Pomoč, nasvet: HDD

|

Pozdraf!
Pred kratkim mi je ''crkno'' HDD v prenosniki. Probal sem ga priklopiti kot zunanji disk, da bi rešil podatke, vendar zadeva ne deluje.
Zanima me če obstaja kakšen programček, s katerim bi lahko prišel do podatkov na HDD?
Ali se kdo (posameznik) ali kakšno prekmursko podjetje ukvarja s pridobivanjem podatkov iz HDD?
Hvala in lep pozdrav, M.

Komentarji

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA
Miha Fišer

Pozdraf!
Pred kratkim mi je ''crkno'' HDD v prenosniki. Probal sem ga priklopiti kot zunanji disk, da bi rešil podatke, vendar zadeva ne deluje.
Zanima me če obstaja kakšen programček, s katerim bi lahko prišel do podatkov na HDD?
Ali se kdo (posameznik) ali kakšno prekmursko podjetje ukvarja s pridobivanjem podatkov iz HDD?
Hvala in lep pozdrav, M.

lendavcan

HDD prepozna v biosu? kaki error javi pri bootanju windowsa? Če si priklopil disk ti ga je potem zaznalo?

Martina Horvat

Meni je enkrat crknil disk v računalniku in mi je en kolega s svojega diska premontiral neki del, da smo potem lahko prišli do podatkov na mojem disku. Zdi se mi pa da morata diska biti identična, ker drugače baje ne gre. 
Potem ko smo podatke prekopirali je tisti del nazaj prešraufal na svoj disk, moj pa je bil za v smeti. Sicer ne vem, če sem ti kaj pomagala, ampak probati ni greh 

lendavcan

Jaz lahko rešim podatke, tudi iz formatiranega diska, samo sistem mora disk zaznat. (ni pa to pogoj - če je disk zelo ali fizično uničen tudi to ne bo šlo - odvisno od tega na kakšen način je "mrtev" )

Fidel Castol

v sloveniji nega firme ka bi rešila podatke, če disk crkne. baje negi na madžarskom to delajo.

Daddy Cool

Na firmi nam je pred leti odletel disk v produkcijski mašini. Takrat nam je podatke reševala in rešila ljubljanska firma Kotar.

Miha Fišer

Pozdraf!
Hvala za vaše odgovore.
Ko je bil disk še v prenosniki, je vedno mrkono pri zagoni OS. Se pravi bios je svoje opravo, te pa je prišo na vrsto windows in po nekja časa nalaganja ''blue screen'' in znova zagon.
Disk ni fizično (na zunaj) poškodovan.
Bom preveril ceno na minicom-u.
Za podjetje kotar vem, da se profesionalno ukvarja s tem, vendar oni svojo visko ceno pokasirajo, če rešijo kaj ali pa ne. 
Lep pozdrav, M.

Prozac

Kotar ma rejsan visike cejne, za rešeni disk tüj nad 1.000€, so pa najbauši v Sloveniji pri reševanji diskov.

Nika Varga

Minicom ne dela toga, preverjeno. Če pa do ti poslali ceno do ti pa najšli podizvajalca, tebej pa pokasejrali ešče cuj. 

dupont

najboukši najslabši tou je zaj tak. ges ti lejko z odmikačon vo stisnen tuljavo. to je pa vse ka kotar pa takši nucajo. te pa še samo donor ohišje pa prevekslaš dele.
1000 eur pač kasejra zatou ka ga je preša dosta koštala njemi pa je nej jasno ka se tou v strojništvi nuca saki den. isto kak lager za pralni stroj....originalni je 20 eur pa je timkenov pa če ideš v trgovino s timken lagerami daš za njega samo 3 eur. go figure što koga nategava :D v ton ka kotar pa takši delajo sploh nega data recoveryja v pravon smisli. dokeč ti lejko premontejraš pa je firmware ok boš z diska lejko enostavno samo kopejro. cheap biznis brez kakršnekoli potrebe po dragi programski ceni cene storitev pa astronomske. mene bi že pogeli če bi strojniki mele takše cejne kak folk ka se pretvarja ka za ustrezno poseganje v računalnik nucaš bombažne rokavice

-chaser-

Najbokše ka ideš v recovery (dos) pa tan probaš po diske malo skakate. Če de te se mape pa tao vrejde odpro, ti je povsej vrjetnoste šao os nej pa disk.

čriček

Mislim ka ma dupont prav ,tudi ostali prenesejo disk v sicer v donor ohišja in če disk ni mehansko poškodovan se to da urediti.

Anubis Anubis

Čakaj zaj ti malo.. Če se ti windowsi ne zaženejo še ne pomeni ka je disk hin..
Čisto možno ka je samo koruptna inštalacija, ka se pa da zelo enostavno rešiti..

