Reševanje države z višanjem davkov

|

Kaj pravite na edini ukrep za reševanje krize, ki ga bo očitno ta vlada uspela spelati? Se vam zdi povišanje davka na plače in povišanje DDVja fer način? Meni zgleda tak da bomo spet državljani, predvsem tisti, ki itak živimo iz rok v usta reševali državo, bogataši in elita se bo pa naprej mastila na naš račun.
Kak dugo bo še tak šlo? Je resno potrebno, da nešče avto-bombo zapela pred parlament ka se tam gor zresnijo in spravijo k pameti?

Komentarji

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA
Daddy Cool

Kaj pravite na edini ukrep za reševanje krize, ki ga bo očitno ta vlada uspela spelati? Se vam zdi povišanje davka na plače in povišanje DDVja fer način? Meni zgleda tak da bomo spet državljani, predvsem tisti, ki itak živimo iz rok v usta reševali državo, bogataši in elita se bo pa naprej mastila na naš račun.
Kak dugo bo še tak šlo? Je resno potrebno, da nešče avto-bombo zapela pred parlament ka se tam gor zresnijo in spravijo k pameti?

thinkexist

Je resno potrebno, da nešče avto-bombo zapela pred parlament ka se tam gor zresnijo in spravijo k pameti?

Točno tak, pa še kaj več.

Unknown User

Nej pred parlament, direktno v parlament pa naj vrag zeme vse te budale. Nam do lopovi in nesposobneži davali nekše davke in se nam še dele smijali v faco kakše ovce smo, uni še pa naprej uživali svoje nakradeno bogastvo!
Rešo nas nede nišče, sami mo mogli poskrbeti za te lopove ! 

Zima Bela

Daddy_Cool,
naj te spomnim:
tako je bilo v stari Grčiji, tako je bilo v Rimu, tako je bilo v Karantaniji, tako je bilo pod Avstrijo, Ogrsko, tak je bilo v Kraljevini in SFRJ, pa tako bo tudi v samostojni (ha-ha) Sloveniji. Žal!
Vmes je le par prebliskov, ko je narod popizdil, izvedel revolucijo (beri: sklatil glave onim požeruhom zgoraj) in čez dve generaciji - glej, glej, je bilo spet isto.
Samo žal, generacije, ki živimo zdaj in tukaj, takega "prebliska" nismo zmožne  realizirati.
No, smo pa danes zvedeli, da smo prvi vsaj v nečem na svetu: v korupciji.
Prvo mesto pa je prvo mesto, v čem koli pač že. Glavno, ka smo zmagali!

Stefan Stefanic

To je pravi bluz gnjus. Ges san proti nasilji, ampak žal moran priznati, ka sta tu možni dve opciji.
Prva so mirne, kulturne demonstracije, s kerimi več ali menje neuspešno vplivamo na dogodke, mogoče nan uspe kaj na dugi rok, gda mo meli itak zavoženi život.
Druga so nasilne demonstracije, učinek de takojšen, nede to v skladi z načeli večine nas, do žrtve takšne in drugačne, ampak jebali nas dale na tej način glij nedo.
Pa še kakšna vmesna opcija bi se znajšla. Skratka, poslo bi njin tudi ges par bomb v njihov hram jebanja naroda, po drugi strani pa je to prilika, ka se mi sami močno spremenimo in s ten svoj život na boljše. Samo ... kelko lidij je toga realno sposobnih?!

Stefan Stefanic

Ja, ali pa še menje. Probalo bi jih verjetno več, samo večina lidij je mentalno dejansko v pizdi. Torej je 0,5 % že zelo optimističnih.

- -

Demonstracije so demokratična pravica, pa vendar. Pri prejšnji vladi ste non-stop pozivali na demonstracije, sedaj tudi. To izgleda kot ulica, kajti več ali manj bi demonstrirali taki, katerim glede na nas vse ostale, nič ne manjka (beri imate plače na datum, neke večje ogroženosti na delovnih mestih ne poznate?). Že da jim grozi zmanjšanje plač kar za večji procent, pa vseeno: noben ne bo lačen, kakor se temu pravi.

Janševa vlada je imela dobre smernice, pa vam ni pasalo, ker je zarezal v javni sektor, kar bo morala na koncu koncev tudi vlada Alenčice Absolutne? Pred dnevi smo se zadolžili za 2,7 mlrd. eur in glede na vlade napovedi bodo denar delili takole: 900 mio za sanacijo bank, 1,5 mlrd za uravnoteženje proračuna. Torej bomo potrošili denar že na štartu samo, da gasimo ogenj, a požigalca ne iščemo?

