Števci na radiatorjih.
Zanima me, če kdo slučajno ve, ali je te uzakonjene števce dolžan inštalirati lastnik ali najemnik stanovanja? Na netu je samo en kup konfliktnih informacij.
Hvala.
Komentarji
Lastnik, saj on tüdi odloča na zboru stanovalcev čidi števci do se montejrali. Če pa lastnik ta strošek naprti najemniki pa je drüjgo pijtanje.
Celoten Pravilnik o načinu delitve in obračunu stroškov za toploto v stanovanjskih in drugih stavbah z več posameznimi deli je napisan tako, da se v njem omenjajo izrecno lastniki delov stavb. Kot je že predhodnik napisal imajo lastniki v rokah o vseh odločitvah v zvezi z namestitvijo delilnikov (kazen, v primeru nenamestitve plača lastnik). Kolikor mi je znano, ogrevalni sistem prav tako spada pod skupne naprave oz. dele večstanovanjske stavbe (možnost financiranja iz rezervnega sklada).
Glede na napisano sem mnenja, da je to strošek lastnika, čeprav nikjer izrecno ne piše.
Pa še ena stvar. Jaz kot najemnik stanovanja bi financiral samo zadeve, katere potem lahko, po prekinitvi pogodbe odnesem s seboj (pohištvo,...). Nevem kako bo zgledalo, če bi najemnik po odhodu enostavno vzel seboj še delilnike?!
Zanima me, če kdo slučajno ve, ali je te uzakonjene števce dolžan inštalirati lastnik ali najemnik stanovanja? Na netu je samo en kup konfliktnih informacij.
Hvala.