Sparova mesnica v Maximusu prodaja staro meso
V petek zvečer sem v Sparovi mesnici v Maximusu kupila meso za v nedeljo, ker v soboto ne bi imela časa po nakupih. Meso sem takoj shranila v hladilnik in danes zjutraj, ko sem začela s kuho, meso vzamem iz hladilnika in že sam pogled nanj mi je vzbudil sum, da nekaj ni vredu z njim. Bilo je že črnkaste barve, ko pa sem odprla vrečko je ven udaril smrad....in to se mi je zdaj zgodilo tretjič, dvakrat v poletnem času in od takrat nisem v tej mesnici kupovala več mesa. Ne vem, zakaj sem se zdaj odločila, enostavno sem pozabila na slabe izkušnje in glej ga zlomka, spet isto...Sem samohranilka, s tremi otroki, z malo plačo in vam povem, da si zelo težko privoščimo nedeljsko kosilo z mesom. Tako zelo sem jezna, da si v današnjem času, ko je taka draginja, prodajalci privoščijo nas kupce tako okrog prinašati...Povejte, ali imate tudi vi take slabe izkušnje v tej mesnici? Sem sicer opazila, da se meso prodaja po tem, kako je človek zrihtan...kakšne damice in gospodje dobijo sveže, lepo meso, če pa pridejo navadni ljudje, pa tisto, ki se valja v hladilniku že dva tedna...in kje so inšpekcije, da ne pregledujejo hladilnike, kaj se v njih nahaja????
Komentarji
Predlagam, da pokličeš direkt v Ljubljano na upravo Spara (oddelek reklamacije) in jim
to tako lepo po vrsti vse poveš kot si tukaj napisala. LP
@pepa.pepa920 pa ka do ji pravili? Meso je bilo na dan prodaje sveže in se bodo izgovarjali na to, da je mogoče bilo slabo shranjeno na poti domov (no sicer zdaj bole težko povejo, ka je bilo v toplem avtoji, ali vseeno), potem bodo nadaljevali da je bilo mogoče slabo shranjeno v domačem hladilniku (da so mogoče bila v njem druga živila, ki bi "okužila" meso)... in tako se bo nadaljevalo...
No sicer probati ni greh, ker če se ta stvar res večkrat pojavlja, potem nekaj more biti na tem in bi bilo vsekakor pametno, da pogruntajo to zadevo in preverijo stanje. Ker res gnesden je meso preci drago v trgovini in nemrejo si privoščiti, ka ti neko staro meso prodajo.
Smiley-SS imaš prav, vem, da bodo ji to rekli, ker to rečejo vsakemu, ki kupi staro ali skoraj staro meso, isto bi naredili če bi poklicala inšpekcijo. Pol pa naj to meso mesaru v glavo vrže, naj si on to speče
Boljše je kupovati v intersparju, ker tam se obrne več ljudi in ponavadi hitreje razide zaloga. In najboljše, da kar takoj zahtevaš če vidiš pred seboj kateri komad hočeš kot tudi klobase ki so že narezane, če vidim da so nekoliko drugaćne barve jaz kar rečem naj mi sveže nareže.
Ja tudi meni so že podturili. Ne vem kdo je kriv,al šefi,al mesar .Mo vidli če bo kdo komentiral.
Dragi moji to se ne dogaja samo v Šparovih trgovinah ampak v drugih tudi naprimer v LIDLU v Murski Soboti .Kupila sem mleto meso popoldan da bom na drugi dan delala preliv ko sem vzela iz hladilnika in odstranila folijo je kar precej smrdelo ko sem pogledala datum sem videla da je veljalo samo še na današnji dan tako da sem morala vse vrčti v smeti .Od takrat naprej več ne nabavljamo mesa v LIDLU .
jao ej, lidge dragi.. van še neje jasno ka so trgovine totalni hinavci? :)
nategevlejo nas kak smo duge pa šorke.. samo ka neveden en primer, pa nemo reklam .. zato mo piso trgovina x pa trogivna y
trgovina x podrakša milko, te iz 300g embalaže preidejo hinavci na 250g pakunge pa še 1x podražijo, druga bouta ma pa isto cejno pa 300g milke... pa takših primerov je še pa še.. lopovstvo ka vekšoga nega :)
najbokši odgovor na takši kurvaraj je kupuvati samo najnujneše dobrine. pa ko jih jebe.. naj nabijajo cejne kama ščejo, lopovi :)
dokeč de pa tak kak je, ka so boute skous do daske pune pa se kupi sako sranje ka denejo na police, tak dugo do se nan pa trgovci veselo smejali.