Pri uveljavitvi vseh teh davkov bomo tepeni praktično vsi, kar je po svoje tudi pošteno, to je treba priznati. Če bi se šlo samo za nas! Če bi se šlo zato, da je zadev porazdeljena med vse, pa ni. Kajti nekdo, kateri ima prihodek 500 eur še vedno plačuje en liter mleka enako kot tisti, kateri ima plačo tisočaka, dva.

Ampak seveda zadeva ni tako preprosta, dvig davkov bo potegnil za sabo veliko negativnih stranskih učinkov, na kar opozarjajo tudi analitiki, finančni strokovnjaki, ekonomisti. Kratkoročno bo proračun res polnejši (pa je vprašanje, če za toliko, kolikor vlada računa), srednjeročno in dolgoročno pa bodo učinki vse prej kakor pozitivni.

Napovedujem, da bo vlada vsled vsega morala ostro zarezati v pogačo javnega sektorja. Proti komu boste sedaj demonstrirali? Lani ste predvsem proti Janši in ne proti rezom, to je definitivno jasno vsakemu vrabcu na veji. Lani so bili rezi veliko manj boleči, letos, naslednje leto bodo še bolj drastični. Ker je javni sektor velika volilna baza levice bo sedaj zanimivo, bodo tisti dokaj "neobremenjeni" profesorji, doktorji na univerzah, ustanovah, razni sociologi... v glavnem taki, kateri so vedno na državnih dudah, spet na veliko organizirali proteste, shode... A vrana vrani izkljuje oči?

Stefan Stefanic

Truplo, nobena vlada je nej OK. Včeraj je Križanič pri Odmevih izjavo, ka druge možnosti itak nega, kak so tej ukrepi, ka jih je pripravila nova vlada (pravzaprav žalost od vlade). Vedno je druga možnost. Vedno se da povedati NE elitan, diktaturi EU, lobijon! Samo naše vlade (prejšnje in zdajšnja) toga nejso sposobne. Razloge verjetno tudi san poznaš.

Daddy Cool

zima.bela tako visokih obdavčitev ni bilo nikjer, kot jih imamo oziroma jih bomo imeli v Sloveniji. Mislim, da je zdaj res skrajni čas, da se upremo tej tiraniji te vlade. powerplay ima na žalost prav glede protestov.

- -

Nikjer na svetu verjetno ni vlade, s kateri bi pa bili vsi njeni državljani zadovoljni. Križanič lahko izjavi kaj hoče, a dejstvo je, da sta si stala z Lahovnikom na nasprotnih bregovih. Zdaj pa sami presodite, kateri ima bolj prav oz. po mojem, kateri praktično nič.

Glede prejšnje vlade: seveda ni bila idealna, ampak ukrepi so šli bolj v pravo smer, kakor sedanji. O tem večina naših ekonomistov, to ni moje mnenje. Jaz sem proti njim navadni pacar, da bo jasno.

Danes sem si šel urejevat zadeve za brezposelne in doživel pravi šok: za tiste, kateri si hočemo delovno dobo plačevati sedaj, ne veljajo enaki pogoji kakor za tiste, kateri si to že plačujejo oz. so že pred novim letom. Ne vem, čemu dvojna merila? Če ne plačuješ, moraš čakati do 65 leta na penzijo, če plačaš, moraš trikratni znesek, v delovno dobo se ti ne šteje, torej imaš cca. 18% odbitka pri penziji. In kaj na navadni človek kot jaz stori? Se naj grem dret na ulice, pred parlament? In tam vidim v "vodilni" vlogi več ali manj take, "katerim nič ne manjka", kakor se je slikovito izrazil Janša. So to naši voditelji? Meni ne! Oni se bodo borili zase za našimi hrbti, oni se bodo borili, da vsaj nič ne izgubijo v tej krizi, če že ne morejo pridobiti.

Meni je lahko voditelj slovenski "Lech Walensa", torej človek podoben meni, nikakor pa kakšen Štrukelj, pa ta in ta filozof, sociolog... in podobni.

Profile picture for user čevapčič na ražnje Chevapcic Himself

.. deca moja, zavedati se trbej, ka razen nekaj start upov in še nekaj slovenske inteligence ob tem, naše balkansko srmaštvo od Slovenije trenutne ne proizvaja nič pametnega, zato se lahko vzdržujemo samo z prodajo obveznic in dodatno ekspanzijo davkov, ki so sicer že zaskrbljujoči ..

In ker pač Alenka nešče vdarite trdega neoliberalizma in ohraniti socialno državo, morejo biti vejkši davki, ka se nabere .. če bi se pa šlo na način Janšovega varčevanja etc.,  - je pa tau neoliberalizem, ka si ga ne želite, čeprav so v SDS (moren objektivno priznate) v vsem imeli večinoma prav, a iz človeške plati - pa zaboga, pa nismo ekonomski priveski, človek si zasluži človeško življenje, ali?

