Renoviranje kopalnice na Lendavski
Odločila sem se renovirati kopalnco za Lendavski. Lokacijo omenjam zato, ker so vse kopalnice tam iste: grozne temno zelene ploščice, off white umivalnik, cheap fest ogledalo itd.
Pomoč rabim pri inspiraciji..ima kdo kakšne slike ali nasvete? Prednost pri nasvetih imajo seveda tisti, ki so se tega že kdaj lotili. :)
Kontaktirala sem par ljudi, ki se spozna na to, ampak so predlogi predragi (sorry, ampak 10K za renoviranje kopalnice mi je preveč) ali na meji izvedljivega (vključujejo rušenje sten in/ali nabavo ploščic iz singapurja).
Komentarji
Ella --
imam rešitev, mislim da je najboljša rešitev nakup novega stanovanja in da je kopalnica v svetlejšem odtenku:))
Slavko Šebjan
mogoče tako?
mogoče že obisk kakšnoga velkoga centra (bauhaus, svet kopalnic ipd.) utrne kakšno idejo...
Poceni boš verjetno težko kaj dosti naredila, razen če boste delali precej sami. Jaz bi priporočala kakšne ploščice, ki barvno prehajajo iz bele barve v kakšen nežen odtenek rjave barve, tudi s kakšnim floral vzorcem - cenovno ne vem kako se gibljejo.
Kakšen umivalnik s predalnikom spodaj - tako pridobiš nekaj prostora. Ogledalo bi zamenjala za omarico z ogledalom, ker tudi tako pridobiš nekaj prostora. Poskusi tudi v kakšni ikei, dobiš za razmeroma malo denarja, precej stilsko pohištvo.
Ella, čist odvisno, ka se tebi vidi ... Naredi si jo po svojem okusi in naj ti nede preveč žal pejnez, ker več jo verjetno ne boš menjavala :) Je pa seveda drüjgo, če ne misliš ostati v ton stanovanji ...
Kak so ti že drugi napisali, maš Ikeo, ka neje preveč draga, razne večje centre, kjer se prodaja masovno in kompleti nejso preveč dragi.
Sama/sami pa, ne ven, pomoje te si, razen montiranja pohištva, težko dosti sami napravili. Ker so verjetno tu vsi priključki že obstoječi ...
Meni osebno se vidi takšen stil ploščic oz. kopalnic in za nekaj takšnoga se odločan tudi sama:
Slika je od podjetja Tapro grosist in tan lejko tudi po zmernih cenah najdeš rejsan lejpe kopalnice. Se ti pa splača malo pogledniti in se ne prehitro odločiti, ker so odstopanja v cenah lejko velka ...
Ella --
Sminaa, super! I like! :)
No ja, če bi se slika vidla, bi ti pokazala :D
Lejko si pa slike pogledneš tudi na njihovi strani ali na fb-je ... Lp
ženske so biser. počutijo se menje urejene, če se rihtajo v kopalnici izpred 20 let.:)
remont kopalnice je lejko hitro 10k. predvidevan ka nemaš moške roke pri kuči če so ti dali takšo cejno? ploščice pa pohištvo ideš sam kupit. prvo se moreš odločiti - banja, kabina ai wet room? kadi so od 500 eur dale, kabine od 1000, wet room pa dodatna kvadratura kajlic, steklo, prag in inštalacije.
kajlice maš od 10 eur/m2 naprej pa ta do 25-30 eur. seveda lejko daš tuj tiste za 4 eur samo se ti najbrž nedo dopadnole. pri majstri se pozanimaš kelko kasejra na kvadratni meter. vse ka lejko sam najbole prišparaš je nabava materiala v lastni režiji pa ka doj zmlatiš stare kajlice. tou zadnje po dogovori z majstron.eni ščejo ka lepilo pistiš eni pa ka nej odvisno kakšo zravnalno nuca
pri pohištvi še posebej lesi za v kopalnico trbej biti pazljivi.eni nemajo impregnacije in te je po enon leteli veselo kda zaradi vlage iverco napne.ges osebno lesa v kopalnici ne tolereran
5k ti sigurno ne gine pa še tou ti je lejko dostakrat polizdelek
Ella --
saj pohištvo sem že šla gledat, ploščice tudi..ampak..fajne ploščice za 56 €/kos, potem se odločim za steklene mozaične, pa keramik hoče znoreti, ker to kao ne paše pod tuš, potem kupim mozaične za kuhinjo (steklene), pa spodaj uporabi sivo lepilo in vse zgleda za en k..
Če kdo ima kaj fajnega, naj pokaže, drugače pa hvala vsem za nasvete.
Kopalnica ti je dragi projekt, še posebej če si zahtevna. Sam san pred kratkin delo novo kopalnico v praznon prostore. Se prave brez rušenja oziroma odstranjevanja bilo česa. Koštalo me je okole 4000€, pa san nej mel nikšne drage stvarij. Vse je bole cheap bilo kupleno. Polek toga pa san sam delo elektriko, večijno štemanja za vodovod in odtoke, malarijo, polaganje talnoga gretja in montažo vsega v kopalnice (wc, bide, tuš kabina, kopalniške blok, razsvetljava). Taka če bi mi to vse še drujge prišle delat bi cena kopalnice za tisočaka komot narasla.
