Štero picerijo priporočate?
LP,
zanima me štero picerijo v Pomurji najbole priporočate,nej mus ka je v MS, lejko je tuj malo bole oddaljena(Lendava, Radgona, Ljutomer,...)?
pa fala vnaprej! :=)
Komentarji
Aleš Sobočan
Zvezda Beltinci, Malibu Kapca...
Perunika Moravske Toplice
V Zvezdi v Beltincaj san skoraj vsaki vikend ;) Malibu pa Peruniko bon pa obiskala. Fala za predlog, še ostali kaj? :=)
Kvaliteta pice v peruniki je (na žalost) odvisna od picopeka.
okrepčevalnica Duh, Beltinci pa tudi Piramida, Bratonci
aja pa more biti iz krušne peči :)
royal ms,pa kratochwill ma včasek dobre
Brez konkurence Royal v Soboti!
Ka pa je že kdo biu v Radgoni v Casa del nono ali nekai takšnoga se imenuvle?
Tan v Radgoni majo trenutno najboukše pice daleč naokouli.... v royali so pa niti približno več nej tak dobre kak so bilej pred čason.
Aha to je tan ob glavni cesti, malo naprej pa je picerija Potač?
Tan ja.
Ge san đo samo njoke, so pa bili na nivoje.
Casa del nono je resen trenutno v pomurju brez konkurence:) vaj kak smo gele:)
tudi picerija Potač par minut (3-5) vo z Radgone je dobra.. + svoje domače pivo majo
kelko ge znan, je picerija Potač v strogom centri Radgone.....o izskušnjah pa rajši nemo, guđala ker so fejst slabe.
Ninna ti verjetno misleš picerijo Kostanj oni majo svojo pivo.....potač je v centru radgone za kinodvorano:)
Odlična pizerija je tude v Radencih pri Cerkvi KOKO.....šef pa je bifše pizzopek iz Royalovih zlatih časof:)
No, mo ob prijleke pogledno tou picerijo Koko...
Definitivno Picerija Royal tan majo NAJBOKŠEEEE
Perunika iz Moravcev, ma dobre, si jo dostikrat ko smo v Moravcih naročimo, pa smo že razne probali, pa so vse ble dobre...;-)
Definitivno Perunika v Moravcih :)
Kostanj ja.. my mistake :) je pa na ptujski cesti če se ne motin..
Mislim, ka je daleč pred vsemi Agata v lenartu pa še nimaš 15 min vožnje po AC. Drugi pa tak kak šepajo.
Mi smo bili zadnjič v tej Casa del nono v Gorjni Radgoni in je bilo super, tako da priporočam.
Royalove pice so mi pa premastne in jih ne maram. V Murski Soboti mi je všeč pica še pri Gaju.
Idi v Cankovo v Ajdo pa začaj nemški gučati.. dobiš odlično pico.... če gučiš po naše pa dobiš drek na mizo :)
eh apachi ne s*** :) meni dajo vedno dobro.
Z Ajdo imam pa tudi jaz negativne izkušnje. Hrana sicer zelo dobra, postrežba pa zanič. Je pa res, da že kakšna štiri leta nisem bila tam. Upam, da so zamenjali kelnarje.
Branko Boldižar
Nona, Potač...
Popaj, Lendava
Najbokše pice nega daleč na okrok, so samo približek tistoga ka se imenuje pica.pPečene ali dinstane klobase na premekon ali pretrdom testi , to je nej pica,definitivno najslabša ponudba prav v prekmurji.
Gostilna Vereš (pri mejnem prehodu Gederovci)
Metuljček
Royal
Tak kak je hupkaš napiso, Prekmurje ne premore ekstra dobre pice. So samo povprečne, podpovprečne, pa zanič. Žalost je v ton, ka pri pici pa resno lejko razturaš, če se cuj zemeš. Ka me moti skoraj seposejdi prinas so velke tube za Ketchup (čegli se k pici praviloma nebi smel gesti), štere so cejle spoprijmane pa mastne ... lidje gejmo pico tudi z rokami. Oštarija bi mogla ponuditi oboje, pa obvezno tudi pelate ekstra.
