Prenosni računalnik
Oj! Kupujem prenosnika ... stari crkno ... se ne splača popravljat.
Nüco bi ga za čisto navadne zadeve: internet, pisarna, kakšen film, občasno oblikovanje, igre odpadejo.
Je pa tak:
- HP jajca odpadejo (slabe izkušnje)
- definitivno more biti 17'' LED zaslon
- procesor: najmanj dvo-jedrni
- RAMi DDR3 3-4GB
- grafika: ATI ali nVidia, Intel shit odpade
- disk: niti nej važna velikost, man še dodatne opcije
- cenovno do 600€ (več mi pač ne znese) ... mogoče še 50€ zraven. :)
Trenutno mi je nekak najbolj pri stvari Asus K72JR... ja Asus.
http://www.laptop-shop.si/prenosniki-asus-82/asus-k73jr-k72jr-ty268-3328.html
Da se ga dobiti tudi ceneje, tudi garancija se spreminja, ampak tu je fajn konfiguracija napisana. :)
Zaj pa vprašanje: Priporočate v navedenih mejah/željah kaj boljšega/ugodnejšega?
Komentarji
Tak na pamet...za ta denar bos tezko dobo karkoli pametnoga s taksnimi specifikacijami, razen HPja.
Maš v Hoferju Mediona za 600€, z kuponom ga dobiš za 500€, z takšnimi specifikacijami z ključkom za digitalno tv :)
Kolega ma mediona iz Hoferja že 3 leta pa ni nobenih težav :)
HP jajca?
Medion v Hoferi? Bom prevero. Eee...garancija 3 leta, ok, kda pa pride do nevole, kak dugo ti ga popravlajo? Ipak je to špecerijska bauta. Pa vüpan, ka tej Medion neje nekša plastična zadeva, ka bi škripalo/ se trlo/ pokalo...
HP jajca?
+1 ! malo lepše! :))
no, dobro, ka mo prijazen ti vseeno dan link:
http://www.so-doo.si/index.php?page_lang=si&program=1&mid=1
Nema Hofer tej možnosti, ka če se te stvar pokvare, jo pač odnesejš nazaj, pa te vrnjo denar. Nemo garantejro, samo v enoj od teh baut obstaja takša možnost.
JA TAU JE V LIDLE KA DOBIŠ KEŠ NAZAJ
V Hoferju tudi vrnejo denar... :) Kolega ima mediona že tri leta pa dela brez kakšne koli težavice -kupljen v Hoferju :)
San gledo malo tej Medion Akoya prenosnik. Dobra zadevica za takšne €. Problem je grafična, kera je nej baš jaka (Intel), pitanje kak bi se to obneslo. Ali pač, nekdi trbej tudi malo zažmiriti.
Bom malo pogledno gnes to "v živo" kda mo šel po bilice, mleko pa krü. :)
ges bi tudi ASUS-a priporočo www.mojedom.si/S76/A15347/PRENOSNIKI/Asus+N71JV-TY068+prenosnik za tej €€ dobiš marsikaj
Eno pijtanje samo. ga dejansko mijsliš "nositi okoli"?
Jes opažan ka ogrombno lidij kipüvle prenosnike pa dejansko ne uporablajo kak prenosnik, ampak kak stacionarni računalnik.
17'' prenosnik je pa tüj malo tak, za prenašati okoli.
Za mene osebno je prenosnik 13,3'' eli pa max 15''.
13ka mi je premala in mo čez 2 leti slepi, če mo si mogo naprezati oči.
15ko san mel in mi je zadoščala, ampak včasih poglednen kakšo tekmo prek net-a ali pa Bacek Jona s hčerko (off topic: za Simpsoni, the best risanka) :)
17ka sicer je glomazna, samo mi v službi (pisarna) paše, če man večji zaslon za ene stvari ... za "ta druge" de pa še vedno dober stacionarni.
Se strinjam z Pozacom. Imam trenutno prenosnik s 17Ë in je sila neugoden za prenašati. V tem primeru je boljša rešitev Prenosnik 15Ë ali 13 + monitor (v službi)
Oj! Kupujem prenosnika ... stari crkno ... se ne splača popravljat.
Nüco bi ga za čisto navadne zadeve: internet, pisarna, kakšen film, občasno oblikovanje, igre odpadejo.
Je pa tak:
- HP jajca odpadejo (slabe izkušnje)
- definitivno more biti 17'' LED zaslon
- procesor: najmanj dvo-jedrni
- RAMi DDR3 3-4GB
- grafika: ATI ali nVidia, Intel shit odpade
- disk: niti nej važna velikost, man še dodatne opcije
- cenovno do 600€ (več mi pač ne znese) ... mogoče še 50€ zraven. :)
Trenutno mi je nekak najbolj pri stvari Asus K72JR... ja Asus.
http://www.laptop-shop.si/prenosniki-asus-82/asus-k73jr-k72jr-ty268-3328.html
Da se ga dobiti tudi ceneje, tudi garancija se spreminja, ampak tu je fajn konfiguracija napisana. :)
Zaj pa vprašanje: Priporočate v navedenih mejah/željah kaj boljšega/ugodnejšega?