Računalniški problem
Dober večer
Imam en rač.problem in sicer: imam HP laptop, kateremu je bil doma zamenjan disk, sedaj pa se noče vžgat - vžge se samo za sekundo ali dve, enkrat vmes pa se je celo čisto zagnal. Pred menjavo diska se je laptop vklopil brez problema.
Ima kdo kakšne podobne izkušnje oz. pozna kdo kakšnega nepredragega serviserja?
Hvala za informacije
Komentarji
ja možnih je več vzrokov...če si zamenjal disk, potem bo potrebno tudi na novo inštalirat OS. Zdaj, če ti po sekundi, dve...ugasne potem je nekaj z diskom narobe. Je nov? Je dobro priklopjen? V bios-u ga pokaže? Zdaj na pamet je težko govoriti..je potrebno videt zadevo in izvedet več o "simptomih". :)
disk je novi. vstavleni pravilno.
ja od kod bi ti pa naj naložil operacijski sistem? Govoriš o primarnem disku?
ja. sploj se ne zažene do te mere ka bi se novi windowsi lejko naložili. malo življenje pokaže te pa krepne
potem pa je nekaj z diskom narobe oz ni pravilno vstavljen ali kaj tretjega..težko ti na pamet pomagam
kapa či maš prazno baterijo? :) probaj ga na kabel priklopiti..
Večer,
ej mel san podobne simptome, možno je ka maš narobe nastavleni SATA krmilnik. Probaj vklopiti ali izklopiti AHCI SATA mode ali NATIVE SATA mode, odvisno od modela. Oboje najdeš v biosi po pritiski F9 ali F10 mislin ka. Če nikaj od toga ne pomaga oz. če nemreš niti v BIOS ka se ti isto tak vgasne, je težava verjetno hardwerska.
aja do napake pride pa tak, recimo ka si meu v BIOS-i izklopleni AHCI mode (ročno) si naložo windowse in BIOS dal na factory defaults in AHCI ponovno nazaj vklopo. Te se računalnik v eni zanki vrtij pa nikoli ne pride do toga ka bi sistem naložo.
je pa lejko malo morje stvarij krivih za napako, kaj več nan povej, če lejko prideš v BIOS sploj kak je @drejkica napisala...
Oddaja mogoče kakšne piske računalnik? Če ja napijše zaporedje pa bomo videli takoj vsaj na grobo. Lejko pa je disk, matična, pa še marski kaj drujgoga. In ja nej mus ka je zdaj to crknilo zaradi toga ka je bil disk menjani. Pač je glih tak naneslo ka je še kaj drujgo šlo. Meni se je zgodilo ka san laptop vgasno pa za 1 uro ščel nazaj vužgate in že več neje šlo. Grafična je crknila. Kak pa zakoj pa neman pojma. (Popravilo koštalo samo 40€.) Zakoj pa je bil sploj disk menjane, je crkno? Če neje probaj nazaj dati strai disk pa če z starin dela je nove ne jdober ali pa vsaj nej dobro nastavleni.
Po mojem ma žaže praf. Bios zna zajebavati, če so nastavitve nej naštimane kak trbej. Njegovo varianto probaj, ker san glih te teden mel isti problem, pa san nativ način spremejno pa je delalo dale kak trbej.
nika se ne da v biose nastaviti, ka računalnik ne ostane prižgani telko časa ka bi se dalo sploj v bios prite. baterija je puna, disk pa je čisto novi pa pravilno vstavljeni ka ga je serviser not dejvo.
To je varnostna funkcija v računalniku, ki ne pusti menjave trdega diska ki ni prej formatiran, seveda ti to lahko uredi servis ki ima določen postopek pri menjavi diska.
Meni se tudi tak dogajalo - do biosa prišlo pa vse skup zmrznelo, včaseh doj vogasno, včaseh ne. Ker se mi je ne dalo zajebavati s starin prenosnikon san kupo novoga, staroga pa sal nekome . Izkazalo se je ka je disk bil fertig. Menjo ga je, pa delalo dale!
Če se kupo rabljeni disk je fejst verjetno, ka si kupo pokvarjenoga. Če pa novoga, te pa nese nazaj pa gnjavi ka ga naj menjajo.
Ka pa stari disk si ne probo nazaj dati? Dela te ali ne?
Sicer pa je HP v ....
Nameščanje ali odstranjevanje pogona trdega diska---to si preberi do kraja pa boš morda najšo odgovor.
cikeCake, san man HP-ja pa san mel puno težav, tak ka ga nikomi ne priporočan več, samo tou nema veze. HP ne dela komponent, ge man recimo Seagate-ov disk, Intelovo ploščo, procesor, wifi in grafiko. Ščen samo praviti ka HP samo sestavi komponente znanih proizvajalcov. Vse ka je od njih je verjetno BIOS pa še tou pitanje.
SnowFlake, če je tak je težava definitivno hardwarske narave. Meni se je zaradi pregrevanja izklaplo, ka je heatpipe crkno, samo tak po kakšni minuti ali dvema, nej sekundi kak tij omenjaš. Probaj dati stari disk nazaj (če je še dober), tou je nej nikša modrija, ka bi BV servis plačuvo.
PO moje je napaka hardwerska. Glede na to, ka se biosi sploj ne dajo odprete je lejko napaka samo zavolo sesutja napajalne napetosti. Glede na to, kak san na brzino razmo problem, je lejko krivec samo disk. Če je nove, še tou ne pomejni ka je dober oziroma ka nema napak. Lejko pa je napaka tude ger indre. Zakoj je sploj bil disk zamenjani. Mogoče iz podobnih vzrokov?
Če rač. neje več v garanciji, bi probo odstranite disk in ga pognate brez diska. Če je nej napaka na diske, be se mogo računalnik zagante do nalaganja podatkov z diska. Posledično boš lejko prišo tude do biosa.
Če je možnost, preveri delovanje starega diska tude na drugon računalnike. Če je stare disk OK, potem nekaj ne štima z mamino ploščo.
Jaz bi ti svetoval originalne windowse.Sem imel enake težave z PCjem,vsaka 2 tedna na popravilu,vsaka 2 tedna nov disk,nato si zrihtal originalne windowse in dela brez problema. :)
No jaz ne najdem nikjer foruma o izdelavi spletne strani,a kdo ve?Bi me naučil,namreč spletna stran ni zahtevna,kdo smo,slike kluba,slike iz tekmovanj (galerija),koledar tekmovanj in dogodkov,pravzaprav nekaj na EASY!Zato mislim,da bi jo lahko sam naredil,oz. da mi jo nekdo naredi.Nekje marca ali aprila,ker se ne mudi,plačilo pa tudi ni problem,bi šlo iz sponzorskih sredstev.Ker stran ni zahtevna ne rabim profesionalca za to.Če kdo ve al pa pozna koga naj mi priporoča.Kontakt 040 635 272 Robert Tonkovič al pa [email protected],če v 4 dneh sem nedosegljiv ali pa ne odgovorim,sem lahko odsoten,naj piše na gmail. Hwala!
PS:Al pa naj mi nekdo svetuje kje po slovenskih straneh bi lahko koga našel!
Dober večer
Imam en rač.problem in sicer: imam HP laptop, kateremu je bil doma zamenjan disk, sedaj pa se noče vžgat - vžge se samo za sekundo ali dve, enkrat vmes pa se je celo čisto zagnal. Pred menjavo diska se je laptop vklopil brez problema.
Ima kdo kakšne podobne izkušnje oz. pozna kdo kakšnega nepredragega serviserja?
Hvala za informacije