Poliika

|

politika je kurva, kurvež  je pa tisti, ki se z njo ukvarja

Komentarji

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA
fs sf

Slavko, sam sebi v sklejco pluvleš...
Ti se tudi ukvarjaš z njo...

Landini

Drž se pičke i motike a losaj politike

Matej Ficko

Ja, Slavko, ampak ta kurva odloča o naših usodah. Za politiko nasploh pa je najlažje in najlepše vzdrževati status quo v razmerah, ko se volilčeva participacija začne in konča pri šankovskem "politika je kurva." Zato mi bolj kot politika gre na živce takšno stališče.

droptovič

pa ka zaj?! ide se za kurvo ali kurvejža?
vej pa slavko ma svoje mišlenje in ...če pa komi s ten ide na živce je njegov problem
ovačik pa je tou lejko metaforika za politiko v slo.
metaforiko si pa lejko razlagaš na 1000 načinof.
slavko, vrži še kaj sočnoga... tistim  zacugnjenim forumašom

Profile picture for user čevapčič na ražnje Chevapcic Himself

.. opala, presenečeni san .. Špej ma ponavadi visok prag tolerance in kak sociolog točno zna že vnaprej predvidevati, kakšna de poteza določene osebe in ka se lejko pričakuje, kar pomejni, da .. mhm .. no, brez komentarja .. 

Profile picture for user slavko1958 Slavko Šebjan

zdaj vsi šinfajo, či pa pride do volitev do volili iste, ka prej drugij nega eli pa, vej vsi kradnejo

cogito

Ravno zadnjič sem razmišljal, zakaj neki sploh obstajajo politične stranke, ki na papirju rešujejo državo, v praksi pa jo uničujejo. V vseh teh letih spremljanja politike doma in po svetu se mi zdi, da gre le za navidezno reševanje države z navideznim interesom do državljanov. V resnici gre za daljšanje strankarskih lovk v čim več državnih por in potencialnih zakladnic, kjer se poiščejo luknje, kamor se vsadi speča celica stranke, ki dela zgolj v svojo korist in v korist stranke. Denar rodi moč rodi denar rodi moč. Nekajletni politični angažma je denarni trikratnik nekajletnega nepolitičnega (beri: neskurvanega) angažmaja.
Kaj je potemtakem sploh smisel imeti parlamentarno ustavo in večstrankarski sistem? Ker je to definicija demokratične države v političnem leksikonu? Tudi če bi imeli enostrankarskega, bi zgodba bila ista, saj sistem ne vpliva na človeka, ampak obratno. Meso in kri je močnejše od papirja, neglede na vsebino papirja. Človek je v svojem obnašanju enak kot pred 5000 leti, ko so se izdelovali prvi zakoniki.
Posledično vsemu temu je to, da ljudje na podoben način vse skupaj zanalizirajo in postajajo apatični, apolitični in pasivni. To pa seveda izkoristijo ljudje, ki želijo nek zahtevek stisnit skozi šivankino uho državnega zbora in grejo na volitve, ki ima ponavadi izid takle: Skupaj volilcev: 23%, rezultati glasovanja: 99% za, 1% proti (ali obratno, odvisno od referendumskega vprašanja). Razumsko ravnotežje mnenj naših državljanov se popolnoma izgubi in posledično v naši državi sprejemajo nerazumski zakoni.

droptovič

evo cogito. vse si pravo. tou je tou.
gnesden in od pamtiveka vlada načelo; nekak more biti nad tebof-nami
se pravi : ka si njemi-njim "podložen"
npr: če se (kakša) država potaplja kak titanik, te de se on prvi rešavo, ti pa zadnji...

fs sf
fs sf

slavek... Se mi zdi ka si tij nej glij razmo mojoga video prispevka...
Daj zavrti si še enkrat.... Slavko 1958 lejko pomeni marsikaj, kar se tiče politike!!
Saj ne pravim dobesedno, ka si čemeren... mogoče le prizadeti, da ni točno tak, kot si želišle ti.... nikoli ne bo tako... verjmi mi..." Nikoli ne bo tako!!"
A upanje  umre na zadnje....

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Lokalno

Vse v Lokalno

Šport

Vse v Šport

Kronika

Vse v Kronika

Politika

Gospodarstvo

Slovenija

Scena

Svet