Za vse lastnike hišnih živali - Veterinaria

|

Bila sem v lekarni ambulante Veterinaria v MS. Kupila sem tablete, račun je bil izdan na moževo ime, ker sva zaradi deljenega lastništva skupnih živali oba stranki te ambulante. Izdal ga je svetlolas mlajši moški, verjetno veterinarski tehnik.
Doma pa sem malo bolje pogledala račun in videla, da naj bi račun izdala najina veterinarka - ki naj bi opravila tudi svetovanje, ki so ga zakasirali s 3 evri. Sploh je ni bilo tam, niti ni bilo svetovanja ob obisku pri njej nekaj dni prej, saj smo opravili le cepljenje. Tudi kupljene tablete poznam in ne potrebujem svetovanja glede tega ... Na računu je navedeno tudi, da naj bi bil izdan recept - ki ga ni bilo. 
Že tako nimam zaupanja v to ambulanto - za zahtevnejše zadeve vozim mačke na Ptuj, prej pa sem zaradi kraja bivanja obiskovala ambulante v Ljubljani. Tam res imajo znanje in se potrudijo - svetovanja mi niso zaračunavali nikjer, saj niso ne pohlepni ne naduti. Kaj šele, da bi zaračunavali tisto, česar sploh ne nudijo ... 
Tudi če je zaračunavanje svetovanja zakonsko dovoljeno, bi morali stranko vsaj opozoriti na to, da se zaračunava očitno vsaka informacija. Zato bodite pozorni na to, da ne boste doživljali čudnih presenečenj še vi.

Komentarji

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA
DobraVolja

Bila sem v lekarni ambulante Veterinaria v MS. Kupila sem tablete, račun je bil izdan na moževo ime, ker sva zaradi deljenega lastništva skupnih živali oba stranki te ambulante. Izdal ga je svetlolas mlajši moški, verjetno veterinarski tehnik.
Doma pa sem malo bolje pogledala račun in videla, da naj bi račun izdala najina veterinarka - ki naj bi opravila tudi svetovanje, ki so ga zakasirali s 3 evri. Sploh je ni bilo tam, niti ni bilo svetovanja ob obisku pri njej nekaj dni prej, saj smo opravili le cepljenje. Tudi kupljene tablete poznam in ne potrebujem svetovanja glede tega ... Na računu je navedeno tudi, da naj bi bil izdan recept - ki ga ni bilo. 
Že tako nimam zaupanja v to ambulanto - za zahtevnejše zadeve vozim mačke na Ptuj, prej pa sem zaradi kraja bivanja obiskovala ambulante v Ljubljani. Tam res imajo znanje in se potrudijo - svetovanja mi niso zaračunavali nikjer, saj niso ne pohlepni ne naduti. Kaj šele, da bi zaračunavali tisto, česar sploh ne nudijo ... 
Tudi če je zaračunavanje svetovanja zakonsko dovoljeno, bi morali stranko vsaj opozoriti na to, da se zaračunava očitno vsaka informacija. Zato bodite pozorni na to, da ne boste doživljali čudnih presenečenj še vi.

Bernarda Škafar

To obvestilo za 3€ majo napisano na vratih lekarne. Je pa fora gli v tem, ker bi se naj ta zdravila izdajala na recept. In te oni nekak zaračunajo teh 3€ kak izdaja recepta. 
Je mene tudi to enkrat zmotilo, ko san kipuvala nekše kapljice za mačke.
Lejko pa jih pokličeš, pa se pozanimaš, kaj točno pomeni ta postavka na računi. 

Profile picture for user kanžor kanžor

DobraVolja : Idi v Ljubljano ali pa Nabergoji  ,Ptuj ,Maribor ,Koper ,Celje po želji .Pozanimaj se pri Veterinariji imaš pravico in ti lepo zakonsko pokažejo in razložijo za kaj je to tak glede teh 3 € .Ko to niso zaračunavali jih je inšpekcija oglobila .Ne širite nekaj prej kak ste se prepričali  ka ne greste tja vprašat kako in kaj ?Dosti sem z pesom v Veterinariji in nikoli nimam čez njih kaj povedati .Naj povem da so prijazni in dosti krat so mi tudi marsi kaj naredili za besedo hvala in nasvidenje  brez da bi plačal . 
lp

Danilo Kozar

Glede Veterinarije,,, samo pohvalno,,,sicer pa vsak ma svoje mnenje, ide pa pač ta, ge je pač zadovoljen in prav je tak, nišče nikoga ne sile, kama naj ide.
Ge itak na Veterinario.!!!!!!