.. no, nabijanje davkov pa je še bolj zajebano od vsega in že smo na tisti meji, ka se lejko zgodi najbolj nevarno - bumerangov efekt, zaradi davkov de vse odišlo v pizdo še bole kak je - tau pa je pač tveganje, ka ga je trenutno trbelo zejti na hrbet .. druge rešitve ni ..

.. no, pa še malo satirike - lahko pa se veselo zadolžujemo naprej, kto je bilo vidite, je kar orenk interesa, da nas pokupijo, vseeno smo kot država v evropskem in svetovnem merilu pičkin dim in de naše obveznosti te že trojka reševala, tau amerikanci in drugi znajo, tau sicher pejnazge nazaj dobijo pa še zaslužijo fajn .. :)

.. Truplo, tiraj sivo ekonomijo .. če so pri nas tako aktualne podkupnine, tiraj ti črno delo .. rešeno - temu se pravi roka za roko oz. hinavsko ravnovesje človeštva .. rešeno ..

- -

Ćevapko... jaz sem že enkrat nekje zapisal, da jaz države ne morem reševati. Tudi ne tisoči, kateri zaradi nuje "tirajo" sivo ekonomijo. Žal jo tudi taki, kateri to ne bi smeli.

Če si pri volji, da sva v duetu, morda zmanjšava stroške prevoza in veš za kakšno takšno delo, ni problem.

Dokler država ne pobere običajnih davkov od tistih, od katerih bi morala, pa jih ne ve zaradi neznanja ali lenosti, dokler nazaj ne pokasira vse, kar so elite pokradle, dokler ne naredi na splošno reda v tej državi, mene ne bo grizla vest, če kje delam na črno. Mogoče bo kdo menil, da je bolje vreči cigel v izložbo da te zaprejo in se tam v "ćuzi" hraniš zastonj?

.. če slovensko podjetništvo, gospodarstvo in vse ostalo, kjer se mreži denar, deluje na osnovi podkupnin in je to nujna sestavina, potem tebe vsekakor nima kaj grizti krivda, če delaš na črno - temu se enostavno poreče ravnovesje ..

.. ja, če tudi deluje kot črni humor, v zaporu ti lahko gre dosti bolje kot na prostosti, to je lahko trenutno zelo kompatibilen pojav, materialno gledano, ostalo je sociologija ..

Profile picture for user BB Branko Boldižar

...alenčica je sedaj malo pomirial JU ka zatok plače do, to je pa tudi vse. Saj do jo pozvali pa  malo v bruselj pa njoj obrazložili kak pa ka (naj že ednouk nadaljuje janševe poteze), ka prvič lekar neje razmila 100%
Ogorčeni so nad ten ka janša nešče prijti k njin :) Ges pravin ka je pameten ker kak prvo do probali iz njega spraviti ka si je s svojimi potezami mislo, ka tak lekar ne kapejrajo nika dosta (pa po vsej verjetnosi malo probali zadevo obrnoti če de se li dalo...) kak drüjgo do pa probali pa neka na njega skotati ka naj bi bio kao krijv ;)
Saj pa s fiskalnin pravilon je ista zadeva: če de alenčica pistijla ka de to za časa njene vlade de ger kaj krijva - če pa preselijo v naslednji mandat pa je velka šansa ka de janša krijv ker njih normalen človik tak nede volo več pa do bar meli veselje ka so potisnoli krivico na janša pa obstaja vüpanje ka do pa obečavali nirvano ofčkan pa jih pa v naslednji rundi zvolijo Vse je to igra politike in nič več
Ka se pa tiče dafkov mo pa če zdignejo palik odili gesti v radgono kipüvat no big deal - za drüjgo pa tak nede pejnez. In s tem de njin tak kak se je čista vsakši državi podrla kalkulacija z povečanjov DDV-ja - ampak de še menje prišlo v blagajno

Marjetica Marjet

Saj ni več nobenega interesa državo rešit, ampak je cilj, da v tem času ko so, čim več nakradejo in grejo. Že nekajkrat sem povedala, da bo treba strelat na njih, ker vse ostalo je brez veze.

Zima Bela

BB: ja, naslednjič bodo vsi normalni volili samo Janšo, Janšo pa Janšo
marjetica: prav maš! se pridružujem! znaš v slo za kakšnega orožara, kje si orodje lejko nabaviš (na kontejnere, za celo Soboto) - ali rabiš naslov
truplo:  ja, pokapiral si končno, kaj sta ti tvoj Jajo pa njegov Vizjak pripravila. Bravo, prva zadeva, ki si jo zares zapopadel! Bingo!
Pa še moj nasvet: bolj zdravo je, da si odpreš s.p. - saj so prispevki čisto isti, delovna doba se ti pa pri s.p. šteje.