Taka 10k za kopalnico zna hitro spadnite in se mi ne zdij dosta če si malo bole zahtevna.
Kar se mozaika tiče v kopalnice je fejst lejpo, samo fuge so pa k***c. Kda to moreš enkrat pucate ali barvate se ti zmejša.
Ideje:
www.google.si/search
pokliči ali obišči salon keramike murska sobota-KEMAin ti bojo pomagali od izmer in do izvedbe kajti projekt je precej zahteven,imajo tudi izkušnje saj so nekaj kopalnic na lendavski obnovili
Tudi ge man v plani renoviranje kopalnic....pa nemren vrvlati ka tou telko košta.....
Meni ma Ikea dobre ideje:
http://www.ikea.com/at/de/catalog/categories/departments/bathroom/tools…
Mogoče lejko več napraviš tudi z posebnimi kombinacijami pohištva pa drugo opremo, ka je pomoje cenejše pa bole opazno, brez ka bi mejla nekšno drago banjo ali pa wc. Pa še menjaš ga te lejko kda se navoliš.. Sicer pa vtipkaj v google bathrooms pa boš pod slikami ziher kakšne zanimive ideje dobijla.
Lp :)
Tau san nejdugo nazaj vidla. Popolnoma preprosto, pohištvo je z Ikeje.
http://evazupan.si/blog/?p=1771
Medulla odličen primer renovacije kopalnice. Ikea se mi zdi, v svoj program uvršča precej takih stvari, ki ti omogočajo, da na minimalnem prostoru narediš čimveč.
Medulla res odličen primer.... a mogoče kdo ve, kolikšne so kaj cene, če ti to kdo "konstruira" na računalnik in koliko kaj to računajo? Ker take stvari so res lepe, a ponavadi človek nima idej oz. jih ne zna uresničiti sam. Pol pa ponavadi nakupimo kar ene stvari in ne zgleda niti približno tako lepo kot bi lahko bilo.
Smiley-SS, v večini trgovskih centrov ti za izris zaračunajo po 50 evrov, kere potem vnovčiš kot dobropis za nakup pri njih ...
Sminaaa, to imaš prav... a verjetno tam gre samo za izris... za take ideje, kombinacije, ki mogoče vključujejo še razdiranje kakih sten itd pa je potrebna roka kakega notranjega arhitekta oz. designera (ta pa ima verjetno malo večjo ceno)
3D Home Architect je odličen program v keron san si tude sam napravo par izrisov kopalnic. Taka šteri je malo bole vešči v računalnikaj si lejko sam napravi izris kopalnice ali keroga drujgoga prostora. Program tude omogoča 3D pogled v prostor taka dobijš točno predstavo kak de zadeva zglednila.
Ja, to pa ja - tisto je verjetno malo dražje :)
Chevapcic Himself
.. jap, kopalnica more štimati, ker ženske tam porabite res dosti časa in energije, predvsem za depilacijo, ka je vse fajn gladko, razen mini frizurce na določenem mestu, kajpak in seveda ne sme pikat, fajn gladko more biti, ka fajn drsiš .. mhm ..
ella priporočan ti ka se predhodno fejst dobro poinformeraš in vse zmeriš pa si en osnovni izračun že sama napraviš. tak ti nede nišče postavlo ceno za kero sama ne več či je realna ali nej.
steklene ploščice so fejst pocejni ker ide za reciklažo.en mozaik te menje košta po materiali samo polaganje je lejko drakše.
stare ploščice lejko eno soboto sami doj zmlatite samo z majstron se zgučite kak daleč - do lepila ali do tlaka.
zemi si pomali. najprlej internet, trgovine pa kalkulacije. kda boš 10000% determinerana za menjavo in boš 3/4 materiala že mejla te naj majster pride pa začne delati
Ella --
huh...hvala! :) zdaj samo še denar na kup zmečem, pa akcija! :) (ok, no...pa končno se odločim za barve..pa majstre najdem..ok, you got the picture) :)
Ella --
ou, še eno vprašanje za tiste, ki ste na Lendavski to že delali: je tista polička (izbočena stena) pod ogledalom nujna ali se tista stena lahko zravna v nivoju ogledala?
Če bo kaj v pomoč pri iskanju idej: www.notranjaoprema.com
Na spodnji povezavi imaš par primerov, kako zgleda 3d izris vseh elementov, plus detajli kot so barva elementov, stene, preproge, luči... skratka usklajenost celega ambienta po zelo ugodni ceni...
Ponavadi naredijo več različnih postavitev elementov, ker le na podlagi večih izrisov se lahko odločiš, katera tebi najbolj ustreza ter katera barvna kombinacija ti je najbolj všeč.
http://www.facebook.com/ColorForMe?fref=ts
Odločila sem se renovirati kopalnco za Lendavski. Lokacijo omenjam zato, ker so vse kopalnice tam iste: grozne temno zelene ploščice, off white umivalnik, cheap fest ogledalo itd.
Pomoč rabim pri inspiraciji..ima kdo kakšne slike ali nasvete? Prednost pri nasvetih imajo seveda tisti, ki so se tega že kdaj lotili. :)
Kontaktirala sem par ljudi, ki se spozna na to, ampak so predlogi predragi (sorry, ampak 10K za renoviranje kopalnice mi je preveč) ali na meji izvedljivega (vključujejo rušenje sten in/ali nabavo ploščic iz singapurja).