pa ka nemo začo o obutvi pisati.. marže so takše ka ti vse slabo, obutev pa plastika z lepilon.. kama je šla kvaliteta?
pa optiki očala.. kda van drapnejo na okvir 2000% maržo pa to sploj nevejte...
Vupan,ka si meso nej ta vrgla.Nesi pa poišči tistoga,ka ti je odo pa njemi povej naj to san poge.Žal na zgubi si ti,daj si bar zadoščenje.lp
No ges osebno v Špari sploh ne kupuvlen mesa, ker že tisto meso v "izložbi" zgleda malo sumljivo. Predvsem glede barve, in poleti ko se lepo muhe po njem pasejo.. Ka nemo o ribah kere majo tan razstavlene in zaudarjajo kak neven kaj..
V Lidli nikoli težav z mesom, san tudi večkrat kupo ka je bilo že 30% znižano, in rok uporabe naslednji dan.. Vseeno je še bilo sveže, nič oksidirano, skratka čisto primerno za konzum.
moja teta je enkrat ribe v spare kupila, pa kda jih je razrezala je vidla, ka so notre čist hin. Je lepo vzela račun pa ribe v iste vrečke nazaj odnesala. Pa so še ostale ribe v spare razrezale vidle ka so vse hin, pa so ji dale druge ribe zašenke, brez problema. Taka se da zmenite, ovačik pa trbej takše stvari inšpekcijan prijavite, pa pristojnin v trgovine. Če mo takše stvari tolerirale se nede nič spremenilo.
na žalost san meso ta vrgla, v hladilnik sem ga nej več ščela dati, ovak pa bi začelo celo stanovanje smrdeti...in poleg toga san mogla iti po drugo meso, majo srečo v maximusu, ka v nedelo nemajo odpreto, ker te bi njim pa rejsan nesla nazaj pa še sceno napravila, kak san bila besna... in dejansko je najbokše kupovati v Lidli, pakerano meso, vidiš po datumi, kak dugo je še uporabno in tan san nej še nikdar gor plačala, samo rejsan je potrebno paziti datum...
To se je tudi meni že zgodilo. Sem na srečo še isti dan nameravala tisto meso pripraviti za kosilo, zato sem ga takoj odprla in ugotovila, da je z njim nekaj narobe. Sem ga odnesla nazaj v trgovino, pa so mi ga zamenjali brez oporekanja. Tako da vam priporočam, da shranjujete račune takih stvari, da lahko greste potem zamenjat v trgovino.
Morda bom s tem postom dregnila v osje gnezdo in morda je tale post malce off topic - ampak glede na dejstvo, da živimo v času, v katerem "civilizirano" in predvsem zahodno prebivalstvo sveta čedalje bolj in v vse večjem številu boleha za t.i. novodobnimi, civilizacijskimi boleznimi (diabetes, povišane vrednosti holesterola v krvi, povišan krvni tlak in posledično kardiovaskularne bolezni, rak, etc. ... katere marsikoga prerano pospremijo "na ono stran" in vse to na račun uživanja živil živalskega izvora (meso, predelani in konzervirani mesni izdelki, mleko in mlečni izdelki, jajca), hitra hrana, ... se mi zdi smiselno in na mestu, da podam nekaj uporabnih linkov v razmislek:
http://www.rtvslo.si/blog/ahimsa/reklamiranje-mesa-nesramno-zavajanje-l…
http://www.altermed.org/vsebina/clanek.php?clanek_id=444&kat_id_parent=…
http://www.altermed.org/vsebina/clanek.php?clanek_id=444&kat_id_parent=…
http://www.ekomagazin.si/Zdravje/Zdravje/Norman-Walker-Kdor-ne-pozna-po…
Toplo priporočam ogled teh dveh filmov, ki resnično odprejo oči in dajo realen vpogled, kaj pravzaprav se dogaja v prehrambeni industriji in zakaj se je najbolje izogibati industrijsko pridelani in predelani hrani ter hrani živalskega izvora:
http://www.foodmatters.tv/
http://www.youtube.com/watch?v=5eKYyD14d_0
In še nekaj na račun zavajajoče farmacevtske industrije:
http://www.youtube.com/watch?v=sTSJMOfSkP4
Za zdravje oz. izboljšanje kvalitete življenja:
http://www.bodieko.si/razstrupljevalni-ucinki-sadja-in-zelenjave
Link do informacij, zakaj bi se naj vsaj 2-krat na leto postili in na kakšen način Q/A:
http://www.zavod-preporod.si/index.php?id=clanki&sub=najpogostejsa_vpra…
Skratka naj omenim še to, da je večina prebivalstva/potrošnikov zavedena s strani prehrambene/živilske industrije, s strani trgovskih mogotcev in farmacevtske industrije (morda sem še koga izpustila), saj ljudem na zavajajoč in prefinjen način prodajajo hitro pot do bolezni, da lahko potem služijo mastne denarce.
