Siol, T-2, Telemach, TotalTV....kaj izbrati da bo delovalo?
Trenutno imam T-2 televizijo+internet vendar imam zaradi oddaljenosti od centrale težave z televizijo. Tako lahko gledam televizijo samo na enem TVju, če imam aktiviranega še drugega mi zablokira.
Razmišljam da bi mogoče zamenjal ponudnika storitev pa me zanimajo vaše izkušnje oz. kaj bi vi izbrali da bi lahko gledali televizijo na dveh TVjih + internet?
Ja, še to - nimamo optike (Kupšinci), imamo pa kabelsko omrežje in seveda Telekomov bakreni vod.
Kakšne so vaše izkušnje z Telemachom?
Komentarji
Hay! (Kupšinci) Imam Telemah trojček. Po dosti začetnih težavah mi stvar dela normalno. (2 Tv, telefon, internet -35 €) Sosed ma dostri dražjo naročnino Trojčka pri Siolu, pa mislim, da tudi nima nobenih težav. Daj si pa izmeriti moč signala. Najprej urgiraj pri svojem operatelju /T2/ .
T2 spet dražji kaj?
Ne gre toliko za ceno T2ja (saj so vsi dragi) - problem je da je eno leto delalo odlično sedaj pa mi kocka in če vključim še drugi TV tudi zablokira.
Pred tem sem imel Siol pa sem ravno zaradi podobnih težav prešaltal na T2. Ker ne želim gledati kockanja in stalno klicati da mi resetirajo linijo iščem nekaj kar bo delovalo. Kupšinci smo glih toliko oddaljeni od central da smo "na meji" še delovanja.
Čudno je to, ka je eno leto normalno delalo. Ja, boš moral pošteno premisliti, poskusi najprej z njimi razčistiti, ne na ta način, da t resetirajo linijo, da ponovno izmerijo signal oziroma napako popravijo, če ne pa pač adijo od njih.
Mi mamo siol trojček (Borejci) in nemamo nikšeh problemov nej s TV pa nej z interneton.
Bakreni kabli imajo kar nekaj slabih lastnosti. Elanino, če je eno leto delalo brez težav, pa sedaj več ne deluje, je lahko težava fizično v kablih, ali kontaktih. Namreč, bakreni kabli se zleti obrabljajo, ob obremenitvah pa se ravno na takšnih kablih zelo zelo večajo pingi. Lahko je težava da so kje kabel slučajno pretrgali ko so gradili kakšno cesto ali kanalizacijo ali kaj podobnega in so ga nesposobni tehniki slabo "zaštukali". Namreč ravno pri kontaktih se dogajajo največje izgube.
T-2 imam tudi jaz in z njim nimam nobenih težav (siol je bil katastrofa) -no je pa res da sem od centrale 400m. Pokliči na T-2 (059 000 000) in vprašaj če imaš VDSL1 ali VDSL2. Če imaš VDSL1 jih prosi, naj te premaknejo na VDSL2. To bi moralo rešiti težavo. V Kolikor VDSL2 že imaš, pa jim malo zateži, naj ti pošljejo tehnike in ti malo pregledajo omarico, centralo, kable ipd. :) Če je do sedaj delalo vse okej, ni razloga da bi zdaj kar naenkrat začelo kockati. Potem takem se je nekaj zgodilo.
Pomembno je tudi kakšen kabel gre od tvoje hišne omarice do tvojega modema. Če je bakrena parica, se je čim prej reši in jo zamenjaj z UTP ali FTP kablom.
S Telemachom imam zaenkrat dobre izkušnje, upam, da se ne pokvarijo, ne smem jih preveč hvalit.
T-2 tehnik mi razlaga da lahko pride tudi do težav zaradi vremenskih vplivov ki baje vplivajo na bakreni kabel ki je v zemlji (krčenje, raztezanje ipd.)?!
A je možno da vpliva na slabši signal mogoče preveč izvedenih priklopov v zadnjem času na liniji ki gre do mene? sicer sem laik tozadevno vendar imam občutek kot da bi linijo do mene preobremenili in zato dobim slabši signal.
Elanino, možno je tudi vremenski vplivi, vendar se nebi glih najbolj zanašal na to sja so kabli v zemlji, kjer pa je, kot vemo, konstantna temperature tako pozimi kot poleti.
Da bi izvedli preveč priklopov mislim da ni možno, saj veljajo omejitve že na centrali. Več naročnikov kot centrala dovoljuje, ne gre priklopit, predvidevam pa, da pa bi priklopili več naročnikov kot kabel in pasovna širina kabla lahko sploh prenesejo, pa močno dvomim.
Najprej menjaj vse bakrene parice v hiši ki vodijo od hišne omarice do modema z UTP oz. FTP kablom. Začni najprej z tem, saj je v končni fazi lahko napaka tudi pri tebi.