-------------------------
Zanič:
Diana MS - katastrofa pa brez občutka. Brejdi je edino to ka neje zmrznjena kak to dela večina prekmurskih oštarij.
Elvis - Tipična nikakva instant pica ... zamrznjena, pa gas v konvekcijsko peč 8 minut, pa na mizo.
Podpovprečno:
Maximo - Glede na to ka majo velko kujnjo, pa dosta kadra, bi pico lejko meli extra dobro. Je pa pica tan ena najslabših stvari na meniji.
Royal - mastnouča, sicer vsaj postrežba štima, če nega lokalnih pijančkov ali pa kakšnih glasnih družb. To je ena tistih pic, ka cejlo noč žlempaš vodou.
Numer uno - Tudi prinjih je pica najslabša stvar na meniji.
Herbek Beltinci - tipična podpovprečna pica za nažiralnico kakšna je Herbek. Glavno ka je velka .........
Povprečno:
Teniško MS - Čegli njih ide žar bole od rouk, je pica OK, čegli so v zadnjon leti preci bole šparavni ...
Zvezda Beltinci - Klasika od prekmurske pice, navadna povprečna, nika ekstra, lejko pa bi meli potencial.
Picerija Nona Radgona - povprečna, pa bokša od večine Soboških
Potač Radgona - vupan ka še delajo in so ostali OK
Popaj Lendava - tradicionalno dobra, falijo njin detajli. Na ton seznami sigurno najbokša pica.
No Beltinski Herbek je šo zu grunt, sicer pa je resan teško ge dobro pico najti , pa ne krivin gostilne nego tiste ki bi naj pico pekli, in to so picopeki vej jih pa nega to so obični v navčeni kuharji ki to delo opravljajo, to nan fali ena specijalizerana picerija z dobrim izučenim picopekom ,ki de znal pripraviti testo in na to nadevati pravilne sestavine ter to tudi pravilno spečti.Večinoma so pize za pojesti ampak se ti pozneje ali grdo gor riga, ali dobiš drisko , ali pa jo tak zamrziš ka jo več nemreš viditi, ja to je resnica.Gurman@ še si par takšnih v pozabo ka jih nebi omenjo , ampak gda naročiš tri različne pice pa dobiš skoraj vse enako pripravljene in istoga okusa , te zgubiš volo, takšna gostilna je na enem lepem kraji v M S ampak z katastrofalno picopekovsko ekipo, oproste če se štera gostilna prepozna.
Ta recept sem ukradel z strani Kulinarika net, je za poskusiti .
Picerija Bomeja pri Sv. Juriju ob ščavnici je mela dobre pice, ne vem pa kako je zdaj, ker so menjali picopeka.
Gurman, neven ge si tij vido pri Elvise zmrznjeno pico, pa konvekcijska peč lekar tudi nevejš kak izgleda.
Pica pri Elvisu je sinonim za zanič pico. Italijani bi se razjokali, če bi to videli. Debelo testo, nametane stvari gor, sir pa tako masten, da maščoba plava na pici.
Pri Potaču pa sem bila ravno zadnjič in se mi zdi, da so se poslabšali. Manjša pica, slabše obložena, pa še zažgali so jo. Upam, da sem zgolj slučajno naletela na tako.
Obstajata dve vrsti picojedcev. Enim je do pice najmanj enkrat tedensko, drugi pa največ enkrat mesečno. Prvi so zato veliki strokovnjaki, saj nenehno iščejo nove picerije. To pravzaprav sploh ni težka naloga, saj picerije rastejo vse leto, gobe pa le po jesenskem dežju. Drugi, ki niso strokovnjaki, se zatečejo k pici bolj slučajno, ker pač ni boljše ideje ali priložnosti. Zato je zelo pomembno, da takrat dobite pravi nasvet in to vam lahko priporoča samo picojedec prve kategorije, ali priporočilo gostinca, ki ve kakšna mora biti pica.
Pice pečemo v krušni peči, tako da je pica pravilno pečena, kar pomeni hrustljava, slastna pica. Ponujamo zelo veliko izbiro pic, solat in italijanskih sladic, saj kulinarika temelji na inovativni pripravi jedilnika, svetovnih trendih, v ospredju sta zdrava in lahka prehrana. Če k temu dodamo še bogato izbiro oljčnih olj, svežo baziliko in ambient, ki diši po vzhajanem testu, origanu in bukovih drvah, je jasno da VAS VABIMO V PIZZERIO POMODORO.
