SD se gre volilno kampanjo v srednji šoli?
Mi kdo zna razložiti kaj ima opraviti stranka SD na soboški gimnaziji in predvsem kaj se ima tam za kazati njihov županski kandidat?
Politična propaganda in volilna kampanja v srednjih šolah je prepovedana!
Da se ob evropski poslanki SD slika Andrej Horvat ni nič novega, saj smo ga v zadnjih dneh videli izključno na PR dogodkih (le kdaj potem dela, če se non stop kaže medijem?).
Da pa je bil ob poslanki tudi Bencik, ki ni član SD, pa nima s poslanko SD nič za opraviti in gre za čisto zlorabo dogodka za kazanje njihovega županskega kandidata. Nekateri gimnazijci so že tudi volivci...
vir: http://www.pomurje.si/aktualno/pomurje/evropska-poslanka-obiskala-gimnazijce/
Komentarji
Če bi članek prebral, bi videl da je tam bila kot poslanka Evropskega parlamenta in ne kot članica SD. Govorila je dijakom o delu Evropskega parlamenta in ne o delu SD-ja, zato je tvoje vprašanje rahlo butasto.
flower-in-the-sun
evroparlamentarka gor ali dol: če vztrajamo, da je cerkev ločena od države (in šole), naj bo od šole ločena tudi politika.
Ja cuj za rejting trbej poskrbeti, ker jim je malo padel... iskanje potencialnih volilcev in novih partnerjev, pa ceglih med mladostniki ali otroci... to je del politike
ka zastavic rdecih so van nej dali?
btw fala ka si to objavil
xeros-tij se pa od lds-a ali pa sls-pa ste nej tan bilij pa te vnaus ide....
Zarade menej če de jelinčeč z mitraljezon tan odo,....
KLIPAN
Odgovori prosim, kaj je tam delal Bencik? Pa potem deli "komplimente" o butatstih vprašanjih...
Srečanje z evropsko poslanko ima kaj opraviti z Bencikom? Razen da se je promoviral kot županski kandidat, kot sem napisal... Po domače povedano, prilepil se je in zlorabil osnovni namen srečanja. Ali so bili morda srednješolci povabljeni na pogovor z evropsko poslanko in županskim kandidatom?
Šola in politika nimata in ne smeta imeti nič skupnega! Volilna kampanja se v šoli ne dela!
P.S.
gocila, kaj je tebi vseeno meni ni. Politika naj ostane izven šole, kjer vzgajamo mlade.
Politika JE v šoulaj!
Napijši enoga ravnatela, keroga so brez politične podpore na ravnatelski stolec posadili.
btw
Se mi pa zdij konkretna poteza SD-ja mijmo. Niti malo kul.
sobochanec, glede ravnateljev imaš prav. Čeprav tega odkrito nihče ne prizna.
In sedaj ravnatelji vračajo usluge.
Minister pa nič. Ker so to njegovi frendi iz SD. Edino Pahor bo spet rekel, da njegova vlada izvaja nove etične norme. Samo poštenje in strokovnost pred politiko :)
Eni resno ne vejte ka pomeni pojem politika.... Kak leko šolo ločiš od politike? Šola je del političnoga sistema, ka van trbej to doj narisati? Zgleda ka van nej jasno ka je nej politika samo tisto ka vidite na tretjon kanali kak se pogajajo v državnon zbori pa večer na poročilaj...
Vrtec pa prvi par razrejdov osnovne se ešče nikak da loučiti od politike. Dale pa več nejde.
V momenti, gda moreš deco nafčiti, kak je grato človik, se že začnejo lejvo desne ideološko politične delijtve. Lejvi ešče itak larmajo, ka z opice, desni pa ne popüjščajo, ka z Ejvine pohote.
Za vrtec je pa bijla zanimijva "politična" situacija, gda so par lejt nazaj iskali nouvoga direktora.