To je resno malo čudno ka bi eno leto delalo, zaj pa več ne..
Kontakteraj njihovo servisno službo, pa zahtevaj naj ti servisera pošlejo ka ti moč signala zmeri..
Glede obremenjenosti linije, pa skoraj malo verjetno, zato ka bakrene parice vseeno prenesejo kar velko obremenitev, in bi kar pošteno mogle biti zaštopane, ka pa dvomin ka so..
Vremenske razmere tu nemajo takše veze..
mi mamo SiOL že 15 lejt, pa mi je vse od dialupa, isdn-ja (dvojnoga ali enojnoga, lol), dsla, pa do optike delalo 99.99% časa super. neven če je to krivo ka san nej z nekše vasi, temveč z MS, ali seeno. meni je siol skos bil, pa skos de zakon. isto kak je mobitel pri telefonskih. nekak tak ponavadi je - monopol zmaga s ponudbo in kvaliteto. :)
ge san momentalno pri amisi (za zdaj delata oba tv-ja ok, pa še slika je tudi fajna).. prešaltal pa san zatao, ka prej pri telemachi (mel san samo kabelsko) je nej bila možnost digitalne (čiglih so sprobavali na domi pa je delalo :P ).. tak ka za zdaj nemam pripomb čez amis
prav tako kupsinci, siol trio dela ok. testirano sicer samo z eno tv, vendar na racunalniku pasovna sirina 10 M vlece normalno (kadar ni tvja).
@I OWN YOUR MAMA:
To je samo stereotip! Äaba njin monopol, keroga dobiček so nej vlagali v modernizacijo. Večino telekomove optike še izda leti prejk gratelovih kablov. Firmo gratel so pa ustanovili samo zato, ka de gradila optično omrežje za cerkveni t-2.
Telekomovi delavci so zaradi monopola meli dugoletne izkušnje z infrastrukturo in omrežjon nasploh. Gda so prišla drüga podjetja so pač mela poporodne krče, so pa tüdi znižala cene storitev in telekom brsnola v rit in se je mogo zgenoti iz udobnoga naslonjača. :):)
Zdaj si pa zamisli, kakšen internet bi meli gnes den prinas, če bi telekom osto monopolist...
pa ja. saj brez konkurence monopol itak nemre biti. ali overall mislin ka je kvaliteta ponudbe pa aktualnost skos na strani teh. no, tudi cejne kak lejko vidiš npr. pri mobiteli - čigli so (vsi) cejne zdignoli, je đabest še itak čuda od opcije glede na drujge ponudnike. dobro, ne gučimo zaj o mobitelaj, ali seeno, telko ka omejnin či smo že pri monopoli. pa kakkoli praviš ka drujgi pridejo bliže ... ge po osebnih izkušnjaj toga nejsan zasledil. dosti mi je blo, ka san čako v LJ na priklop T2 tri fakin mejsce (sedež so meli na isti ulici..), pa tuj rešavo že sto in en problem pri računalaj, kera so mela ne-siol ponudnike, cilau v preteklosti. pa kakkoli se je folk telko zgražo nad to siol podporo ... ge neven, ali kda je pri t2-ji šlo kaj narobe, so se problemi samo še potencejrali in smo jih v primerjavi s siolon skos rešavali duže in bole komplicejrano. sicer pa bog zna ka sploj de z njimi, glede na to ka jih gratel toži za par 10 milijonov ...
jaz pa sem iz Maribora (centra ), pa o SIOLU slisati nikoli vec! nocem Imel sem trojcka paket, vse aparature sem 3x menjaval v trgovini Telekom, vsaki teden so se serviserji pasli pri meni in to sem prenasal 1leto in 365 dni sem imel napake ali na tel. ali internetu,obvezno pa na TV.. SIOLOVCI pojma nimajo- nimajo niti strokovnega znanaja na področju digitalizacije!Cim dalje vstran od te bande! Vsi kateri to prebirate vam povem, da so zelo prijazni na zacetku, le od njih ne mores vec in vneto ti vsak mesec posiljajo poloznice in opomine! Samo vsi cimdalje vstran od SIOLA!!!
Trenutno imam T-2 televizijo+internet vendar imam zaradi oddaljenosti od centrale težave z televizijo. Tako lahko gledam televizijo samo na enem TVju, če imam aktiviranega še drugega mi zablokira.
Razmišljam da bi mogoče zamenjal ponudnika storitev pa me zanimajo vaše izkušnje oz. kaj bi vi izbrali da bi lahko gledali televizijo na dveh TVjih + internet?
Ja, še to - nimamo optike (Kupšinci), imamo pa kabelsko omrežje in seveda Telekomov bakreni vod.
Kakšne so vaše izkušnje z Telemachom?