Hkrati ne poznam niti enega dejstva - glede pozitivnega vpliva uživanja mesa in hrane živalskega izvora na zdavje ljudi.
Jao, vegeterijanski (veganski) lobi je pa začo težiti :)
Sophia, tukaj se ne menimo o zdravi prehrani, pač pa o tem, kakšno meso prodajajo v mesnicah...vsak ima pravico, da uživa takšno hrano, kakršna mu odgovarja, sicer pa tudi jaz gledam precej na zdravo prehrano, ampak ne v tej smeri, da bi težila z vegetarijanstvom...pač pa imam velik vrt, kjer si doma pridelam vso zelenjavo, ki je vsaj malo podobna zdravi prehrani, kar pa ne pomeni, da je vegetarijanstvo zdrava prehrana, če se vse kupi v trgovini...
Hkrati ne poznam niti enega dejstva - glede pozitivnega vpliva uživanja mesa in hrane živalskega izvora na zdavje ljudi.
Daj ne seri. Ge si to informacijo pobrala? Samo povej ka se hecaš!?
zelenjavni teroristi pac :D
Npr:en bistven vpliv mesa(govedine) na telo je to, da se ti fajn hemoglobin zviša in nimaš problema s slabokrvnostjo, kar je z uživanjem samo rdeče pese in špinače pa teh zadev premalo.
@strelka, da ne bo pomote nikogar ne silim in ne prepričujm v karkoli, svoje mnenje in izkušnje pa najbrž lahko podam -a ne? Btw. lepo, da imaš svoj vrt in nikjer ne trdim, da je vegetarijanstvo na kakršen-koli način zdrav način prehranjevanja ... za kvalitetno življenje in dobro zdravje je potrebno imeti holističen pristop, pri katerem ima zdrav način prehranjevanja zelo pomembno vlogo ...
@miic daj prosim konkretno podkrepi tvojo izjavo, če si že glasen.
Hehe, ajde še malo terorizma na račun uživanja mesa :
http://www.arhivo.com/skodljive-posledice-uzivanja-mesa
@mirjana :)) - kje si to pobrala?
npr. zelenoliste užitne rastlinice in oreščki vsebujejo več kot zadosti kvalitetnega železa za tvoje telo in hkrati cel spekter hranilnih snovi, katerih kronično primanjkuje na jedilniku večine vsejedcev/mesojedcev, tudi nekaterih vegetarijancev ...
Zeleni zmešančki, prava revolucija na poti k zdravju:
http://www.greensmoothierevolution.com/
vijdin ka razturaš Sophia, pa bi te pijtal :
Kak pa te takšni vegiči sprejemate mesne užitke v posteli ?
Glavni minusi vegetarijanstva za moje pojme:
Se nagejš šalate, ka te skoro vrag zeme, za dvej-tri vöre si pa palik lačen.
Z enoga falata mesa dobiš prece več energije kak z iste količine šalate.