DobraVolja

Tudi če imajo to napisano na vratih - ni prav, da kasirajo nekaj, kar niso opravili, enim pa očitno vse naredijo zastonj? Ni prav, da so dvojna merila, tudi če ima nek kanžor korist od tega in vprašanje je, če bi jih zagovarjal, če bi bil na mojem mestu. 
Če svetovanja niso zaračunavali, jih inšpekcija gotovo ni oglobila za to. 
Z Veterinario je lahko zadovoljen samo tisti, ki še ni videl česa boljšega. Prav zato raje na Ptuj, v LJ, sem pa samo po kakšno malenkost, če je nujno ... Hm, nisem edina, ambulanta na Ptuju to potrjuje ... :-)

Unknown User

Neven zakoj bi tebi što kaj šenkal, za to moreš že malo prijaznosti pokazati. Tebi bi bile pasal nick Zmrda kak pa DobraVolja hehehe. 

theused

DobraVolja..ja tako je to pri nas, povsod po Sloveniji je podobno..veterinarji so nekje na nivoju farmacevtov..denar, denar, denar.
Enkrat sem, ni pomembno h komu, v Prekmurju peljal brejo muciko, ki smo jo pogrešali 3 dni..po treh dneh se je pojavila v zelo slabem stanju, očitno ni mogla skotiti in je prišlo do sepse. Vseeno sem nemudoma skočil v avto in z mamo sva peljala mucko v veri po najboljšem na veterinarsko kliniko kjer sem jim pravil da če ima smisel naj izvedejo mucki carski rez in jo rešijo oz.mladiče, če bo možno. Pa so rekli d abodo operirali, no, po 5 minutah je bilo konec, v anesteziji je mucka zaspala, pokasirali so 35 €, pa sem rekel ok. ni problema poizkusili smo in rešila se je muk..pa bi pri tem tudi ostalo, če ne bi za vogalompred kliniko ( očitno so mislili da sva že odšla ), dobesedno fukni.li mucko v nek kontejner in pospremili dejanje z besedami..kaj nam te na pol crknjeno mačko vlačijo se..no, potem so mi skesani dovolili da sem se poslovil od mačke..in to je bila moja zadnja pot na to t.i. kliniko za male živali. V glavenm veterinarji so živi paraziti, morda se najde kje kakšna izjema, to pa je tudi vse.

Barbara Győrfi

Mickeyček, ne poznaš me in ne moreš soditi, kakšna oseba sem. Tudi ti s takšnimi komentarji ne izkazuješ inteligence, pa to še ne pomeni, da si ali nisi pameten ... Ne veš, zakaj bi mi kdo kaj šenkal? Če si sposoben razumeti, kaj sem napisala, bi videl, da ne gre za nobeno šenkanje, gre za to, da so zaračunali nekaj, česar niso izvedli. A zdaj končno razumeš? In da kasirajo nekaj, česar ne izvajajo, drugje pa svetovanje izvajajo zastonj.
Me zanima, kako prijazen in sladek boš ti, če bi bodo kje zakasirali nekaj, česar ti ne bodo dali.
Mimogrede - inšpekcija je ugotovila nepravilnosti. Torej živim v državi, kjer državni organ ugotovi nepravilnosti, nekritični državljani, kot kanžor, zoro05, mickeycek in njim podobni pa nepravilnosti zagovarjajo. Ob naslednji priložnosti pa bodo, ko jim bo ustrezalo, zahtevali pravno državo, red, enotna merila za vse in podobne cukre. Ja, tak mamo.
Theused, hvala za mnenje. Razlika med Pomurjem in ostalo Slovenijo je v tem, da tam obstajajo tudi dobri veterinarji, ki ti tega ne bi storili nikoli, ne z odnosom in ne z nestrokovnostjo. Muco bi bilo najbrž mogoče rešiti, če pa ne, pa bi ti to tudi razložili, do tebe bi bili obzirni, seveda bi jo lahko odpeljal tudi domov in jo pokopal doma. Skratka, med dobrimi in slabimi veterinarji je ogromna razlika. Tega se večina ljudi ne zaveda, veliko je miselnosti, da je dobro vse, samo da je, vsak, ki je povprečen, je zanje že dober, zato je kakovost takšna, kot je, ker ni želja in potrebe po napredku. Na srečo pa se tudi tu vedno več ljudi zaveda istega kot jaz - ko bo ta kritična masa večja, se bo tudi glede kvalitete spremenilo kaj na bolje.  ;

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Lokalno

Vse v Lokalno

Šport

Vse v Šport

Kronika

Vse v Kronika

Politika

Gospodarstvo

Slovenija

Scena

Svet