Drago Balajc
No, prosim vas, brez razburjanja. Politika je že zdavnaj v šolah. Vprašanja: ali odhod na sredine demonstracije v Ljubljano ni politika? Ni to čista manipulacija? Ali v resnici kdo verjame, da zadaj ni politike? Celo poslanec SNS je učitelj na soboški srednji šoli. Pa ne mi reči, da pri njegovi izvolitvi niso imeli nič takratni bivši in bivši dijaki! In še: če delaš v šoli in imaš interes, lahko manipuliraš z učenci. Lahko bi še dodal: soboška gimnazija ima določene želje, potrebe in interese. Če je bil tam danes bodoči župan in če bo to koristilo šoli je to super. Tudi to je politika. Matt ima v tem čisto prav.
Dejstva so posem preprosta:
Tema obiska je bila pogovor s poslanko. Do sem vse v redu in prav. Pojavljanje županskega kandidata v tematiki, ki nima z njim nič za opraviti (ni evropski poslanec), pa je zloraba šolskega dogodka za povsem druge namene.
Če bi samiva z Drejčijon bila, bi se okouli gučalo, ka hmm hmm... nika mata.
Rešijtev je županski kandidat, ka je malo svejčo podržo.
Xerox
Navsezadnje mi doj visi za SD in za tega Bencika (sploh ne vem kdo to je), tebe pa prosim, da se oglasiš tudi, ko bo kakšen župnik kje blagoslovil odprtje kake nove šole.
KLIPAN
v prejšnjem postu si mi delil butce, a zdaj pa nimaš argumentov za svoje trditve, za katere sem te prosil? To še največ pove o tebi.
Isto velja za tvoj primer z župnikom.
Župnik, če že kje blagoslavlja novo šolo (tega nisem sicer še nikjer videl), je verjetno tja povabljen, ker sodeluje v protokolu odpiranja. Dvomim, da pride nepovabljen (kot je to naredil g. Bencik).
G. Bencik, pa z evropsko poslanko in tematiko dogodka nima nič, torej se je enostavno tja prišel le kazat.
To me moti in to ocenjujem kot zlorabo. Kapiš?
No ti pa te povej kak znaš ka je nej biu ta povableni??
Saj je meni to tudi čista mimo,ka nede pomote,al kak te li ti znaš ka je dejansko što nej tudi njega pač povabo ta?? Zaj či je pač nej tvoja politična opcija,pa še ne pomejni ka moreš zaradi toga eti nekšo modrijo tirati...
Xerox,
se pravi, gospa je bila v šolo povabljena kot Evropska poslanka in je dijakom razlagala delo Evropske poslanke. Je pa tudi članica SD in meni se zdi normalno, da če pride ona v Soboto na obisk, da jo sprejmejo člani njene stranke in so pač z njo dokler traja njen obisk v tem mestu (malo bi bili čudno , če bi jo sprejeli člani sds-a).
Po tvoje bi ta dva (Bencik, Horvat) morala počakati pred šolo v zatemnjenem avtu, da se ne bi našel kakšen tip kot si ti in to takoj povezal z predvolilno kampanjo, ki bo nekje konec leta (se mi zdi)???
Malo pretiravleš, drugič pa bo prišel kdo iz tvoje najljubše stranke in de vse vredi, boš vido.
@Klipan
obisk poslanke evropskega parlamenta naj ne bi imel nič skupnega s stranko SD. Vabili so jo kot evropsko poslanko, ne članico SD. To bi moralo veljati za kateregakoli povabljenega evropskega poslanca.
Ker če so jo vabili kot članico SD je to že spet problematično. In če pride poslanka evropskega parlamenta to še ni konvencija SD, kamor potem pride pol soboškega SD.
In res je, tudi Horvat tam ni imel nič za iskati, če smo povsem natančni, ker nima nič za opraviti s temo pogovora. Poslanka pa tudi ni taka revica, da rabi vodiča po MS.
Bolj kot eni zagovarjate zadevo, bolj se kaže, da je politika vdrla in zlorabila dogodek, ki ne bi smel biti strankarsko obarvan (pogovor o delu evropskega poslanca).
@joc69
vem, da ni bil povabljen. Uradno ne. Da ga je pa povabil Horvat, je pa itak del tistega, kar se ne bi smelo zgoditi in kar nima kaj iskati v šolah.
