Selitev iz LJ v MS

|

Pozdraf. Selin se iz LJ v MS, pa me zanima par stvari:
- dober doktor v MS. Strokoven, ka de mi znal svetovati, napisati kakšno napotnico, nej pa, ka mo ges njeme gučala, ka naj napiše. Skratka, rejsan dober, tüj prijazen, če se da;
- dober inštruktor za B kategorijo, ker mo mogla začati voziti avto, javni promet je v Prekmurje užas. Takši inštruktor, ka ma rejsan znanje, potrpljenje, ker san nej glij rosno mlada, pa še straj pa odpor man do vožnje zavolo nesreče pred lejti;
- hm, pa še tou - se da ge v Prekmurje da dobiti dober pomfri? Nej zmrznjene, s pravoga krumča. Tiste babe pri avtobusne so se pokvarile, ne ven, če staro olje ne menjavlejo več, ali ka, v glavnon, pomfri je več nikši nej.
FalaFala za odgovore.

Komentarji

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA
Barbara Győrfi

Pozdraf. Selin se iz LJ v MS, pa me zanima par stvari:
- dober doktor v MS. Strokoven, ka de mi znal svetovati, napisati kakšno napotnico, nej pa, ka mo ges njeme gučala, ka naj napiše. Skratka, rejsan dober, tüj prijazen, če se da;
- dober inštruktor za B kategorijo, ker mo mogla začati voziti avto, javni promet je v Prekmurje užas. Takši inštruktor, ka ma rejsan znanje, potrpljenje, ker san nej glij rosno mlada, pa še straj pa odpor man do vožnje zavolo nesreče pred lejti;
- hm, pa še tou - se da ge v Prekmurje da dobiti dober pomfri? Nej zmrznjene, s pravoga krumča. Tiste babe pri avtobusne so se pokvarile, ne ven, če staro olje ne menjavlejo več, ali ka, v glavnon, pomfri je več nikši nej.
FalaFala za odgovore.

hydrant

z ozirom na zahteve, raj premisli če nebi v Lj ostala

Zoran Dugar

Hydrant kakše bedne maš, eti neka rajše zbluziš, kak pa ka bi napijsal kaj pametnoga ka bi joj v pomoč bilou. In nej nejsan z sobote, taka ti neven praviti, samo pa bi takoj, če bi znal. lp

Bojan Lukač

zdravnik: dr. Vörör Jánoš - zdravstveni center MS
izpit: Španik center MS (tan pijtaj, fsi dobre) - zraven nove Ekonomske šole
pommes frittes: okrepčevalnica Gaja, Noršinska ulica 1B - zraven OMV

hydrant

@listek- ka sipa zaj tij čednoga napijso?
ženska mogoče mijsli, ka če z lj prijde, ka do zaj vsij okoli njej lejtali,
doktori so za vse enaki, isto inštruktori, tej pomfri pe je že malo višek

Jožef Kociper

@hydrant prav maš,ženska ne ven ka bi rada,pouleg toga pa opasne bedarije spitavleš,dober doktor,to je isto kak bi pijtala keri je dober jebač v Soboti,različne odgovore dobiš enin je dober eden ,ka je drujgome slab -relativno,isto je z inštruktoron,ka si pa ščela z krumpčami povedato pa ne ven,olujpli si krumpič doma ,pa si ocvre,ženske še pa delajo vedno dober krumpič,vidiš tou je zaj isto kak z doktoron,meni je te krumpič dober.Če si pa že v lejtaj se pa rajši z biciklinon po Soboti vozi hitrej prijdeš do željenoga cilja kak z avton,bar ge se vozin.

Burgola

za inštruktora priporočan Antona Horvata (avtošola Asta Avto). Voziš pa clio-ta.

Kaja Kuhar

Prvo obliži za hujšanje zaj pa pomfri.... Zanimivo...