Šalato, ka ma samo 10 % tak dober okus, kak pečeno/pohano/küjano meso, še morejo genetsko zmodificejrati xD
Trbej vse po vrsti gesti pa je najbokše... Malo zelenjave sicer ne škodi.
Najbokša zelenjava je pa definitivno pršut.
Neda se mi preveč štukati pa pisati in mo ti kar z neta kopero, čeglij vidin ka se preci napiflana o tovrstnih zadevah...
MESO
Je vir velikih količin selena, cinka in železa v obliki, ki jo telo najlažje absorbira. Pomaga pri sproščanju energije iz hrane. Priporočeno je uživanje divjačinskega mesa, ki je bolj pusto od mesa pridelanega na farmi. Pomaga pri zdravljenju aken, bronhitisu, slabokrvnosti.
RIBE IN RIBJE OLJE
Preprečujejo bolezni srca in ožilja. Lajšajo simptome astme, zvišanega krvnega pritiska, migrene. Ribe, ki vsebujejo veliko omega-3 m. kislin, najbolj varujejo. To so sardele, skuše, tune, sledi in losos.
Človek se je pred par miljoni leti razvil ob pretežnem hranjenju z mesom. Čudno ka smo prigurali tak daleč (človeštvo) - 20 milijonov let in več - če smo se celi ciklus prehranjevali s ''STRUPENIM'' mesom. Ojej.
Edini logičen razlog vegetarianstva (kar se mene tiče) je ta, ka žival more dejansko mrejti ka jo te mij lepo pogejmo. To je na nek način resno žalostno. Smejšno je pa trditi ka je meso tak izjemno strupeno. Ali maš kakše podatke o povprečni življenski dobi vegetariancov (bog ne daj veganov) in ''vsejedcov''? Sicer pa seveda stvar odločitve posameznika in mi je resno vseeno če je što vegeterianec ali nej. In niti ne mislin nikoga prepričevati naj zača gesti meso kak ti nas naj ne jemo mesa. Oz. zakoj si uletela s tejmi linki v debato o drugi temi???
Aja pa še to. Gejš ribe, tune in podobne zadeve? Ker riba JE meso!
Sicer pa kak je že Fingerling pravo: vse po vrsti gesti je najbaukše - zmerno vse. Z nikin je nej dobro pretiravati.
Zaj san sicer tudi ge malo odišo s teme, zato pa odstopam od tej debate. LP :)
vsako pretiravanje je škodljivo...telo potrebuje tako mesne jedi kot tudi zelenjavne.Potrebna je le pravilna uravnoteženost med njimi, z nobenim pač ne smeš pretiravati...
Glede na to, da zelenjavo, sadje in podobno...na veliko "zastrupljajo" z raznimi škropivi in to ostane v njih, si lahko zamislite kako "zdravo" je sadje in zelenjava.
Naj bo mucek ali pesek, glavno ka je mesek :)
ja tak je to ludstvo samo kipuvlite, v špari pa merkatori, pa tuši, lidli, hoferi .....pa vsej niti ne ven
glavno je ka van dajo pike ka te mate popust pri brisačaj hahhaaha pa na ostali krami
ite lepo k kmeti kujpte pujceka pa te znali ka pogejte.....samo tan van tuj nedo ustrzali higiena pa podobno, končno pa vsak kipuvle za sebe
kitajsko pa z vzhoda pripelano je itak bokše kak domače od kmeta ge vidiš kak pujcek pa vse ostalo raste.
ge kipuvlen pri kmeti doma pa neman s ten nevoul...
@đabuka12 To pa imaš prav!Pa še ceneje je!Kolk te npr v mesnici ali v trgovinah stane 100 kg mesa?Kolk pa te stane pri kmetu 100 kg prašiš?Res da se ne da primerjat,ampak pri kmetu je v ceni razkol,pakiranje,pa še kosti za juhcu imaš,pa mast za ocvirke,domače klobase lahko narediš,...Pa še veš da je sveže meso!
bravo RobertoOwen.....
vidim ka ceniš kvaliteto in ti je nej vseeno za tvoje duogoročno glede zdravja
naj se pijtajo malo lidje kak pride rak,tumore,bolezni.....če nej od konzervansov,barvil,ojačevalcov arome......