Kdor mi pa ne verjame, da so tovrstni strankarski shodi v šolah prepovedani, pa naj pokliče na šolski inšpektorat ali na Ministrstvo za šolstvo. Jaz sem in vem o čem govorim!
ZOFVI
Zakon o financiranju Vzgoje in izobraževanja
ZOFVI - poglavje XI. AVTONOMIJA ŠOLSKEGA PROSTORA
72. člen
V vrtcih in šolah je prepovedano delovanje političnih strank in njihovih podmladkov.
Pa bože mili Xerox, pa kaj res misliš da če bi povabili kakega Evropskega poslanca SDS, da ga nobeden iz mestnega odbora SDS ne bi sprejel in z njim šel na šolo??
V članku ti lepo piše o čem je govorila ta poslanka in kaj je dijake zanimalo, kaj ma zaj to veze z nekimi bolenimi volitvami konec leta, lepo te prosim. Dva tipa iz Soboškega SD še ni strankarska konvencija, zato ne pretiravli in ne napihuj zadeve brezveze.
Ne rabi vodiča po Soboti?? Ko bo naslednjič prišel Janša v MS si dobro poglej in preštej koliko vodičev po MS bo imel.
Zadevo si iz vsega skupaj naredil ti, ki iz nekega brezveznega obiska na šoli delaš sceno.
Moram pa ti vseeno čestitati. Si edini, ki je odkril da je "politika vdrla in izrabila dogodek na šoli". Nobenemu mediju in profesionalnemu novinarju ni to uspelo.
Vprašanje je samo, če so novinarji tako nesposobni ali si ti taki majster. Kaj misliš?
Ravnateljica bi lokalnim strankarskim veljakom (katerekoli stranke), ki nimajo kaj opraviti s tematiko nastopa evropske poslanke, morala prepovedati nastopanje pred učenci. Tako enostavno je to. Če spoštuješ zakon. Tako pa bo imela priložnost odgovornim razlagati njeno razumevanje 72. člena ZOFVI.
Sicer pa Klipan, lepo vas pozdravljam v SD. Jaz ti serviram argumente za moje pisanje, ti floskule.
xerox , tij si rejsan velki seronja , ko je bil peterle na isti šoli sploh ni bilo nič narobe , ko je bila evropska poslanka mazej -kukovič lansko leto na drugi srednji šoli ni bilo nič narobe.vi desni ste isto kot muslimani--vsi , ki niso v vaši bandi je potrebno uničiti!!!!!!!!!
xerox, tü maš argumente.... prešti si program obiska predstavnikov SDS na Koroškon.... pogledni ge so bilij.... v enon dnejvi so obiskali eno osnovno in eno srednjo šoulo... in tou majo vse lepou objavljeno na svoji strani:
http://www.sds.si/media/obisk.ps.sds.v.koroski.regiji-medijem.doc
Njihovi programi obiskov regij se v bistvi ne razlikujejo.... sigdar obiščejo tüdi kakšno osnovno in kakšno srednjo šoulo.... tak ka se hejnjaj prosin blamejrati. OK?
@dexter,
@miren
sta kje v mojem pisanju zasledila, da toleriram tovrstno početje drugih strank?
Pa kaj mi zdaj kot protiargument ponujate župnike v šolah, pa druge stranke v šolah?
Poanta mojega pisanja: to ni dovoljeno! Zakon je jasen. Ali pa priznajmo, da se ga ne držimo.
P.S.
Se še spomnite, kako je Pahor pred volitvami obljubljal, da bodo oni drugačni, ko bodo na oblasti?
Ne ven, če tolerejraš.... ali obsojaš pa nekak nej. Pikno si se samo v SD..... ostale si pa niti omejno nej pa čeglih tou delajo čista vsi. Tij nan zdaj tü nekše populistične odavleš tak kak če bi zdaj tou biu konec sveta ka se je of v šouli pokazo.... tak kak si pravo zakonov se nišče ne držij.... in nišče se kaj dosta zaradi toga ne čejše.... samo tij očitno.
