Registracija domene
ge priporočate registrerati domeno z gostovanjon?
Komentarji
domenca.com ali godaddy.com
vizual , domovanje , ....
@spooky More biti gostovanje glij tan kak registrejraš domeno? Domeno lejko registreraš recimo na hostko.si, ali pa ka so ti zgoraj predlagali. Ka se pa gostovanja tijče pa je odvisno zakoj nücaš, kelko placa, kakšo linijo, pač odvisno ka boš mejla na spletni strani. In na podlagi toga si te gostovanje najdeš komot tüdi indri, ge ti pač najbole ustreza.
Odvisno od tega, kakšne kapacitete rabiš glede gostovanja. Če je to že bolj zahtevno (virtualni ali v celoti samostojni server), potem so mislim da ponudniki izven Slovenije še vedno cenejši. Lep primer je hetzner.de.
nucan nekaj bole osnovnoga, za postavitev spletne strani za menšo firmo. gledala san recimo žabec ali domovanje ali hitrost...
Pri gostovanju je dobro tudi, da se izbere ponudnika v državi, kateri je stran namenjena, saj je odzivni čas (ping) neprimerno višji, če stran gostuje v ZDA, od tiste v Sloveniji.
Sicer pa se z malo iznajdljivosti, da pri manjših straneh izognit stroškom gostovanja in kljub temu zagotoviti vsaj 97-98% dostopnost.
@slivinjo-jes san na spleti tuj najšla milijon firm ka se bavijo s ten, ampak jes bi rada čujla kakše izkušnje keri ponudnik je dober oz. či koga odsvetujete...
Jes man iskušnje z hostko.si pa hitrost.com pa san fejst zadovolen. Tudi si-shell ma dobro podporo.
Moje izkušnje:
- Registracija domen: ~.si domene man registrerane pri hitrost.com(plača se leko s SLO bančnimi računi). .com in ostale tuje domene pa pri domain.com(sprejema paypal in nekaj kreditnih kartic). Drugače pa nobenih težav.
- Gostovanje: ~ipage.com (ameriški ponudnik, sicer dobra podpora ampak slaba odzivnost, hitrost). Po tem pa sem prešaltal na slo ponudnika 999.si. Pisalo se marsikaj slaboga o njeme ker ponuja t.i. neomejeno gostovanje, ampak sem vseeno sprobo. Zdaj ga man že dobro leto in nobene težave. Kda se registreraš dobiš domeno zastonj. (cpanel, neomejeno št email računov, ...). Čist zadosti za osnovno stran. ca. 70€ na leto. Plačaš leko s SLO računi.
Poleg toga pa man pri nemškome ponudniki hetzner.de še VPS strežnik. Najosnovnejši paket (20GB placa, 1TB prenosa / mesec, en IP naslov,...). Tu gostin eno par facebook aplikacij. 3 spletne strani za podjetja. Ponucan pa 20% limita. Hitrost in odzivnost 1A. Seveda ker je VPS si sam moraš naložiti in konfigureti strežnik, naložiti nadzorno ploščo... Nobene težave v roke pol leta! Cena 7,9€/mesec. Vsake mesec mi doj potegnejo z kreditne kartice. Podpora v nemškom ali angleškom jezike.
Vsekakor poizkusi www.neo-serv.net. Super podpora in zelo nizke cene domen in paketov.
IZKUŠNJE:
www.neo-serv.net/gostovanje-zakaj/
www.mojsvet.com Soboška firma, domači fantje, ki ti zrihtajo vse kar želiš in kak želiš !
ge priporočate registrerati domeno z gostovanjon?