Tadej žižek

Horvata bi tudi ges priporočo ... 
Pomfri maš tudi preci dober pri novon Merkuri ...
Doktor ... to pa ne ven ka ne odin dosta okoli njih :)

Sobochanec

Dober doktor je Borovšak, dobre šoule nega, za pomfri je pa zakon Francija. Diklina, mogouče bi se probala za kakše prehodno obdobje malo zahodno od lublane obrnouti.

btw
Oblijži za hujšanje idejo fküper s ponfrijon, kak špricer pa Rupurut.
Pejt špricerof pa en Rupurut, pa znouva od začetka.
Oblijži pa pomfri pa lejko majo malo bole intenzivno frekfenco.

veverca

@Sobochanec, malo si zloben, geli? K patologi jo glij nej trbej napoutiti...

Luana L. Luk

Mislen ka ste se zaj malo preveč razburili nad njauf, saj je pa samo ščela malo pomoči, Sicer se tude mene vprašanje pomfrija zdi glupo zatau ka ma sakše svoj okus glede toga, taka najbokše ka ideš malo sprobavat, mene je seposejde dober ;)...Glede doktora pa nejso gvušno si isti, mejla san eno v soboti kera v treh lejtaj neje bila sposobna kartona prenesti od prešnjoga doktora k njoj, taka od bolezni v teh lejtaj sploj nega nikšeh podatkov (ja, prepisala san se že od nje). Javi prevoz se me pa zdi kar okej, glede na to, ka je tak mala ka te nede škodelo če boš peške odla ;)

Vesna Dolšak

Doktorja si najdeš, ko se preseliš, malo povprašaš okoli in ...
Pomfri si pečeš doma.
Inštruktorja pa tudi najdeš, ko se preseliš, v kratkem času, malo povprašaš okoli in to je to.

Sobochanec

@veverca
Tou san malo tak ironično mislo, ka se gvüšno nede bunila, če kaj zafrčka. Sicer pa on sakši betek gor najde.

Diklina je pa lekar itak sobochanka na začasnon deli v lublani, pa v glavnon situacijo pozna ali njej pa raztolmačijo domači.
Škoda, ka se AnaLiza ne seli, njej bi se dalo boukše tanače talati.

Vesna Dolšak

Sobochanec, kakšne nasvete bi pa ti meni talal? 
Kot je omenila že ena od sodelujočih, res je, Sobota je tak mala, da lahko greš tudi peš malo okoli. No ja ... avto šolo boš že našla in dohtarja tudi, pomfri si pa res kar doma raje peči.

veverca

@AnaLiza, previdna boj s Sobochancon, ka je un velki huncvot!

Ferrero Rocher

Glede doktorja ti priporaučan dr. Dejana Koveša, v Tišini ma privat ordinacijo.

Sobochanec

@veverca
"Huncvot!" Dobro couno si mi zakelila. Vüpan, ka si z opozorilon nej koga gor zosagala.

@AnaLiza
Ges bi ti povedo s ken se nesmiš fküp smejtati, koga nesmiš postrani glejdati, kumi se moreš lipou pokloniti, pa tak dale, ka nebi zgüblena bijla, če bi te kakši vöter v naš varaš odneso.

Vesna Dolšak

Sobochanec  sem se že bala, da mi tega ne bo nihče povedal.
Še dobro, da si se javil, res hvala, tak da vem, na koga se obrnem prihodnjič, ko bom tam okoli se klatila.