Pa iz tvojih vseh prejšnih postov na ton forumi je jasno za koga navijaš in ka je biu namen tvoje otoiritve tej teme. Politika rejsan ne soudi v šoule, tak kak tüdi cerkev nej... ali jebi ga.... tomi se gnesden ne da izogniti.... pomali do si že v vrteci nabejrali volilce.
Spoumnimo se vseh politikov keri so nan obljubljali ka do oni drugačni, če jih izvolimo.... in ne ven zakoj bi zdaj naj biu Pahor drugačen od Janše in drügih keri so kdaj koli bilij izvoljeni.... vej je pa politik in tou njemi je dužnost ka nas okouli prinesej.
Pa zanijma me tüdi, če boš se tüdi te tak gor proso gda de se Štihec v keri šouli prikazo. Če bi Tonček doubo podporo SD-ja pa bi se on zdaj tan pokazo namesto Bencika bi ziher tij nej tej teme odpro. Gelibar?
xerox--ta obisk sploh ni bil politične narave , ampak zgolj , da učenci spoznajo delo evropskega parlamenta , če pa slučajno kdo drug pride zraven pa ga ne morejo ven vreči , še bolj noro bi bilo , če bi ta evro poslanka prišla sama, pa bi tam iskala--vhod , pisarno,wc----mar ne xerox , potem tudi ne bi bilo vredu , za mene je ta debata končana , ker je bila ta debata ena od najbolj bedastih---tudi , če bi prišel župan na katero šolo , bi bilo po vašem političen obisk ali direktor državne ustanove ali kateri koli minister , ki ni janšev---bedasto
dexter,
se opravičujem ostalih ampak zdaj se bom tudi jaz spustil na osebni nivo, kot si se ti.
Raje še naprej šraufaj kolesa in ne soli pameti drugim, zlasti, ko nimaš in ne navedeš niti enega argumenta. Posploševanje , da to delajo vsi, si zatakni za uho. Jaz sem odreagiral na konkreten dogodek. In niti z besedico v tvojih odgovorih, ki so usmerjeni povsem osebno proti meni, nisi pojasnil v čem nimam prav. Piši o tematiki, ne o tistem, ki je odprl temo. OK?
Kaj pišem v ostalih temah in za koga navijam je moja pravica. Ali bi mi rad solil pamet tudi o tem kaj in kako naj pišem v drugih temah? Kot mi kratiš pravico, da v tej temi povem svoje mnenje o nedovoljeni dejejavnosti SD v šoli.
Očitno ti namen foruma ni jasen in si si prisvojil pravico, da drugim razlagaš kaj smejo in kaj ne smejo pisati in kdo se s čim blamira. Malo se skuliraj OK?
Oprosti.... se ti globoko opravičujem... nejsan znao ka maš za soljenje pameti tij ekskluzivno pravico na ton forumi.... pa tüdi pravico ka se ob sakšoga obregneš, če pa tebi što kaj povej nazaj pa se začneš đoukati. Se ti rejsan še enkrat fejst opravičujen pa se umikan ka ti slučajno več nemo kaj naroube povedo. Ta tema je zdaj samo še tvoja.... tak kak cejli forum.
Bravo xerox!
Odprl si dobro temo. Ne vem, zakaj se ostali pritožujete. Saj je pravilno povedal. gre za kršenje pravilnika, ne glede na stranko, ki je bila vpletena.
Pa kaj spet mešate Štihca zraven. Je trenutni župan in se z vso pravico pojavlja na kakršnih koli dogodkih in bi bil primeren vodič za evropsko poslanko.
Ne fantazirajte o iskanju WC-jev. Na vsaki šoli so dežurni učenci, ki usmerjajo prišleke. Ob dogodkih, kot j bil ta, pa gostujoče pričaka vodstvo šole. Kdo bi bil primernejši za to, da poslanki pokaže kje je WC. Pa saj ne bo šla na moškega ...
