Prosim pomoč rabim pri prenosniku
Pred nekaj dnevi sem kupila prenosnik Acer Aspire One D257 z 3 cell baterijo.Rada bi menjala baterijo v močnejšo naprimer 6 cell ali 9 cell.Zdaj kdo se razume v laptope mi naj svetuje ali naj pustim kak je 3 cell ali pa lahko jo menjam v 9 cell ali 6 cell.Ker tu ne velja garancija ker nisem kupila v Sloveniji.Se bojim da se nebi pokvaril zaradi močnejše baterije.Rada bi da bi drzal malo več kot 3ure.
Komentarji
Če želiš kupiti močnejšo baterijo, jo kupi. S tem NE BOŠ uničila prenosnika. baterija pa seveda mora biti za omenjeni prenosnik.
hvala za odgovor
Baterija je močnejša v smislu, da ima večjo kapaciteto, ne pomeni pa to, da pošilja višjo napetost računalniku. Tako da se ni treba bati. Vendar kot pravi lendavcan -- če je to prava baterija za tvoj računalnik. Ker z baterijo za računalnike nekega drugega proizvajalca, ki mogoče uporablja neko drugo napetost, bi pa lahko bil problem.
Za Acer je v Sloveniji ponudba na primer tu (na hitro zgooglano)
www.globepoint.si/default.asp
Pa vprašaj njih konkretno za tvoj model.
Vse kar je napisano velja, pa po možnosti še namestiti Battery Doubler, ker še dodatno izboljša autonomijo in podaljša delno življensko dobo baterije.
Delo na mestu, ko ni potrebe po bateriji jo je dobro imeti odstranjeno, žal pa so nekateri prenosniki taki, ki brez prisotnosti baterije ne delujejo.
LP
Odstranjevanje baterije je povsem nepotrebno početje. Malo si preberi kakšo spletno stran na to temo: http://batterycare.net/en/guide.html in podobne.
Dosti ljudi misli, ka so kratki cikli polnjenja in praznjenja za baterijo škodljivi. Nasprotno, Li-ion baterije so najbole občutljive na praznjenje do popolne izpraznjenosti in ponovno polnjenje na 100% (majo sicer elektronsko zaščito ka se jih neda na 0 sprazniti, čeprav laptop kaže, ka je že prazna).
Enkrat san gledo eno raziskavo na tou temo in so baterije kere so stale odstranjene dosti prej zgubile na svoji optimalni kapaciteti. Podobno se dogaja, če je baterija izpostavlena visokoj temperaturi ali se v nulo puni oz. prazni. Ampak tej mali laptopi se ne pregrevajo in že samo ohišje je narejeno tak, ka je baterija na tiston mesti laptopa, ki je najbole hladen.
žaže, tak ka za baterije na novejših mobitelaj isto vala? Ne vala več ovo old school pravilo do konca izprazniti - do konca napuniti?? Zanimivo... Nej san znau to :)
Tako je Spy, to vala za vse Li-ion baterije. Tisto staro pravilo je valalo za Ni-Cd in NiMh baterije, če se ne motin. Tan si pa dejansko mogo prazniti do konca pa te pa napuniti ;)
Pred nekaj dnevi sem kupila prenosnik Acer Aspire One D257 z 3 cell baterijo.Rada bi menjala baterijo v močnejšo naprimer 6 cell ali 9 cell.Zdaj kdo se razume v laptope mi naj svetuje ali naj pustim kak je 3 cell ali pa lahko jo menjam v 9 cell ali 6 cell.Ker tu ne velja garancija ker nisem kupila v Sloveniji.Se bojim da se nebi pokvaril zaradi močnejše baterije.Rada bi da bi drzal malo več kot 3ure.