- -

Pokojninska je glede tega takšna, kakršna je. Tudi nova "po Svetliku" verjetno ne bi bila ugodna... tule lahko grem v penzijo vsaj pri 60 letih, če bom pet let vplačeval, drugače pri 65 letih. Tam... no kdaj? Ne vem, me več niti ne zanima, kaj bi bilo vsaj zame bolj ugodno.

Glede s.p.-ja sem že razmišljal, takoj v petek grem še enkrat na Zavod malo povprašati, kaj dobim, če ga odprem... to, da delovna doba gre je super, pa tudi marsikateri razpis zahteva delo preko s.p.-ja. Bomo videli.

Sicer pa je tema davki... vsi so po svoje  proti, vlada pa tira dalje? Ampak, drage Slovenke in Slovenci oz. državljani te države na splošno: lani nismo bili zadovoljni z Janšo, sedaj z Alenčico, kaj pa jutri?

Potrebno bo hudo šparanje in to je dejstvo. Lepo bi bilo zagnati gospodarstvo in naj se potrošnja poveča, ampak to so za sedaj pobožne želje.

Gnes san čuo od ene fejst rdeče tete (v zrelih letih) ka je bruselj krijv ka nas zdaj tü neka jebe - vejpa nan je do zdaj tak tak fajn bilou

Ges pa pravin: janšo ste spakivali ka neje bio dober, da vas vijdin kak bruselj zriktate

>

Najprlej trbej prinas zrihtati, ka de tak kak trbej, pa te Bruselj nede mel tu nikaj za gučate...

- -

Mislim da se "trojke" ne bomo mogli izogniti, saj je ta vlada popolnoma nesposobna. Včeraj v Odmevih je bilo jasno povedano, da šetkajo sem in tja in ne vejo, kaj bi. Marsikatera zadeva je ohlapno sestavljena, tehnično pa niti ne more skozi. In do danes opolnoči imajo rok, da pošljejo krizne ukrepe oz. dokument v Bruselj.

Res se poraja vprašanje, čemu smo tako hiteli s tistim zadolževanjem. Ena verzija je sedaj tudi ta, da se na vse kriplje hočejo izogniti t. i. trojki, da bodo lahko naprej še delali, kakor so do sedaj: jaz malo tebi, ti meni, čas mineva, psi lajajo, karavana pa gre naprej. Dolg narašča, do 2015 bo že nekako, do takrat skrijejo še marsikaj, kar so spackali, nato pa predajo enostavno oblast, ker na volitvah itak nimajo možnosti?

Da ne bo pomote, t. i. trojka niso trije ljudje, ampak tri institucije kot so mislim da komisija, centralna banka in še nekaj. In to pomeni kar nekaj stotnije ljudi, s katerimi se ne bo mogoče pogajati in kateri bodo vse obrnili na glavo. Po mojem zadnji čas, kajti na koncu koncev, če ostane, kakor je do sedaj, nam bo zmanjkal še zrak tako hipotetično povedani.

- -

Ja, samo da Bruselj ne bo čakal, da bomo mi to urejali po balkansko, ampak bo ukrepal: baje nam kot prvi državi grozi nekajdesetmilijonska kazen zaradi neupoštevanja nekih zadev, pa tudi glede ostalega bomo dobili ultimat: ali tako, kakor je po pogodbi, ali pa ven! Marš po domače... pa izbirajmo! Saj nas nihče z verigami ne drži v Uniji, če nočemo biti tam. Če pa smo, veljajo določena pravila za vse? Koliko se motim?

BuLsHiT

ka ce bi tij ednok kaj prevero, nej ka te skoz cuj pises baje pa podobne fore  

- -

Dobro pametnjakovič, napijše argument, nej ka sereš brez veze. Sere po sebe!!! Čedna tikef ena, če se nepismene... beseda "baje" znonkar pomejne, ka točno ne ven. "Baje" so forumi tüde zatou, ka se ka pijta, ka se mišlenja izmenjajo.

Te je tou težko gor prijte? Pa nej somo tebe!!!

Poglednite na TV pa mi povejte če je izjava: do 750€ se ne bo računal krizni davek in istočasno lestvica na ekrani ge piše ka do 750€  se zaračunava 0,5% davka normalna oz od normalno inteligentnih lidij keri vodijo našo državo
Mrš golazen...

BuLsHiT

truplo bucibuci pa te tij ne zalis prej se okoli sebe... 

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Lokalno

Vse v Lokalno

Šport

Vse v Šport

Kronika

Vse v Kronika

Politika

Gospodarstvo

Slovenija

Scena

Svet