Stare slike kmečkih opravil
Pozdravljeni,
Mene pa zanima, če mogoče ima kdo v kakem starem družinskem albumu fotografije starih kmečkih opravil 30, 40 let in več nazaj, kot je spravilo sena, grabljanje, žetev, oranje. In bi jih bil pripravljen posoditi da bi si naredil kopijo. Važen je izključno motiv. Zdi se mi namreč škoda da bi šlo v pozabo kako so delali naši dedki in babice. Več na ZS. Ali pa bi celo na strani naredili kakšno fotogalerijo. Lp!
Komentarji
Aleš Sobočan
jaz mam doma videokaseto kjer je vse to gor, tudi delo z mlatilnico, žetev, in veliko več, če ti kaj pride v poštev ....
Mislim, da boš imel veliko uspeha. Moja mati ima kar precej takih slik, vendar se nikakor ne uspem spraviti zraven, da bi zadeve skeniral in spravil na računalnik in ti jih tudi posredoval.
Sedaj se mi je še pokvaril skener in se moram za nameček spoznati s programsko opremo HP-ja... nekako mislim, da je bolj neprijazna od Canonove.
Če kaj naredim ti javim, da pa bi nekomu to dal v naturi pa za sedaj ne pride v poštev. Vse preveč sem posodil razne zadeve in jih nikoli ne dobil nazaj (med drugim tudi eno 150 črnobelih fotografij z mladinske delovne akcije v Paraćinu 1979 leta).
Pozdravljeni,
Mene pa zanima, če mogoče ima kdo v kakem starem družinskem albumu fotografije starih kmečkih opravil 30, 40 let in več nazaj, kot je spravilo sena, grabljanje, žetev, oranje. In bi jih bil pripravljen posoditi da bi si naredil kopijo. Važen je izključno motiv. Zdi se mi namreč škoda da bi šlo v pozabo kako so delali naši dedki in babice. Več na ZS. Ali pa bi celo na strani naredili kakšno fotogalerijo. Lp!