Barbara Győrfi

Ferrero Rocher, Bobo, Burgola, fala, rejsan.
V Soboto se selin tak ali ovak. MS ma prednosti, kere LJ nema, ne ven, zakoj eni Sobočanci (ali širše, Prekmurci) mislite, ka je v MS vse slabo, v LJ pa vse cveti ... Neje tak. Odvisno, ka iščete. Ges vedno bole iščen mer, pa ka mi nej trbej pol vöre do banke ... Takšne stvari, kere so van samoumevne. Slabi lidje so pa itak vsepovsede, zaradi njih se rejsan ne bi trbelo seliti. S kec ideja, ka pričaküvlen, ka do vsi okouli mene lejtali? Rejsan mi neje jasno, tüdi z mojih pitanj tou neje razvidno. Seveda pa je jasno, kelko je takša pripomba poštena do mene.
Če se človek seli, je pač normalno, ka more menjati tüj doktora, zatou ne ven, odkod zgražanja nad mojimi pitanji. Eni med vami malo razmislite, verjetno je malo žmetno, ka bi iz MS odla k doktore v LJ, nej?
Doktori - sami znamo, ka neje sakši dober. Ali je sploj za koga dober takši, ka vas sploj ne pogledne, ali ga pa nigdar nega, kak man zaj doktorco v LJ, ka se po nouvon rajši direktorco ZD ide? Sigurno je takši nej vrede, in nej so vsi isti.
Inštruktora mo žal nücala najbrž zaradi posla. Man svoj s.p., zaradi miselnosti eti mo mogla menjati dejavnost. Zdaj man varstvo živali na dome in od toga tüj nemo mogla živeti. Verjetno je malo hecno, ka ne bi mogla opravlati kakšoga terenskoga dela, zatou ka ne vozin, nej? Naj se z biciklnon vozin npr. na Hodoš? V LJ se da priti kamakoli z javnin prevozon. Sama san nasprotnica vozarjenja z avti (ekološki razlogi), in podperan javni promet, ali sami znate, kak je v MS in zakoj je javni promet tüj nej razviti.
Po Soboti že itak odin peški. Kelko vas s centra odi peški v BTC? Ges ja, za vas pa rejsan ne ven ... )
Pomfri - takak ste sami pravli, za sakšoga je dober kakši drügi. Ge san pitala samo za takšoga, keri je s svežoga krompira, nej zmrznjenoga. Eni ste pravli, naj si ga pečen doma. Seveda, večkrat, takši je super, če pa sküp človek sešteje stroške, pa cajt, pa se glij ne splača. Ka o pucanje sploj ne gučimo. Včasih tüj cajta nega, laufaš ge po varaše, kak boš šou domov neka pečt? Saj tüj nej trbej, ka vsi gejmo vedno samo kebabe pa hamburgere, nej? 
Aja, nešče se je spotekno v shujševalne obliže. Če san pisala o njih, še ne pomejni, ka san jih tüj uporablala, nej? O njih san pisala zatou, ka je te trg povsem neurejene, pri nas lejko iznajdljive posamezniki uvažajo vse mogouče pa tou odavlejo lahkovernežen. Tou je bila poanta. 
Hecno, kelko zlobe pa posmeha prinesejo ena tri navadna pitanja. Mogouče pa tou vseeno povej več o tistih, kak tou pokažejo, kak o meni? Ne ven, zakoj eni avtomatično slabo mislijo o nekon, čiglij ga sploj ne poznajo. Mogouče dugi čas v živlenje ...
Torej, Bobo, Burgola, Ferrero Rocher, fala. Če bi bili vsi lidje takši kak vi, bi bil svejt fajni. Vsepovsedi, v MS ali v LJ. Uživajte!

Jana Bohar

Ob branji določenih tem na forumi človik več ne vej, če bi se smejo ali jouko ...

Ferrero Rocher

Diaspora, kak praveš glede doktorov.ene resno mislijo ka so neven ka,paciente pa se ne posvejte kak bi se mogeu,škoda besed.Za dr. Deana K.ti pa praven zatau ka je resno dr. na meste,buo je moj profesor v sš.Vačik pa si zeme čas za tebe kak trbej.javi za keroga dr. se odlaučiš

Barbara Győrfi

Ej, sori, nej san gledala nika te teme, zaj san slučajno vidla ... Ja, dosta doktorof je takših kak praviš, zatou san si rejsan iskala nekšoga dobroga. Moja v LJ je bila dobra, dokler neje gratala direktorca ZD za študente. Te pa - gotovo. Nikdar je neje bilou, fse na hitro itd., taka bi menjala doktora tüj če bi ostala v Lj.
Od dvej kolegic san dobila info, ka je Lang vredi, ščela san se pri njen zriktati, pa že več kak leto ne gemle nouvih pacientov. Te pa san si zaj na hitro zrihtala Edith Žižek Sapač, vütro že moren k njej. Vüpan, ka je rejsan vredi, pa seeno škoda, ka nejsan prle vidla tvojoga posta ... Če de trbelo, pa pač menjan, tak ka fala za tvoj post. :)) Uživaj v sončke, tüj če je dešč. :))

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Lokalno

Vse v Lokalno

Šport

Vse v Šport

Kronika

Vse v Kronika

Politika

Gospodarstvo

Slovenija

Scena

Svet