Taksi

|

Zanima me nekaj: Če si naročim taksi, naj me odpelje na primer v Martjance in ima taksist tarifo 0,50€/km, ali bom v tem primeru plačala 2,5€, če me vozi 5 km daleč ali pa 5€, ker si zaračuna tudi pot nazaj? Mislim, da je to drugo narobe, a se mi je zgodilo. Ve kdo kaj več o tem?

Komentarji

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA
GostujočiGost

Verjetno ti je zaračunal še štartnino, pa tudi verjetno ti je nej dal najcenejše tarife (razen, če si stalna stranka, oz odvisno, kda si se pelala).

zizo

Štartnina je sigurno polek, to je v vseh krajih po SLO tak, nej samo v MS. Odvisno je samo kakšna je. Eni majo vključene določene kilometre cuj, ka od te dale začajo kilometri iti (npr. do neven 2km je ista cena, naprej se zaračunava cena kilometra). Drugi majo štartnino samo po sebi kak določeno ceno (npr.1€), in takoj po štarti začnejo šteti zaračunani kilometri.

Njegove poti nazaj se ne plača, če je sam, pa tudi s tebof nej, če ideš takoj nazaj. Bar pri večini je tak.

Tarife so pa itak različne.

Predlog: Najbokše je vnaprej pitati, kelko vožnja košta, pa te lejko takoj zavrneš, če ti je preveč. Približno tak vsi znajo, kelko kaj košta.

Vilmalina

Hvala vsem za komentiranje - najbrž je res najbolje takoj vprašati, koliko bo stala vožnja.
Sem se pa medtem peljala v Radence (14km, Taksi Babič) in plačala 7 €.

Gost

Nemogoče. Do Radencev je 12 km.Pa ta taxi babič ki ga reklamiraš je najdražji v Soboti. Celo ponoči.

Lokalno

Vse v Lokalno

Šport

Vse v Šport

Kronika

Vse v Kronika

Politika

Gospodarstvo

Slovenija

Scena

Svet

Vse v Svet