Po čem se ljudje razlikujemo od drugih primatov? Po tem da med drugim jemo tudi meso.
Tudi sam se pri kuhi večkrat vprašam , če je meso nujno potrebno v vsakdanjem obroku , trer da brez njega ni kosila , večerje ali zajtrka.Ne samo meso tudi mesne klobase , paštete, doručki itd. Očitno da nam nekaj manjka če ga na mizi ni.
Kvaliteta mesa!- kupujte tisto kar vi hočete, torej kar je vizuelno primerno vam in ne kar vam mesar podturi.Pakirano meso, ponavadi ne kupujem ker je obdelano z žarki , in napolnjeno z posebnim plinom ki drži svežino, torej je pakirano meso posebej obdelano , sterilizirano.
Jesti meso ali ne jesti, vprašanje prehranjevalnih navad, sam osebno goveje meso ne obožujem , in to od tistega časa ko sem v eni veliki farmi videl bolana goveda , z zraščenimi verigami in gnojnimi bulami , ranami po telesu , smrkli iz nosu. pa oprostite , tako je, saj smo vendar primati , mesojedci, kaj vse je na vašem jedilniku pa najbolj veste sami.
Aja,drugače pa je tud voda kriva,da se meso hitro pokvari.V večini mesnic pa zmočijo meso da je pol mal težko na tehnici.Saj ko prinesete meso domov poglejte v vrečki koliko vode se je nateklo!Za razmislek!
Za ostale reskirajte 5 evrov pa kupite meso v bilokaki mesnici in kupite ali pa če prosite soseda ali znanca,ki ima domač zakol prašiča,pa ocvrite,al spečite bilo kaj,ampak na enak način in se boste sami prepričali da je domače meso dost boljše od trgovinske.
@čriček Glede mesa je pa tu revolucija človeštva in krvne skupine,ter vpliv hrane in sprememba hrane pri krvnih skupinah.Dobro si je o tem kake dokumentarce poiskat in članke in prebrat.Naprimer ljudje z krvno skupino 0 so uživalci rdečega mesa in če bi postali vegetarijanci bi psihično in telesno vplivalo na njih.Drugače pa je z skupino AB,ki brez težav ne pogrešajo rdeče meso in so brez težav vegetarijanci.Tako da v nekih primerih ljudje rabimo rdeče meso.
Da me nebo kdo dobesedno jemal.To je bil na kratko primer za vednost.
RobertoOwen@-Spoštovani, saj sem že dosti kaj prebral , tudi o teh krvnih skupinah, pa kaj ti naj povem ,če se mi nekaj gnusi ne spraviš v mene, tak je tudi z tem rdečim mesom, rajši bi pojedo krokodila kot pa govedino, v sili se tudi podgane nebi brano samo govedine , jok brate.
Saj ti noben ni rekel niti te sili da moraš jest rdeče meso al pa govedino.Sam razložil sem na tvoj komentar :...jest ali ne jest meso...
In podpiram ljudi ki ga obožujejo.Če pa ga ti ne maraš pa prav.Imaš svoje mnenje,kot tudi drugi imajo svoja mnenja.
Saj razmim kaj si hotel povedati, verjemi da rad jem meso čeprav zadnje čase manj, vendar se izogibam rdečemu , temu govejskemu sicer pa vse ostalo z perutnino in ribami je prav dobro, sicer pa kot praviš, vsak po svoje.Ker rad kuham in senm primoran kuhati vsak dan , verjemi da kuham že preko lepih 30 let, in me kuhanje veseli, nikoli nisem kupoval / razen rib ki so zamrznjene/ pakiranega mesa, sveže da, vedno tisto kar mesarju naročim če ni tak , ga lahko mesar sam je, in to se je že zgodilo.
Evo, se že išče novi mesar. :)
http://www.mojedelo.com/88828/mesar-prodajalec-spar-slovenija.aspx?q=&r=2
robin hood
ges pa rad gen zelenjavo,samo če je meso pouleg
@slovan :D:D:D:D Miliš da so onega že odpustili?Kaj veš...To si dobro izbrskal!
stvar je preprosta: samo egnouk lejko kupca nategnejo. Te ide v drugo trgovino :)
Simpl ko pasulj
stvar je še bole preprosta, se prijavi na inšpektorat in vsako prijavo morejo preverite... pa se te stvar konča...
