Robotski sesalniki

|

Zanima me če ima mogoče kdo kaj izkušenj s temi robotskimi sesalniki? Vem da obstajajo neki Roomba ampak so kar precej dragi. Sem na internetu zasledila občutno cenejše sesalnike, ampak ne vem kako je s tem. V bistvu niti ne vem če so tisti Roomba dovolj močni in natančni ali je še vedno potrebno s sesalcem in metlo letati po stanovanju?
Sem pa gledala še te sesalnike: http://www.enaa.com/oddelki/mojDom/izd_1687_710528_Robotski_sesalnik_IV…

Komentarji

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA
Martina Horvat

Zanima me če ima mogoče kdo kaj izkušenj s temi robotskimi sesalniki? Vem da obstajajo neki Roomba ampak so kar precej dragi. Sem na internetu zasledila občutno cenejše sesalnike, ampak ne vem kako je s tem. V bistvu niti ne vem če so tisti Roomba dovolj močni in natančni ali je še vedno potrebno s sesalcem in metlo letati po stanovanju?
Sem pa gledala še te sesalnike: http://www.enaa.com/oddelki/mojDom/izd_1687_710528_Robotski_sesalnik_IV…

čriček

Metlo pa pet minut časa si najdi, no brez zamere, -- mislim ka je to še skos brezpotreben avantar v hiši.

Martina Horvat

Ne gre za to, da ne bi našla časa, ampak me mika predvsem to, da ta sesalec doseže prostore pod kavčem, posteljo, omarami in podobno. Skratka tam, kamor je z metlo in običajnim sesalcem težko priti. V vsakem primeru pa je fajn, če ti tistih pet minut (čeprav ni nikoli samo 5 minut) ostane za druge stvari.

Martina Horvat

Sem mislila, da je očitno, da razmišljam o tem. Zanima me pač če je ta stvar uporabna ali ne in če so tisti cenejši kaj slabši kot tisti dražji in v čem so slabši.

čriček

Ka ne bom tvezil in pisal tisto kar lahko sama prebereš, mislim da je velika razlika v modelih , od časa do  ......itd.

1411

zaj si pa predstavlaj ka pride tašča na obisk, ti maš nogej na mizi, tou čudo pa samo sesa. neven neven ka bi pravla :D

Roman Hozjan

Zumbo? Nisem ravno gospodinja... A ve damice se menite o pripomočkih za potešitev spolne sle ali?

dupont

ahjaj že pa ste eno temo odprli ge si lejko mali lidje delite pragmatične skrivnosti in go-arounds.pa tu pa tan si še malo v lasej skočite
roomba je trenutno najbokši robotski sesalec če se o ton pogučavlemo.maš dosti rezervnih delov,tudi na črno se dajo dobiti. za ostale ti težko kaj poven,samo že sama roomba nuca tak eno malo generalko letno ker so te plastične zadeve preci obrablive. kaj drugoga kak roombo se trenutno ne splača kujpiti.za stanovanje  v bloki se ti tou po moje ne splača či pa maš več kak 130m2 kučo pa je že ok.

čriček ges bi tebe vido kak bi ti z meklof tepih pometo

čriček

Čriček* ne puca z metlov  tepihe, jih obnese na zrak ka se malo preluftajo pa jih te lepo stepe oz. sklopfa. nej sam oboževalec tepihov in tapisonov , to malenkost pri postelah  / tekači / pa že udesim po svoje.Če bi mene što pravo naj se odločin za nakup sesalca robota, bi se rajši odločo za nakup kosilnice robota, trave man več kak pa pucanja po  stanovanji.

ii.coconut

tinka robotski sesalniki so super, niti drobtinica ne ostane za njimi, tak ka, če si ga želiš si ga kar nabavi žal ti ziher nede. komentare z metlo pa minutko časa pa ignoraj, saj znaš kak pravijo, na tisto ka si folk nemre privoščiti je skos ljubosumen ;)

Zoran Vogrinčič

Tinka doma mamo roombo, ti pa predlagan ka kupiš v tujini... Nemčija se zelo splača (prinas je bila prodajna cena 500 €, v Nemčiji pa 300 €, zdaj so seveda že nižje cene)... Kar se pa tiče učinkovitosti... Je zelo temeljit, ampak nuca čas. Predvsem ga zjebajo velki prostori, ampak se enostavno reši zadeva... Kda kupiš Roombo, gledaj ka dobiš cuj "svetilnik", keri z IR žarkon omeji prostor.. Tak naprimer razdeliž velko sobo, na dve majnši, ka se sesalec lažje orientira. Se pa sesalec avtomatsko vrne na polnilno postajo, kda je prazen, se napuni, pa nadaljuje sesanje tan ge je osto... 

Dražji modeli pa majo sistem svetilnikov, kere postaviš med štoke, in roomba dela po naslednjon principi..: posesa prvo sobo, ide v drugo sobo, če se slučajno sprazni ide nazaj v prvo sobo na polnilec, se napuni, ide nazaj v 2 sobo, puca dale.. itd... Maš pa tudi možnost programiranja dnevnoga čiščenja ob točno določeni vri pa dnevi... Npr naštelaš ka vsaki drugi den ob polnoči začne pucati, pa maš ob 8 vgojno posesano stanovanje...

Pa še glede različnih materialov... Tepihi so nej problem, mantra ga samo če je debelejši od 2-3 cm... Ma pa tudi poseben senzor za večjo umazanijo, ge vklopi spot sistem, pa se malo več časa zadrži na iston mesti... 

Edino delo ka ga maš, je ka prazniš posodo za smeti, pa ka ga sake 3 tedne odpreš, pa spucaš lase/dlake/nitke kere se ovijejo okoli metlic itd...

Če te pa še kaj zanima pa pitaj.. :)

monteee

Ka pa če recimo sesalec nemre prijte nekan notri ker je za njega pre ozki prostor? :)   Te pač ostane zamazano? Recimo med nogačami stolov...

Vači pa dobra zadeva. Zanimivo se čuje, čeglij mi je nej problem, če san posesam celo kučo :)

Zoran Vogrinčič

Monte sesalec ma takši premer, ka med kuhinskimi stolami komot posesa... tudi višina je takša ka pod omare/postele/kavče enostavno pride... mo sledi posnel kak zgleda zadeva v akciji pa zakelin gor :)

Kristijan

Najprej sem mel CleanMate QQ-2L, samo se je enkrat nej stavo pred stopniščem in je naredo samomor :D:D, no zadevo sem reklamiral (ker bi se mogo staviti) in san zel Roombo 562 Pet series, malo dražji, samo že na prvi pogled bole kvaliteten.
Zadeva fajn posesa, edino sakše telko je seeno dobro zejti običen sesalec pa malo kote spucati, ker robot seeno nemre seposejdi cuj :)

dupont

fingerling saj znan ka so ti video/foto zadeve fejst blujzi pa tij tou napraviš čas posla samo vseeno bi malo sarkazma dal gor na karbid :D google - vtipkaš youtube, počakaš - klikneš prvi link, počakaš - v polje vpišeš roomba in gledaš :D

Zoran Vogrinčič

:) dupont... izpitno obdobje je pa man viška časa :))) ovak pa ja... seveda se najde na youtube... pa ka še skrajšan čas iskanja :)

evo link...

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Lokalno

Vse v Lokalno

Šport

Vse v Šport

Kronika

Vse v Kronika

Politika

Gospodarstvo

Slovenija

Scena

Svet