS ??
Če ste mogoče opazili je prva položnica za odmero NUSZ (uporaba mestnega zeljišča) naslovljena lokalno npr.MS, druga položnica pa naslovljena v Ljubljano !
Zanimivo, ali?
Komentarji
Branko Boldižar
S 1.10. se ukinjajo prehodni računi davčnih uradov, tako da bo obstajal samo centralni račun - davek od NUSZ pa bodo še vedno dobivale občine.
Branko Boldižar
Hm, do zdaj so komaj obvladovali lokalne račune in si mislijo ka de v enom koši lažje ali kaj?
Sicer pa trbej peneze v LJ spraviti in to čim hitrej...
Ka nemo odpiro nove teme, mo pito ete.
Živimo v kuči velkoj 200m2. Spodaj sta starša, zgoraj v mansardi pa mi. Mamo ločeno gospodinjstvo. Sakšo leto dobimo štiri položnice po 35€. Dvej položnici sta na moje ime, dvej pa na očovo. Vse fküper je to 140€. Je to normalo? Nej je to malo preveč? Malo mi je čüdno, ka dobimo štiri položnice.
Kelko kaj vi plačüvlete za približno takšo kvadraturo kak je naša?
Če je višina normalna bi težko ocenil, itak bi vsi radi, da je znesek čimnižji.
Če tvoje položnice primerjam z mojimi, si kar na "svojem" oz. boljšem: jaz dobim letno dve po cca. 24 eur, imam pa 56 kvadratov stanovanjske površine s kletjo in nekaj zemljišča okrog bloka. Kakor pač znese na prebivalca. Torej jaz plačam cca. 50 eur, vi pa za skoraj 4 x večjo površino le 3 x več.
Če ste mogoče opazili je prva položnica za odmero NUSZ (uporaba mestnega zeljišča) naslovljena lokalno npr.MS, druga položnica pa naslovljena v Ljubljano !
Zanimivo, ali?