Chevapcic Himself
.. majo srečo v maximusu, ka v nedelo nemajo odpreto, ker te bi njim pa rejsan nesla nazaj pa še sceno napravila, kak san bila besna...
.. tau bi bilauj fajn malo dokumentejrate und so, tau bi clickstream na sobotainfo poletel v nebo .. človeški živelj vsekakor radi vidimo akcije ojačanega nevroticizma ali pak ojačane ekstravertiranosti oseb vzkipljivega temperamenta .. tau zna biti precej zabavno ..
.. no, hecan se malo .. no, gda te revščina kole, te te takšne stvari rejsan lejko sfadijo .. jes man občujtek, ka ide bole za naključje, saj si Spar takšnih napak verjetno ne bi privaujščo, tudi nej paničariti glede nategov, no, edino, če je kakšni posameznik/prodajalec tan kaj zafrkno, ale nej ga trbej glih linčati, saj je samo človek .. pika ..
.. zdaj, pa ka bi kaj serijsko nategovali, pa ne vrvlen, saj tau nejde tak enostavno .. kar se živil tiče, so tu preci stroga inšpekcijska pravila etc., .. tude, če bi ščeli noriti, tau ne bi mogli tak enostavno spelati ..
čevap amen to that!!!
@čevap..
no, gda te revščina kole, te te takšne stvari rejsan lejko sfadijo ..
A to pomeni ka če maš preveč penez kar pozabiš na tistih par kg mesa, pa ideš še enkrat kupeš?
Meso ki ste ga kupili v petek, je bilo verjetno mleto meso, kajti to meso je bilo sveže in kot mleto meso se mora porabiti v roku 24ur. Zraven tega se mora meso vzeti iz vrečke in nato v hladilnik. Daljši rok trajanja ima mleto meso le tisto ki je pakirano z plinsko atmosfero (CO2) ali kateri drugi plin. Če niste tega tako naredili ali pa takega kupili, ste napako naredili prav gotovo vi, saj sami pravite da se vam to ni zgodilo prvič in če bi vprašali mesarja za nasvet, bi vam to povedal že v sparu. Zelo žalostno da mati samohranilka treh otrok, tega neve in ogroža sebe ter otroke, z takšnim ravnanjem in nato še obsojate in blatite vse druge.
ge mislin ka bi se mogla obrnoute direkt na Spar, to tu se nič nede rešilo.
Jaz sem v Sparu samo 2 x kupila mleko, pa nikoli več. Se je takoj skisalo, čeprav je bil rok uporabe še več ko 1 mesec, med tem ko vsako drugo mleko zdrži normalno do roka in še čez včasih. Prodajalo so tudi že plesnive francoske štruce z zeliščnim maslom. Štruce so imele zelene lise. Nisem pa še naletela na smrdljivo meso v Sparu.
Zadevo sem reklamirala, štruco celo šele čez 2 dni, sem jo pa šparala in mleko prav tako, že ko si ga odprl, je imelo čuden vonj. Ker nisem hotela drugega mleka in štruce, sem dobila njihove bone. Ko se mi je pa enkrat v Mercatorju zgodila podobna štorija, so mi zadevo prav tako zamenjali takoj, pa še darilo so mi po pošti poslali.
Vse se da zmenit, če si vrga meso proč, si naredila napako.
Enako kot AnaLiza sem tudi sam naletel na plesnive francoske štruce .
In enkrat drugič na plesniv sir ementalec - zavit košček - iz delikatese .
Samo domači niso želeli nesti nazaj v trgovino, pa smo vrgli v odpadke .
