Wamp apache strežnik in dostop do mysql baze podatkov
no pa še tu povprašam, mogoče de kdo znal kaj povedati.
stvar je takšna ka že par dni delam na eni aplikaciji (v bistvi več, pri vseh je enak problem), kera pač podatke shranjuje v bazo podatkov (mysql), od tan pa jih v drugo stran tudi pridobiva. no zdaj vse lepo in prav, sem namesto wamp apache (zadnja verzija) napravo bazo se lokalno povezal in stvar dela brez problema. dela pa ker je zadeva (baza) localhost in pač z z računalnika kjer teče baza na to isto bazo se je povezati piece of cake.
zaplete se ko aplikacijo prenesem na drugi računalnik, tam dam not ip mojega strežnika nakar se na bazo ne poveže za nič na sveti. naj omenim ka do strežnika lahko drugače dostopam prek ip URLja v browseraj brez problema (vidim vse mape strežnika), prav tako lahko dostopam do phpMyAdmina (pač z up imenom in geslom). Ja, omogočen je zunanji dostop do strežnika IN phpMyAdmina, ne pa tudi baze! kot že povedano, dokler je zadeva localhost dela vse ok, kak pa se probam povezat od zunaj pa takoj preneha vse, tudi če (še enkrat ponovim) se preko browsera gre povezat tako na strežnik kot phpMyAdmin.
kakršnakoli ideja / predlog bi bil super ker si ob tem že en teden glavo razbijam.
drugače testirano z C# aplikacijo in PHP skripto (locirano na drugem strežniku, preko katere sem te probal dostopati do moje baze), obakrat neuspešno. kak pa zadevo dam na ta računalnik kjer teče strežnik in spremenim server iz zunanjega ipja v localhost pa dela vse kot mora.
drugač uporabljam port 3306 za bazo, testejrano tudi z izklopljenim firewallom na strežniškem pcju, vklopljen direkt na modem, nobenih ruterjev, nič.
Komentarji
1.) Bazo je najboljše uporabljati le na localhost
2.) Če spletno stran premeščaš iz enega na drug strežnik poskrbi da imaš pri obeh kreirane enake baze.
3.) Jaz za windowsove strežnike priporočam program EasyPHP Vključen Apache, MySql in PhpMyAdmin
vem ka je baza na localhost najboljša rešitev, sam v tem primeri pač tak negre, zato ker majo uporabniki pač aplikacijo nameščeno na svojem raćunalniku, podatki pa morajo biti nekje centrirani in tak pride v poštev le remote dostop. sicer bi bila perfektna rešitev web aplikacija, kjer bi celotna stvar bila urejena na enem mestu (strežniku), kjer uporabnik ne bi rabil nobene inštalacije, sam internetni dostop, ampak je to nekaterim težko dopovedati in se zdijo standalone windows aplikacije bole cool za slišati.
sem pa zdaj se odločo sprobat kar mysql strežnik, ker bi baje zadeva tak morala delati brez problemov, sam pa na standalone strežnik nisem pomislo niti (ker sem doslej uporabljal wamp, ki je pač tak...uizi).
bom pa probal tudi easyphp, če ne drugo telko ka si razširim obzorja. hvala zaenkrat :)
Predlagaj pač tistemu kateri web-aplikacije noče, da jo pač mora imeti oz. nekaj v tem stilu :) Če res ni tak zagrenjen :S
Jaz ti toplo priporočam EasyPhp ima not zadnjo verzijo apacheja, mysqla, php-ja .... in milijon drugih možnosti ter podpor. Config je tako enostaven da sem ga osnovnošolcu razložil v 3minutah, skapiral ga je v 30sekundah. Dobesedno.
Uporabljam ga že odkar so izdali beta verzijo tega EasyPhP-ja, zdaj pa je že zelooooo zasidrana na windows strežnikih. Preverjeno. (Se praviga uporabljam že 5 let in ga ne menjam)
Je že nekaj časa nazaj, samo kolikor se spomnim, moraš na strežniku z Mysql vpisati v mysql konzolo:
grant all on ime_baze.* to username@'%' identified by ‘geslo'
Ges bi ugibal, ka si dodal usera na hostname localhost in zaradi toga nemreš dostopati do baze. Torej moreš iti pod privilegeji v phpmyadmini in tan pod gostitelji izbrati katerikoli gostitelj. Fora je v ton, ka tudi, če maš localhost nastavljeni se lejko logeraš v phpmyadmin in ti verjetno zato čudno blo zakoj ne dela.
Nevem ka vama naj povem - legendi.
Tnx a million, dela bp.
ge sicer neven kakšo aplikacijjo to delaš, ampak direkten dostop do oddaljene baze je nej najbokše. vsaj kakše webservice uporabe
hm, za zdaj nucan samo za prezentivne namene, kar de pa kesnej je pa meni več ali manj vseeno :) tak ka zaenkrat de to zadosta, četudi so takšni ali drugačni zadržki.
no pa še tu povprašam, mogoče de kdo znal kaj povedati.
stvar je takšna ka že par dni delam na eni aplikaciji (v bistvi več, pri vseh je enak problem), kera pač podatke shranjuje v bazo podatkov (mysql), od tan pa jih v drugo stran tudi pridobiva. no zdaj vse lepo in prav, sem namesto wamp apache (zadnja verzija) napravo bazo se lokalno povezal in stvar dela brez problema. dela pa ker je zadeva (baza) localhost in pač z z računalnika kjer teče baza na to isto bazo se je povezati piece of cake.
zaplete se ko aplikacijo prenesem na drugi računalnik, tam dam not ip mojega strežnika nakar se na bazo ne poveže za nič na sveti. naj omenim ka do strežnika lahko drugače dostopam prek ip URLja v browseraj brez problema (vidim vse mape strežnika), prav tako lahko dostopam do phpMyAdmina (pač z up imenom in geslom). Ja, omogočen je zunanji dostop do strežnika IN phpMyAdmina, ne pa tudi baze! kot že povedano, dokler je zadeva localhost dela vse ok, kak pa se probam povezat od zunaj pa takoj preneha vse, tudi če (še enkrat ponovim) se preko browsera gre povezat tako na strežnik kot phpMyAdmin.
kakršnakoli ideja / predlog bi bil super ker si ob tem že en teden glavo razbijam.
drugače testirano z C# aplikacijo in PHP skripto (locirano na drugem strežniku, preko katere sem te probal dostopati do moje baze), obakrat neuspešno. kak pa zadevo dam na ta računalnik kjer teče strežnik in spremenim server iz zunanjega ipja v localhost pa dela vse kot mora.
drugač uporabljam port 3306 za bazo, testejrano tudi z izklopljenim firewallom na strežniškem pcju, vklopljen direkt na modem, nobenih ruterjev, nič.