Drago Balajc
Da, Fajonova bi morala stopiti do dežurnoga in mu reči: Daj, pojdi po ravnateljico in ji reci, da je Fajonova prišla.... Če gledamo strogo formalno je že sam obisk Fajonove politično dejanje. Evropska poslanka gor ali dol, ona pripada neki politični opciji in je nosilec idej te opcije. In še enkrat: politično gledano je bil za gimnazijo obisk državnega sekretarja in bodočega župana dobra poteza, ki bi ji lahko pomagala pri uveljavljanju njenih interesov. Drugače pa menim, da so Janševci že živčni, ker že na vodi čutijo, da bodo ostali (spet) brez županskega mesta v mestni občini. Za to gre, mar ne?
Obiskovanje šol je stalnica političarov. So What?
Zdaj pa frka, ka se je tou zgoudilo v Soboti. Brezvezna frka. Dexter je navedo Janšovo ritanje po koroški šoulaj, pa nega niti enoga komentara zgražanja. Why?
Se pa strinjan, ka se trenutni župan MORE pojavlati na vsej javni zavodaj na območji njegvoga županovanja. Vabijo pa sprejemajo ga (več ali menje) kadri, kere je njegov mašin kadrovau v organe vodenja in/ali nadzora.
Samo, tej kadri so apolitični.
Kakšne oslarije zdaj eni strejlate.
Postavlja se kao vprašanje što de poslanko vodo po šoli, na WC ipd. Poslanka je visoki obisk za šolo, zato jo mora sprejeti in voditi ravnateljica. Pika!
Kdo jo vozi po MS? Najbolj sta primerna glih oba ostala sodelujoča. Horvat in Bencik. Za šofera mislim. Bar za nekaj...
Nemreta pa omenjena sedeti za mizo pred učenci skupaj s poslanko v temi "delo evropskega poslanca", ker o tem nemata pojma!!!!!!!!! Xerox ma tukaj absolutno praf. Drejči je pač izrabil situacijo za promocijo, ravnateljica pa naivno spadnola na finto (ali pa je zavestno to dopustila, kar je potem zelo nespametno z njene strani in za kar lejko odgovarja).
Tisti, ki pa pametujete, ka bi mogo še Xerox kaj povedati o obiskih politikov na Koroškem in jih obsoditi, pa ste itak brez kompasa in niti ne vejte kakše sumarije pišete. Pa človek je omenil dogodek, o katerem so poročali domači mediji. Eni ste zdaj najšli obisk Janše nindri na Koroškem in to je zdaj kronski argument, ka Xerox nema praf. Logika vam je glih nej jača strana...
P.S.
Sobochanec pa nemre brez omembe župana. Tema je nekaj drugega. Ali zakoj bi se držo teme, če te nemre srati po svoji obsesiji. Štere kadre pa te župan osebno nastavla v šolo? Janšovo ritanje po koroških šolah pa neje obsodil :) :) :)
@franci
... kadri, kere je njegov mašin kadrovau v organe vodenja in/ali nadzora...
Iz toga lejko preštejš, ka san nej osebno na župana zakelo kadrovanje. Tij pa "poizvedi", što kadruje (pa imenuje) člane upravljanja pa nadzora v javni zavodaj, na nivoji občine.
... Janšovo ritanje po koroški šoulaj, pa nega niti enoga komentara zgražanja. Why?...
Iz toga pijtanja pa lejko preštejš, ka bi (oz. san) zgražanje pričakovau, pa se nišče ne zgraža ?!? Why?
Na tvoje razumevanje mojih pijsanj pa ges neman vplijva. Mogouče so vzgojitelce pa učitelce delale preveč kampanjsko.
@sobochanec
Kadruje mestni svet, ge majo večino LDS+SD+romski LDS :) Ka uni potrdijo, to je, ker majo večino.
In ti praviš, ka tovrstni kadri "vabijo in sprejemajo župana". Glih nejd fküper glede na opisana dejstva.
Moje razumevanje je povsem OK. Pometi še malo pred svojim pragom glede na tvojih trditev brez logike (in realne osnove)
@Francek, cuj k ravnatelon napijši stranke!
Sukič Ringo (SPTŠ), Petrijan Darko (Ekonomska šoula), Zlatka Lebar (Medicinska šoula), Ravnatelca Vrteca MS,...