Če si zainteresirani za kakše koli posege pa pridobivanje podatkov javi na ZS pa se zmeniva naprej..

Anubis ma prav..nej ti trbej diska nikan nesti, po ton ka si tij napiso ti pač nejde bootati v windowse..doj si potegni kakšno live verzijo viste( za to san ziher ka obstaja) in bootne z ten pa si enostavno podatke prekoperaš..

Pavel Šipoš

Če disk ide proti konci, se zača dogajati, ka vedno pomalej dela vseskuper, ščasoma se pojavljajo plavi zasloni...
Na srečo oz. nažalost če ma disk S.M.A.R.T sistem (kar ga verjetno ma) ti javi lepo(prvi zaslon ka ga vidiš pri zagoni, včasik moreš F1 pritisnoti za nadavljevanje oz v BIOSi ti napijše, ubunto ti lepo napako napijše poleg vöre), ka de ti disk pomalik crkno, pa ka naj rešiš podatke dokeč se da.
Podatke pa lejko enostavno rešiš(v ton primeri), s kakšno live verzijo ubuntoja(ali kero drugo live distribucijo linux) - poženeš prek usb klučka ali CDja, priklopiš kakše zunanji disk pa veselo koperaš. Če maš namizni računalnik, pa lejko disk ta kcoj priklopiš, samo telko pazi, ka neboš poganjal računalnika s toga 'pokvarjenoga' diska, ampak tistoga primarnoga ka je not.
 Naj še dodan, ka ti na vsakon plavon zasloni pijšejo informacije ka je šlo narobe in če tiste zadeve prepišeš v google, boš sigurno kakšen pameten odgovor najšel, če je sploj kaj z diskon narobe.
Neven, ka misliš povedati s ten:
"Probal sem ga priklopiti kot zunanji disk, da bi rešil podatke, vendar zadeva ne deluje."
Kak ne deluvle? Javi ti napako ali ka?
Po drugi strani, če je resan nekaj fejst narobe z diskon, pa se ne da rešiti podatkov na takšen enostaven način, ti priporočan, ka probaš kupiti čistak isti delujoči disk pa najprej zamenjaš na pokvarjenon elektroniko pa če še vedno ne dela, predeneš disk/diske(kovinske ploščke).
Če že maš kakše takšne datoteke, ka so nujne za rešiti oz. so zasebne(vredne 1000€), je bokše ka jih probaš san rešiti, če se vsaj malo spoznaš na to, ker pitanje, ka de se zgodilo, če de jih što drugi rejšo - što ti garantera, ka nede prišlo do zlorabe?

droptovič

Če ti boota v installer in tam pod Disk utility ne vidiš diska, potem je verjetno vse izgubljeno.
Vsekakor za poiskušat dat disk ven in preko kakšnega zunanjega ohišja (oz če je Sata še tega ne rabiš) priključit na fiksni računalnik (tudi PC) - in če ga še tam ne vidi je verjetno šla elektronika diska.
potem bo pa verjetno trebalo menjati disk ...

Miha Fišer

Spoštovani uporabniki, hvala za zelo konstruktivne odgovore. Sigurno bom ali sam preizkusil katero od opisanih rešitev ali pa zaprosil za ponujeno pomoč.
LP M.

Jaz sem mel težave z PCjem,vsaka 2 tedna je šel trdi disk,vsaka 2 tedna na popravilu,menjavali mi trde diske ko nori,nato pa mi rečejo,da nimam originalne vindowse.Svašta,jim odnesem originalne vista in pol mi rečejo,da viste ne smem uporabljat...svašta,no tko da sem imel originalne XP sp 2,še vedno  crkovali pol pa ko sem tam bil sem videl kako to gre imajo stare trde diske,kupljene rabljene,a ti dajo 2 leti garancije... :D:D:D:Dno tko da sem že 18 mesecev nazaj prodal PC... :D:D:D:D:D:D
Za reševanje podatkov pa prvič slišim,a sliši se zanimivo.Reskiraj 1000 evrov.

BuLsHiT

tij si to na neksen totalno nesposoben servis vozo 

To je trgovina in servis...nasplošno je pa nesposoben...ko so me videli da sem računalnik pripeljo je tip ven iz trgovine prišel in sem mu zunaj moral povedat kaj je narobe,da nebi kaka stranka slišala... :D:D:D:D:D:D:D:D
Tko da nesposbna trgovina in sesrvis ti dam prav!

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Lokalno

Vse v Lokalno

Šport

Vse v Šport

Kronika

Vse v Kronika

Politika

Gospodarstvo

Slovenija

Scena

Svet