Kda se mi je v maribore zaluštala prava italjanska piza se je šlo v POMODORO. Meni osebno najboljša pizerija v Sloveniji. Je sicer bolj skrita in majna je pa zato ponudba in postrežba fenomenalna.
K pizzi ti postrežejo pelate, feferonovo in tatarsko omaka ter tri različna Olivna olja z zelišči in česnom. Brez doplačila se razume.
Ko naročiš pizzo za domov, ti kelnarca pred plačilom vse naročene pizze pokaže in te povpraša ali si zadovoljen. Skratka pizzerija na vrhunskem nivoju.
Je pa rejsen ka se mi včasih ob kakšnem fuzbalu in pivi zalušta tude kakšna pizza ala Julči (Pizza da te kap) al pa kakšen Elvis v ms.
Stric gurman ka pa ti praveš štere pa se tebi dopadnejo širom Slovenije?
odpiralnicasi.com/spots/pizzeria-pomodoro-maribor-betnavska-cesta-3e772ef39c
www.mojagostilna.com/restaurants/index.php
Če pa te kaj lejtale na Slovenske obale so pa fejst okusne Pizze v Izoli Pizzerija Gušt.
kak je čriček povedal, v prekmurju ni odlične pizzerije ker vse zaposlujejo nekšne WANNABE pizzopeke(picajole) kateri delajo sramoto ostalim profi pekom, sicer je tako da profija morš pošteno plačati.
Sicer je kultura prehranjevanja v prekmurju tako na tleh in prekmuci posebaj ne znajo ceniti dobre ponudbe ker je za njih samo pomembno ka se nažrejo v petih minutah z veliko količino hrane in mislijo ka de to držalo celi dan.Ko pa pridejo v restavracijo in jim postrežba pove ka za pripravo treba počakati 20 min je to preveč. Se pa pitam zakaj hidijo v gostilno če pa nimajo časa, naj si v merkatorju kupijo črni kruh in kilo pečenih reber pa je to to.
LP
Se dobijo mogoče kje v Murski Soboti oz. njeni okolici pice s polnozrnatim testom?
Te rajši pico ne naroči...neven v kon je fora?? Naroči si polnozrnate testenine...
Či pa že inzistiraš majo v Maximoji....pa fajn masen sir gor pa te maš dietno prehrano...
No glede picerije ma vsaki svoje mnenje,.... ge leko samo poven ka meni osebno ka se mojih izkušenj tiče, je fest dobra pica v Ajde na cankove či si naročeš normalno (pač ne družinsko, po mojih izkušnjah ma predebelo testo). Testo je fest žmajno pa či opozoriš na to, ka naj je obložena de resan super. Meni osebno je dobra tudi pr Rajhe, ali pa Potač v Radgoni, tudi pri Casa del Nono je super. No ge san tuj nej tak preveč haklava ka si pico največkrat doma spečen, mogoče drugo geste leko bole komenteran :)
Iščem idejo za dobro picerijo nekje v Prekmurju pa ko sem te vaše komentarje prebral sem se vsaj pošteno nasmejal
priporaučan na nauvo odprejto gostilno Izvir v Gornji Radgoni. Ges pa moj sva bla tan pica je super, ker pa ma rad šarfno pa naj proba Bavete Arabiata. Moj je jo pa pravi ka je bomba.
Tukaj so vsi zmagali, saj so naštete vse picerije v Prekmurju in okoli.
Verjetno pa Royal izstopa.
Ges san eto jela pico v Gostilni Izvir v Radgoni pa nega trenutno baukše kak je tan.
V Noni v MS pri Lidli
Potač v Radgoni je ze dugo ne več to kar je bil, pa še cene so Avstrijske, bom pa probala Izvir.
LP,
zanima me štero picerijo v Pomurji najbole priporočate,nej mus ka je v MS, lejko je tuj malo bole oddaljena(Lendava, Radgona, Ljutomer,...)?
pa fala vnaprej! :=)