Spoštovani mr1212! Ne me učiti, kako se meso hrani, ker že 20 let delam v prehranjevanju...in ne, ni bilo mleto meso, bilo je svinjsko pleče in svinjske kosti...mleto meso nikoli ne kupim za dan, dva vnaprej, ker je najbolj pokvarljivo, niti ga ne shranjujem v zamrzovalniku... Drugače pa sveže meso mora v hladilniku zdržati več kot teden dni, brez problema in ne dan in pol...in sploh ni kriva vrečka, ker tako že delam več kot 15 let in če je meso sveže, ostane brez problemov v vrečki dan, dva. Nikogar ne blatim, napisala sem svoje izkušnje samo zato, ker se mi je to zgodilo že tretjič v isti mesnici...In moje otroke niti slučajno ne ogrožam, naj vas to ne skrbi, nasprotno, odraščajo z zdravo prehrano, z domačo kuho, nič gotovih jedi, celotno zelenjavo sama pridelam, verjemite, da je z delavsko plačo zelo težko preživeti čez mesec...
Jaz moram povedati, da sem redna stranka Spara v Maximusu, tudi do 2x na dan in tudi skoraj vsak dan kupim meso in še nikoli, nikoli nisem dobila ali videla pokvarjeno meso. Nasprotno, tako sem zadovoljna z postrežbo in kakovostjo, da ne kupujem mesa več nikjer drugje. Če pa se zgodi, kot se je vam strelka je normalno, da greste z pokvarjenim mesom nazaj v trgovino. Mislim, da smo dandanes vsi porabniki zelo dobro obveščeni kaj se v takih primerih naredi. Zato je še toliko bolj čudno da tega niste naredili še posebno zato, ker pravite da se vam je to zgodilo že tretjič in veste, da vam morajo meso zamenjati ali vrniti denar.
Meso sem kupila v petek zvečer, žal sem račun odvrgla, ugotovila v nedeljo, ko je Maximus zaprt, v ponedeljek sem v službi, izven Slovenije, vrnem se zvečer, kako naj dokažem v ponedeljek zvečer, da sem dobila staro meso... Moram pa reči, da sem drugače zelo zadovoljna s Sparovo trgovino, razen mesnice, trgovke in trgovci so izredno prijazni, zelo so ustrežljivi, vljudni...V drugo trgovino grem samo zaradi mesa, ponavadi v Lidl ali Hofer...
Prav zato, ker je meni in mojim znancem ta trgovina tako všeč, sem se oglasila na forumu.Ni se mi zdelo prav da ste jih tako očrnili. Menim da je potrebno probleme reševati tam, kjer nastanejo. V tem primeru bi jaz nesla meso nazaj v trgovino tudi v ponedeljek zvečer in bi hotela da se zadeva reši, prav tako sem sigurna da bi v trgovini prav tako radi rešili težavo, ker mislim da je dandanes konkurenca prehuda in se vsi borijo za vsakega kupca. Pri nakupu mesa pa moramo biti pozorni, saj vedno strežejo meso pred nami in lahko vedno vidimo kakšno meso nam strežejo (že po barvi) in tudi večkrat sama pokažem katero mi naj zrežejo in pokažejo, da vidim ali mi ustreza, ker seveda jaz plačam.
V petek zvečer sem v Sparovi mesnici v Maximusu kupila meso za v nedeljo, ker v soboto ne bi imela časa po nakupih. Meso sem takoj shranila v hladilnik in danes zjutraj, ko sem začela s kuho, meso vzamem iz hladilnika in že sam pogled nanj mi je vzbudil sum, da nekaj ni vredu z njim. Bilo je že črnkaste barve, ko pa sem odprla vrečko je ven udaril smrad....in to se mi je zdaj zgodilo tretjič, dvakrat v poletnem času in od takrat nisem v tej mesnici kupovala več mesa. Ne vem, zakaj sem se zdaj odločila, enostavno sem pozabila na slabe izkušnje in glej ga zlomka, spet isto...Sem samohranilka, s tremi otroki, z malo plačo in vam povem, da si zelo težko privoščimo nedeljsko kosilo z mesom. Tako zelo sem jezna, da si v današnjem času, ko je taka draginja, prodajalci privoščijo nas kupce tako okrog prinašati...Povejte, ali imate tudi vi take slabe izkušnje v tej mesnici? Sem sicer opazila, da se meso prodaja po tem, kako je človek zrihtan...kakšne damice in gospodje dobijo sveže, lepo meso, če pa pridejo navadni ljudje, pa tisto, ki se valja v hladilniku že dva tedna...in kje so inšpekcije, da ne pregledujejo hladilnike, kaj se v njih nahaja????