Plevel

|

Ne vem, če je to dobra spletna stran za odpiranje te teme, ampak poskusiti ni greh. Prihajam iz kmetije in v oljni ogrščici sem opazil plevel, ki mu po domače rečemo "droslen". Zdaj me pa zanima, če zna mogoče kdo med vami, za pravo slovensko ime ali pa latinsko, saj ga moramo uničiti, drugače bo droslen uničil ogrščico, ker se razvija dosti bolj hitreje in jo bo zadušil. Upam, da mi boste lahko pomagali in se vam že v naprej zahvaljujem za pomoč.

Komentarji

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA
Landini

Ne vem, če je to dobra spletna stran za odpiranje te teme, ampak poskusiti ni greh. Prihajam iz kmetije in v oljni ogrščici sem opazil plevel, ki mu po domače rečemo "droslen". Zdaj me pa zanima, če zna mogoče kdo med vami, za pravo slovensko ime ali pa latinsko, saj ga moramo uničiti, drugače bo droslen uničil ogrščico, ker se razvija dosti bolj hitreje in jo bo zadušil. Upam, da mi boste lahko pomagali in se vam že v naprej zahvaljujem za pomoč.

Landini

To definitivno ni püšpek. Gre za rastlino, ne za grm. Značilno za njo je, da ima rdeče steblo in rdeče cvetove.

zoe zoe

verjetno iščeš  Polygonum lapathifolium oz bole verjetno Polygonum persicaria po domače oz breskova dresen po slovensko keri je sicer eno letni plevel in kot tak dokaj ne nevaren

pajo

Je pa nesnaga, ki se zelo hitro širi.

Landini

Eh, to je to. Samo upam, da se bo zadeva dala uničiti, ker se je v dveh dneh razširila na dobrih 30 arov. Res hvala za odgovore.

Landini

Za ogrščico je dokaj nevaren, saj če ne bo kmalu slane, jo bo zadušil oz. prerasel.

zoe zoe

Ja saj sen htel popravite oz spremenite to glede ne-nevarnosti, pa mi pijše ka po pretečem roki 5 minut nejde več popravlati ?!

maš pa opcijo glede nato ka slana za v prihodnje dneve neje napovejdana, ka zatiraš omenjeni plevel v ogrščici z pripravkon FUEGO z odmerkom 1,5l/ha, sicer pa  za ziher še vprašaj koga  ! 

Landini

Saj tudi sam razmišljam o tem pripravku, vendar se moram še prej pozanimati.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Lokalno

Vse v Lokalno

Šport

Vse v Šport

Kronika

Vse v Kronika

Politika

Gospodarstvo

Slovenija

Scena

Svet