Ima toga još, samo mi zdaj na pamet ne prijde.
Člane svejtov zavodov glij tak imenuje mestni svejt. če maš čas lejko malo preletijš kadre pa stranke.
Samo zdaj ne seri, ka šinflen, za niti enoga san nej pravo, ka slabo dela !!!
btw
Dr. Drejči je v intervjuji na ton portali nejdugonazaj omejno, ka bi trbelo zamenjati ravnatelco soboške gimnazije, kao, ona že predugo segrejvle stolec, pa je zapadnola v monotonijo.
Konklužn (za pomouč): Mogouče je Regina C. nej članica SD ali je seeno Drejčija z ekipof pistijla prejk praga.
@sobochanec
sicer se mi več ne da s tefu potačkati, ker itak ne boš nikoli priznal, ka nakladaš kar tja v tri krasne.
Evo še zadnjič dejstva:
- ravnatelja SPTŠ imenuje minister, ne župan ali mestni svet
- ravnatelja ekonomske šole imenuje minister, ne župan ali mestni svet
- ravnatelja medicinske šole imenuje minister, ne župan ali mestni svet
Člane svetov zavodov imenuje mestni svet, ge ma večino SD+LDS+romski LDS. Kar oni potrdijo, to je zakon, pa če se župan ali mestna uprava na trepalnice vrže.
Za boga svetoga: kak ti iz toga te lejko napišeš:
"župana vabijo pa sprejemajo ga (več ali menje) kadri, kere je njegov mašin kadrovau v organe vodenja in/ali nadzora."
Povsem po nepotrebnem (kak gelibar je že v tvoji navadi po pitanju tvojih osebnih antipatij) v debato vlačiš župana in to v nikši izmišljeni situaciji, štera z realno situacijo nema veze. Župan nema nikši glasovalni mašin, kvečjemu je ta glasovalni mašin (mestni svet) proti njeme!
Drugim očitaš težave pri bralnem razumevanju sam pa:
- se ne držiš tematike
- izkrivljaš dejstva
- zavajaš
Face it!
Vege na to temo. Pametnejši popusti
Bravo Francelj.
Napijso si stranke ???
Prešti še enouk moj stavek keroga si tij citejro, pa nikak nej zarazmo!
Pomoč: "...njegov mašin kadrovau..." san mislo na kadrovski mašin SDS-ja (oz. do nedavnoga je bil lokalni lider stranke naš župan). Kapišo?
Moja (po tvoje) izkrivljena dejstva pa zavajanja ti pa potrdijo Soboške novine. Glejdaj samo slike, tekst pa püsti, ka neboš pa kaj naoupak razmo!
"Samo zdaj ne seri, ka šinflen, za niti enoga san nej pravo, ka slabo dela !!!"
Tou bi tudi od menej bilou se za tvojo glavau, pa čao.
Če bi ta obisk, bil res zelo sporen, bi to objavil vsaj eden resen cajting ali kaki drugi medij v državi oz. v Pomurju. Ampak sporen ni bil niti enemu profesionalnemu mediju oz. niti enemu novinarju, zato je Dexterjevo pisanje brezveze.
Niti Janševa Slovenski tednik oz. Ekspres tega nista objavila. Aja, pozabil sem da jih nega več........
Mi kdo zna razložiti kaj ima opraviti stranka SD na soboški gimnaziji in predvsem kaj se ima tam za kazati njihov županski kandidat?
Politična propaganda in volilna kampanja v srednjih šolah je prepovedana!
Da se ob evropski poslanki SD slika Andrej Horvat ni nič novega, saj smo ga v zadnjih dneh videli izključno na PR dogodkih (le kdaj potem dela, če se non stop kaže medijem?).
Da pa je bil ob poslanki tudi Bencik, ki ni član SD, pa nima s poslanko SD nič za opraviti in gre za čisto zlorabo dogodka za kazanje njihovega županskega kandidata. Nekateri gimnazijci so že tudi volivci...
vir: http://www.pomurje.si/aktualno/pomurje/evropska-poslanka-obiskala-gimnazijce/